ΑρχικήinetΑυτοκίνητο χωρίς οδηγό τράπηκε σε φυγή όταν το σταμάτησαν αστυνομικοί

Αυτοκίνητο χωρίς οδηγό τράπηκε σε φυγή όταν το σταμάτησαν αστυνομικοί

Ένα βίντεο που έγινε viral το Σαββατοκύριακο, δείχνει ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό να τρέπεται σε άτακτο φυγή, αφού το σταμάτησαν αστυνομικοί. Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο σταμάτησε ένα από τα αυτόνομα Chevrolet Bolt EV της εταιρείας Cruise, πιθανότατα επειδή οι προβολείς του αυτοκινήτου δεν ήταν αναμμένοι παρά το ότι ήταν νύχτα. Στο βίντεο, που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Instagram στις 2 Απριλίου, ακούγεται ένας αξιωματικός να λέει: «Δεν υπάρχει κανένας μέσα σε αυτό».

Δείτε επίσης: Tesla: Σχεδιάζει νέο ηλεκτρικό «ρομποταξί» με φουτουριστική εμφάνιση

Αλλά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, αφού ο αστυνομικός επιστρέφει στο αυτοκίνητό του, το αυτόνομο όχημα, που μάλλον αποφάσισε ότι ο έλεγχος τελείωσε, προσπαθεί να απομακρυνθεί πριν σταματήσει σε μια στάση μερικά μέτρα μακριά.

Η Cruise λέει ότι το αυτοκίνητο δεν προσπαθούσε να ξεφύγει. Το όχημα αρχικά υποχώρησε στο όχημα της αστυνομίας και στη συνέχεια πήγε σε ασφαλές σημείο για την πραγματική διακοπή της κυκλοφορίας του, λέει η εταιρεία. Ένας από τους αστυνομικούς επικοινώνησε με την Cruise για να τον ενημερώσει για την κατάσταση και το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό δεν έλαβε κάποιο πρόστιμο. Η Cruise λέει ότι έχει διορθώσει οτιδήποτε προκάλεσε το αυτοκίνητο να κινείται χωρίς τους προβολείς του τη νύχτα.

Δείτε ακόμα: Χιούστον: Οι πίτσες Domino παραδίδονται με self driving αυτοκίνητα

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτοκίνητο χωρίς οδηγό σταματά από την αστυνομία. Πολύ πίσω στο 2015, ένα αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο της Google σταμάτησε στο Mountain View της Καλιφόρνια, επειδή κινούνταν με μόλις 24 mph (39 km/h) σε μία ζώνη ταχύτητας 35 mph (56 km/h). Σε εκείνη την περίπτωση δεν εκδόθηκε πρόστιμο, καθώς ο αξιωματικός αποφάσισε ότι δεν είχε παραβιαστεί κανένας νόμος.

Το 2019, ένας αστυνομικός στο Πρόβιντενς του Ρόουντ Άιλαντ, σταμάτησε ένα από τα αυτόνομα λεωφορεία χαμηλής ταχύτητας της May Mobility. Τα λεωφορεία έξι ατόμων εκτελούν ένα αστικό δρομολόγιο 12 στάσεων προς και από έναν σιδηροδρομικό σταθμό, αλλά την πρώτη ημέρα των επιχειρήσεων, το ένα σταμάτησε από έναν αξιωματικό που δεν ήταν εξοικειωμένος με το όχημα. Ούτε από αυτή την αλληλεπίδραση προέκυψαν πρόστιμα.

Δείτε επίσης: Καναδάς: Έρχεται το τέλος για τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης

Επίσης το 2019, ένα Tesla χωρίς οδηγό σταμάτησε αφού ο ιδιοκτήτης του χρησιμοποίησε τη λειτουργία τηλεχειρισμού του αυτοκινήτου στη Φλόριντα. Ωστόσο, σε εκείνη την περίπτωση, το περιστατικό ήταν σκηνοθετημένο από έναν YouTuber.

Οι κατασκευαστές αυτόνομων οχημάτων όπως η Cruise και η Waymo έχουν ετοιμάσει οδηγούς για τους πρώτους ανταποκριτές σχετικά με τον τρόπο αλληλεπίδρασης με τα οχήματα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS