ΑρχικήsecurityΟ Λευκός Οίκος χρησιμοποιεί το Zoom ενώ υπάρχει κίνδυνος κατασκοπείας από Κίνα;

Ο Λευκός Οίκος χρησιμοποιεί το Zoom ενώ υπάρχει κίνδυνος κατασκοπείας από Κίνα;

Ο Λευκός Οίκος χρησιμοποιεί την πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης Zoom για κυβερνητικές διαδικτυακές συναντήσεις, αλλά οι νομοθέτες και οι ειδικοί ασφαλείας προειδοποιούν τον Biden για τους κινδύνους εθνικής ασφάλειας που σχετίζονται με την πλατφόρμα, λόγω της σύνδεσής της με την κυβέρνηση της Κίνας.

Λευκός Οίκος

Ο Jim Banks, πρόεδρος της House Republican Study Committee, έστειλε πρόσφατα μια επιστολή στον επικεφαλής του προσωπικού του Λευκού Οίκου, Ron Klain, ζητώντας από τη διοίκηση να αποκαλύψει ποιες κυβερνητικές συναντήσεις διεξήχθησαν μέσω Zoom και εάν αποκαλύφθηκαν απόρρητες πληροφορίες σε αυτά τα meetings.

Γιατί χρησιμοποιείται το Zοom, αντί άλλων εναλλακτικών λύσεων, ενώ στο παρελθόν έχουν διεισδύσει σε Zoom meetings πράκτορες του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος;“, ρωτά ο Banks στην επιστολή.

Το Zoom είχε γίνει θέμα συζήτησης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης τον Δεκέμβριο του 2020, αφού οι αρχές κατηγόρησαν τον Κινέζο υπάλληλο της Zοom, Xinjiang Jin, για κατασκοπεία των τηλεδιασκέψεων των ΗΠΑ, μετά από εντολή των υπηρεσιών πληροφοριών της Κίνας. Ο Jin είχε στενή επαφή με στελέχη της Zoom.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, οι συνεργάτες του Jin δημιούργησαν ψεύτικους λογαριασμούς και διέκοπταν τηλεδιασκέψεις με βίντεο τρομοκρατικών επιθέσεων και παιδικής πορνογραφίας. Η κυβέρνηση της Κίνας φέρεται να χρησιμοποίησε πληροφορίες που παρείχε ο Jin για να εκφοβίσει τους χρήστες του Zoom που ζούσαν στην Κίνα αλλά και στην Αμερική.

Zoom

Επίσης, μια ομάδα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είπε στη Washington Post ότι η τηλεδιάσκεψη για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα διακόπηκε με πλάνα προπαγάνδας του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος και βίντεο με πορνογραφικό υλικό.

Καμία εταιρεία με σημαντικά επιχειρηματικά συμφέροντα στην Κίνα δεν είναι απαλλαγμένη από την εξαναγκαστική εξουσία του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος“, δήλωσε ο βοηθός γενικός εισαγγελέας John Demers.

Από τη μεριά της, η Zoom είπε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι έχουν ληφθεί ορισμένα μέτρα για την προστασία των δεδομένων των Αμερικανών πολιτών. Αυτά περιλαμβάνουν ισχυρότερη κρυπτογράφηση και διαδικασίες geo-fencing που εξασφαλίζουν ότι τα αμερικανικά δεδομένα δεν δρομολογούνται μέσω του κέντρου δεδομένων της Zoom στην Κίνα.

Aξιωματούχοι της κυβέρνησης Biden ανέφεραν ότι ο Λευκός Οίκος χρησιμοποιεί το Zoom for Government, μια πιο ασφαλή έκδοση της πλατφόρμας με επίβλεψη από το Homeland Security Department και το FedRAMP.

Το Zoom for Government “λειτουργεί σε μια ξεχωριστή, ασφαλή υποδομή” που πληροί τα ομοσπονδιακά πρότυπα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες των χρηστών στα κέντρα δεδομένων των ΗΠΑ.

Ωστόσο, οι ειδικοί πιστεύουν ότι το Zoom θα συνεχίσει να αποτελεί κίνδυνο, εφόσον διαθέτει κέντρο δεδομένων στην Κίνα. Η ερευνητική ομάδα Citizen Lab είχε αναφέρει πέρυσι ότι η εταιρεία έχει τρεις κινεζικές θυγατρικές και τουλάχιστον 700 εργαζόμενους στην Κίνα.

Το Zoom έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και για την απλή χρήση από Αμερικανούς, είναι πιθανότατα εντάξει“, δήλωσε ο κ. Klon Kitchen του American Enterprise Institute. Ωστόσο, τόνισε ότι στην περίπτωση του Λευκού Οίκου, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι πολύ σημαντική και δεν θα έπρεπε να τίθεται σε αυτόν τον κίνδυνο.

Κίνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση Trump χρησιμοποιούσε επίσης το Zoom, αλλά πολλοί αξιωματούχοι ήταν προσεκτικοί σχετικά με τη χρήση της πλατφόρμας. Ειδικά εκείνοι που ασχολούνταν με θέματα εθνικής ασφάλειας απέφευγαν εντελώς τη χρήση του.

Ένας εκπρόσωπος του Zoom επανέλαβε σε δήλωσή του ότι ο Λευκός Οίκος χρησιμοποιεί το Zoom for Government, που είναι πιο ασφαλής έκδοση.

Εξυπηρετούμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ μέσω του Zoοm for Government και όλες οι επικοινωνίες σε αυτήν την πλατφόρμα βρίσκονται αποκλειστικά σε κέντρα δεδομένων των ΗΠΑ, τα οποία διαχειρίζονται αποκλειστικά άτομα από τις ΗΠΑ“, δήλωσε ο εκπρόσωπος. “Το Zoom for Government είναι εγκεκριμένο και από το FedRAMP“.

Πηγή: The Daily Caller

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS