ΑρχικήsecuritySixt: Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων υπέστη κυβερνοεπίθεση

Sixt: Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων υπέστη κυβερνοεπίθεση

Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων, Sixt, αντιμετώπισε κάποια προβλήματα και διακοπές στη λειτουργία της, καθώς υπέστη μια κυβερνοεπίθεση την προηγούμενη εβδομάδα. Λέγεται ότι το περιστατικό προκάλεσε διαταραχές στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας, επηρεάζοντας τη λειτουργία των κέντρων εξυπηρέτησης πελατών και κάποιων υποκαταστημάτων.

Sixt εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων

Η Sixt με έδρα στη Γερμανία είναι μια πολύ μεγάλη και γνωστή εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων, με δραστηριότητες και εγκαταστάσεις σε περισσότερες από 105 χώρες.

Δείτε επίσης: Η υπηρεσία αναμετάδοσης SMTP Google στέλνει phishing emails

Η Sixt ανακοίνωσε χθες ότι υπέστη κυβερνοεπίθεση στις 29 Απριλίου, η οποία ανάγκασε την εταιρεία να περιορίσει την πρόσβαση σε όλα τα IT συστήματα, εκτός από εκείνα που ήταν κρίσιμα για τη συνέχιση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, όπως ο κύριος ιστότοπος και οι εφαρμογές.

Φυσικά, το κλείσιμο των συστημάτων IT προκάλεσε κάποια αναστάτωση στους πελάτες, τους αντιπροσώπους και τα σημεία εξυπηρέτησης της Sixt, αλλά σύμφωνα με την εταιρεία, ο αντίκτυπος περιορίστηκε στο ελάχιστο.

Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων προσπάθησε να διατηρήσει λειτουργικές τις περισσότερες από τις υπηρεσίες που ήταν απαραίτητες για την εξυπηρέτηση των πελατών της, αλλά μπορούν να λάβουν χώρα προσωρινές διακοπές, ιδίως σε κέντρα εξυπηρέτησης πελατών και συγκεκριμένα υποκαταστήματα, είπε η Sixt σε δήλωσή της.

Δείτε επίσης: Moshen Dragon: Η κινεζική ομάδα κατασκοπείας στοχεύει ασιατικές τηλεπικοινωνίες

Sixt κυβερνοεπίθεση

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, οι περισσότερες κρατήσεις αυτοκινήτων από το πρωί της Παρασκευής γίνονταν με στυλό και χαρτί καθώς τα συστήματα ήταν εκτός λειτουργίας.

Επιπλέον, σύμφωνα με αναφορές, πελάτες που τηλεφώνησαν στην εταιρεία άκουσαν ένα ηχογραφημένο μήνυμα που έλεγε ότι η Sixt αντιμετώπιζε ένα τεχνικό πρόβλημα και ότι οι υπάλληλοι εξυπηρέτησης πελατών μπορούσαν να βοηθήσουν μέσω email, αλλά με κάποια καθυστέρηση.

Προς το παρόν, η Sixt δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το είδος της κυβερνοεπίθεσης. Το μόνο που έχει πει είναι ότι συνεχίζει τις έρευνές της με τη βοήθεια εσωτερικών και εξωτερικών εμπειρογνωμόνων.

Η εταιρεία ζητά από τους πελάτες κατανόηση και υπομονή και υπόσχεται να παράσχει περαιτέρω ενημερώσεις σχετικά με το θέμα.

Δείτε επίσης: Η Synology προειδοποιεί για κρίσιμα bugs Netatalk σε πολλά προϊόντα

Με την τουριστική περίοδο να πλησιάζει, είναι βέβαιο ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου θα επιχειρήσουν να παραβιάσουν μεγάλες εταιρείες που ασχολούνται με τον τουρισμό, όπως η Sixt που είναι γνωστή εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS