ΑρχικήyoutubeΈρευνα της SEC στον Elon Musk για τα tweets σχετικά με το...

Έρευνα της SEC στον Elon Musk για τα tweets σχετικά με το Dogecoin

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Elon Musk, βρίσκεται για ακόμα μια φορά κάτω από έρευνα από τον κυβερνητικό οργανισμό SEC, σχετικέ με tweets που έκανε για το Dogecoin.

Elon Musk Dogecoin

Ο Musk έχει αντιμετωπίσει ξανά έρευνα από την SEC και δεν είχε καλό αποτέλεσμα.

Σε μία από τις πιο γνωστές υποθέσεις, η SEC υπέβαλε αγωγή εναντίον του Elon Musk για το περίφημο σχόλιό του σχετικά με την αποτυχημένη απόπειρα να κάνει την Tesla ιδιωτική το 2018.

Η Επιτροπή Ασφάλειας και Ανταλλαγής (SEC) έκρινε ότι ο Musk υπερβάλλει λέγοντας ότι η χρηματοδότηση ήταν «ασφαλής».

Ο Musk προχώρησε σε μια εκστρατεία εναντίον της SEC, χαρακτηρίζοντάς την με διάφορα επίθετα και ισχυριζόμενος ότι ήθελε να στερήσει την ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Tesla και ο Musk κατέληξαν σε μια διευθέτηση με την SEC. Ο Musk συμφώνησε να παραιτηθεί από το ρόλο του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και τόσο ο ίδιος όσο και η εταιρεία έπρεπε να πληρώσουν πρόστιμα 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Musk ωστόσο κατέληξε να βγει κερδισμένος από τον διακανονισμό, λόγω της αύξησης της τιμής της μετοχής της Tesla πέρυσι.

Τον τελευταίο καιρό, ο Elon Musk ασχολούνταν πολύ με τα κρυπτονομίσματα. Μέχρι πρότινος δεν είχε δείξει ενδιαφέρον για την εν λόγω τεχνολογία, αλλά τώρα πιστεύει ότι είναι καλύτερη.

Το ενδιαφέρον του για τα κρυπτονομίσματα, οδήγησε την Tesla να αγοράσει bitcoin αξίας 1,5 δισ. Δολαρίων τον περασμένο μήνα.

Ενώ η Tesla επένδυσε σε bitcoin, ο Musk λέει ότι είναι μεγάλος θαυμαστής του Dogecoin, το οποίο στην πραγματικότητα ξεκίνησε ως ένα αστείο.

Ο Elon Musk έκανε πολλά tweets για το Dogecoin τον τελευταίο καιρό και ενώ τα tweets του μπορεί να ακούγονται σαν αστεία, επηρέασαν το κοινό και βοήθησαν στην αύξηση της αξίας του νομίσματος κατά πάνω από 500% τον τελευταίο μήνα.

Πλέον η κεφαλαιοποίηση αγοράς αξίας του νομίσματος είναι άνω των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όταν ρωτήθηκε γιατί του αρέσει το Dogecoin, ο Musk απλώς απάντησε ότι «αγαπά τα σκυλιά και τα memes».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla είπε επίσης ότι δημιούργησε εγκαταστάσεις εξόρυξης Dogecoin με τα παιδιά του το περασμένο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό γραφείο First Squawk, η SEC συμμετέχει και εξετάζει τον Musk για πιθανές παραβιάσεις ασφάλειας σχετικά με το Dogecoin. Ο οργανισμός πιστεύει ότι ο Musk χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του για να επηρεάσει την κοινή γνώμη και να χειριστεί την τιμή του Dogecoin, κάτι παρόμοιο με αυτό που συνέβη με την Tesla το 2018.

Ωστόσο, ακόμα δεν υπάρχει κάποια απόδειξη ότι ο Musk έχει κάποιν απώτερο σκοπό σχετικά με το κρυπτονόμισμα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS