ΑρχικήinetStarship SN10: Ο Musk εξηγεί γιατί εξερράγη μετά την προσγείωση

Starship SN10: Ο Musk εξηγεί γιατί εξερράγη μετά την προσγείωση

Το τελευταίο πρωτότυπο των πυραύλων Mars επόμενης γενιάς της SpaceX, γνωστό ως Starship SN10 ήταν το πρώτο που κατάφερε να προσγειωθεί με επιτυχία. Πρόκειται για το τρίτο πρωτότυπο που πραγματοποίησε την δοκιμαστική πτήση της εταιρείας, αλλά μερικά λεπτά με την προσγείωση, εξερράγη.

starship SN10

Ο Elon Musk εξήγησε την Τρίτη ότι τελικά η προσγείωση δεν ήταν τόσο ομαλή όσο θα έπρεπε.

Τα 10 m / s (22 μίλια την ώρα) οδήγησαν σε σπασμένα πόδια και μέρους της περιφέρειας“, ανέφερε ο ιδρυτής της SpaceX.

Μια πιο προσεκτική ματιά στο βίντεο που παρουσιάζει την προσγείωση του SN10, αποκαλύπτει ότι ήταν κάπως βεβιασμένη. Φαινόταν μάλιστα να αναπήδησε ελαφρώς κατά το άγγιγμα στην πλατφόρμα.

Στη ζωντανή μετάδοση της αποστολής, υπάρχει μια μακρά σιωπηλή παύση (σχεδόν ένα ολόκληρο λεπτό) από τον σχολιαστή του SpaceX John Insprucker, μετά την προσγείωση, καθώς το SN10 προσεδαφίστηκε στην πλατφόρμα, με μία ελαφριά κλίση προς τη μία πλευρά και λίγη φωτιά.

Όμως, το SN10 δεν έπαθε κάτι και ο Insprucker δήλωσε τελικά ότι πρόκειται για μια επιτυχημένη ομαλή προσγείωση.

SPACEX SN10

Ωστόσο, η συνέπεια των σπασμένων ποδιών και της περιφέρειας κατά την προσγείωση, φαίνεται να είχε σαν αποτέλεσμα ένα μέρος των καυσίμων του SN10 να καταλήξουν εκεί όπου δεν θα έπρεπε και έτσι λίγα λεπτά αργότερα να εκραγεί όπως και οι δύο προκάτοχοί του.

Οι SN8 και SN9 είχαν και οι δύο πολύ ανώμαλες προσγειώσεις. Το SN10 σχεδόν καρφώθηκε στην πλατφόρμα, αλλά ο Musk είπε ότι ένα ζήτημα καυσίμων οδήγησε σε χαμηλή ώθηση και σε σπασμένα πόδια.

Υπάρχουν πολλαπλές διορθώσεις που πρέπει να γίνουν στο SN11“, έγραψε ο Musk.

Εν τω μεταξύ, το SN11 έχει ήδη εμφανιστεί στο κέντρο ανάπτυξης SpaceX Starship στη Boca Chica του Τέξας, όπου σύντομα θα ξεκινήσει τις δοκιμές, πριν από τη δική του προσπάθεια πτήσης και προσγείωσης. Οι υπεύθυνοι του έργου ελπίζουν ότι το SN11 θα είναι το πρώτο από τα αδέλφια του που θα επιβιώσει στην προσγείωση χωρίς να διαλυθεί.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS