ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΤο SN15 της SpaceX ίσως κάνει την δοκιμαστική πτήση του σήμερα

Το SN15 της SpaceX ίσως κάνει την δοκιμαστική πτήση του σήμερα

Η Τετάρτη φαίνεται να είναι η τελική ημερομηνία στόχος, για την δοκιμή του νεότερου Starship SN15 της SpaceX. Μετά από τέσσερις δοκιμαστικές πτήσεις των πρωτότυπων πυραύλων επόμενης γενιάς της διαστημικής εταιρείας, που είχαν όλες την ίδια κατάληξη, αφού εξερράγησαν κατά την προσγείωση, η SpaceX προχωρά στο SN15, μια νέα έκδοση του διαπλανητικού οχήματός της.

SN15  SpaceX

Δείτε επίσης: Elon Musk: Αποκαλύπτει γιατί το SpaceX Starship SN11 εξερράγη

Η διαστημική εταιρεία του Elon Musk έχει πραγματοποιήσει δοκιμαστικές πτήσεις μεγάλου υψομέτρου με τα πρωτότυπα SN8 έως SN11 και έχει προγραμματίσει από καιρό να ενσωματώσει “σημαντικές αναβαθμίσεις” στο SN15. Τώρα η εταιρεία παραλείπει τα SN12, SN13 και SN14, τα οποία δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ και εργάζεται για μια πτήση του SN15.

Ο Musk δήλωσε ότι το SN15 “έχει εκατοντάδες βελτιώσεις στο σχεδιασμό, τις δομές, το αεροηλεκτρονικό λογισμικό και τους κινητήρες“, συμπεριλαμβανομένων ελπίζουμε, αναβαθμίσεων για να καλύψει μερικά από τα προβλήματα που έχουν εμποδίσει την SpaceX να κάνει μία επιτυχημένη προσγείωση που δεν θα οδηγήσει σε καταστροφή του αεροσκάφους.

Δείτε ακόμα: NASA: Επιλέγει τη SpaceX για την προσεδάφιση αστροναυτών στη Σελήνη

SN15  SpaceX

Το SN15 έχει υποβληθεί σε αρχικές δοκιμές και ο Musk ανακοίνωσε σε ένα tweet ότι στόχος της εταιρείας ήταν να ξεκινήσει τον περασμένο μήνα. Ωστόσο αυτός ο στόχος δεν επετεύχθη. Την περασμένη Πέμπτη, η FAA δήλωσε ότι ενέκρινε άδεια κυκλοφορίας που καλύπτει τα SN15, SN16 και SN17, αλλά μέχρι σήμερα δεν έγινε κάποια δοκιμαστική πτήση, καθώς υπήρξε απαγορευτικό κυκλοφορίας στον εναέριο χώρο, τους δρόμους και τις παραλίες της Boca Chica στο Τέξας, όπου βρίσκεται η εγκατάσταση εκτόξευσης.

Δείτε επίσης: SpaceX: Εκτοξεύει για ένατη φορά Falcon 9 first-stage booster! Κοντά στο στόχο των 10 πτήσεων

Το SN15 θα μπορούσε να κάνει την δοκιμαστική του πτήση ανά πάσα στιγμή (ή και καθόλου) εντός των χρονικών περιθωρίων που έθεσε η εταιρεία, μόλις τεθούν σε εφαρμογή όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις. Συνήθως δεν υπάρχει καμία σταθερή ενημέρωση για το πότε θα εκτοξευτεί έως και λιγότερο από μία ώρα πριν γίνει η απογείωση.

Προς το παρόν, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε και να ελπίζουμε ότι η εταιρεία θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμά της, ώστε η δοκιμαστική πτήση να πραγματοποιηθεί.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS