ΑρχικήUpdatesWhatsApp: προσθέτει φωνητικές και βίντεο κλήσεις για υπολογιστές

WhatsApp: προσθέτει φωνητικές και βίντεο κλήσεις για υπολογιστές

Η έκδοση desktop, της εφαρμογής WhatsApp για Windows και Mac, αποκτά τώρα οne-on-one φωνητικές και βίντεο κλήσεις. Μέχρι πρόσφατα, η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στο Facebook, προσέφερε τη δυνατότητα μόνο στην εφαρμογή της για κινητά.

WhatsApp

Ωστόσο στις αρχές του έτους, άρχισε να τη δοκιμάζει και για χρήστες επιτραπέζιων υπολογιστών. Αρχικά ένας μικρός αριθμός επιλεγμένων χρηστών, είδε εικονίδια συνομιλίας και συνομιλίας μέσω βίντεο με την ένδειξη «Beta». Τώρα που η λειτουργία είναι επίσημα διαθέσιμη για desktop, όλοι μπορούν να την χρησιμοποιήσουν όποτε θέλουν να μιλήσουν με τις επαφές τους σε μια μεγαλύτερη οθόνη.

Στην ανακοίνωσή της, η υπηρεσία δήλωσε ότι έχει δει “σημαντικές αυξήσεις στα άτομα που καλούν ο ένας τον άλλον μέσω του WhatsApp, συχνά για μεγάλης διάρκειας συνομιλίες” κατά το παρελθόν έτος. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν υπηρεσίες βίντεο και φωνητικών κλήσεων περισσότερο από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, για να μείνουν σε επαφή με φίλους και συγγενείς, ενώ είναι περιορισμένοι στα σπίτια τους. “Με τόσους πολλούς ανθρώπους να μένουν χώρια ακόμα και από τους αγαπημένους τους και προσπαθώντας να προσαρμοστούν στους νέους τρόπους εργασίας, θέλουμε οι συνομιλίες στο WhatsApp να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο άτομο, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στον κόσμο ή την τεχνολογία που χρησιμοποιεί“, συνέχισε η ανακοίνωση.

κλήσεις

Προσφέροντας βιντεοκλήσεις σε μεγαλύτερη οθόνη συγκεκριμένα, οι χρήστες θα μπορούν να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα πιο καθαρά. Επίσης, θα απελευθερώσει τα χέρια τους ώστε να μπορούν να μετακινούνται ή να κάνουν κι άλλα πράγματα ενώ πραγματοποιούν τις συνομιλίες. Οι φωνητικές κλήσεις και οι βιντεοκλήσεις του WhatsApp για εργασία σε επιτραπέζιο υπολογιστή, μπορούν να εμφανιστούν με κατακόρυφο και οριζόντιο τρόπο, ως μεμονωμένοι χρήστες και μπορούν να αλλάξουν το μέγεθος των εικονιδίων και να εμφανίζονται πάντα πάνω από άλλες ανοιχτές εφαρμογές.

Προς το παρόν, διατίθενται μόνο one-on-one end-to-end κρυπτογραφημένες κλήσεις, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι θα λειτουργούν τέλεια σε επιτραπέζιους υπολογιστές. Ωστόσο, το WhatsApp υπόσχεται να επεκτείνει τη δυνατότητα, ώστε να περιλαμβάνει ομαδικές και βίντεο κλήσεις στο μέλλον.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS