ΑρχικήsecurityΟι εχθροί του UK «διαλύουν τον κοινωνικό ιστό» μέσω των social media

Οι εχθροί του UK «διαλύουν τον κοινωνικό ιστό» μέσω των social media

Οι εχθροί του Ηνωμένου Βασιλείου προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τα social media για να διαλύσουν τον «κοινωνικό ιστό», αναφέρει ένας από τους κορυφαίους στρατηγούς της χώρας.

Σε μια ειλικρινή συνέντευξη για τον κυβερνοχώρο, ο στρατηγός Patrick Sanders είπε ότι η απειλή δεν είναι παρόμοια με εκείνη που εμφανίζεται στις ταινίες όπου στοχεύονται σταθμοί παραγωγής ενέργειας.

Μιλώντας στο Sky News, ο επικεφαλής της Στρατηγικής Διοίκησης είπε: “Η πιο σημαντική και πιο σχετική χρήση του κυβερνοχώρου είναι το πόσο επηρεάζει και όχι αν κάνει σαμποτάζ.”

«Αυτό που βλέπετε είναι οι αντίπαλοί μας, εκμεταλλευόμενοι τα εργαλεία που προορίζονται για να δημιουργήσουν μια πιο ουτοπική κοινωνία – έτσι πράγματα όπως τα social media – εναντίον μας, τροφοδοτώντας θεωρίες συνωμοσίας, σπέρνοντας την διχόνια καταφέροντας να διαλύσουν τον ιστό της κοινωνίας.”

“Θα μπορούσε να προχωρήσει ακόμη παραπέρα και να περιγραφεί σαν να τροφοδοτεί έναν εμφύλιο πόλεμο” συνέχισε.

social media

Ο Sanders είπε ότι η άμυνα στον κυβερνοχώρο είναι «αναμφίβολα» ένας από τους τρόπους με τους οποίους ο στρατός «προστατεύει τις δημοκρατικές διαδικασίες».

Πρόσθεσε ότι αφού χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα στρέφονται σε «μη στρατιωτικά μέσα» για να πολεμήσουν, τα «πιο σημαντικά όπλα δεν είναι οι σφαίρες».

Τα σχόλια του Sanders ήρθαν μετά από μια έκθεση που δημοσιεύθηκε πέρυσι η οποία ανέφερε ότι διαπιστώθηκε ότι η Ρωσία προσπάθησε να επηρεάσει το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της Σκωτίας το 2014. Η κυβέρνηση ελπίζει επίσης να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση σχετικά με τον COVID-19.

Ο διευθυντής του GCHQ, Jeremy Fleming, επίσης, σε συνέντευξη στο Sky News, δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν έτοιμο να επιτεθεί και είχε τα εργαλεία για να χακάρει τα τηλέφωνα των αντιπάλων του στον κυβερνοχώρο.

«Θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε τις δυνατότητες μας για την αντιμετώπιση μεμονωμένων εγκληματιών ή συμμοριών και αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει το να χακάρουμε τα τηλέφωνα τους», είπε.

Επίσης αναφέρθηκε και το παρακάτω παράδειγμα σε σχέση με τις δυνατότητες της χώρας.

Για την ακρίβεια αναφέρθηκαν οι λεπτομέρεις σχετικά με το πώς οι κυβερνοεπιθέσεις στο Ισλαμικό Κράτος, καθώς και η υποστήριξη των αντάρτων στο έδαφος, βοήθησαν στην κατάρρευση του αυτοανακηρυχθέντος χαλιφάτου στη Συρία και το Ιράκ.

Οι βρετανικές δυνάμεις και εμπειρογνώμονες ασφαλείας συμμετείχαν στην απενεργοποίηση φορητών υπολογιστών και τηλεφώνων και μάλιστα παρενέβησαν στα δίκτυα επικοινωνιών των τρομοκρατών για να εξαπλώσουν μια σύγχυση μεταξύ των στρατευμάτων του ISIS.

Μεγάλο μέρος της μάχης δόθηκε από τα κεντρικά γραφεία του GCHQ στο Cheltenham, χιλιάδες μίλια μακριά από το σημείο όπου διεξήχθη η μάχη.

Πηγή πληροφοριών: theguardian.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS