ΑρχικήinetMilk Crate Challenge: Το viral challenge που προκαλεί τραυματισμούς

Milk Crate Challenge: Το viral challenge που προκαλεί τραυματισμούς

Το Milk Crate Challenge είναι το νέο viral challenge, κατά το οποίο ο συμμετέχων σκαρφαλώνει σε μια πυραμίδα από καφάσια, προσπαθώντας να φτάσει στην κορυφή και να κατεβεί ξανά. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, είναι πιθανό να φτάσει στο νοσοκομείο με πολύ σοβαρούς τραυματισμούς.

Milk Crate Challenge viral challenge TikTok
Milk Crate Challenge: Το viral challenge του TikTok που προκαλεί τραυματισμούς

Το challenge μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο, αφού το πιο πιθανό είναι ότι ο συμμετέχων θα πέσει από την πυραμίδα. Αυτό έγινε και με έναν άνδρα από την περιοχή της Ατλάντα το Σαββατοκύριακο, ο οποίος έχοντας φτάσει στα μισά της διαδρομής του έκανε ενθουσιασμένος thumbs up στο κοινό του, ένα δευτερόλεπτο αργότερα, όμως, έχασε τον έλεγχο και έπεσε με το κεφάλι στο χορτάρι.

Το Milk Crate Challenge έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες, με τα καταστροφικά του αποτελέσματα να κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Τουλάχιστον ένας χρήστης του Twitter είπε ότι είναι “το πιο αστείο challenge μετά το ice bucket challenge“.

Είναι το μεγαλύτερο πράγμα που συμβαίνει σε κάθε γειτονιά αυτή τη στιγμή“, δήλωσε ο Derek, ένας 38χρονος που ασχολείται με τα social media και είναι πιο γνωστός ως Itsbizkit. “Πηγαίνετε σε οποιοδήποτε πάρκο ή δημόσιο χώρο αυτή τη στιγμή και θα δείτε καφάσια εκεί“.

Δείτε επίσης: Instagram challenge: Ποια είναι τα trends λόγω κορωνοϊού;

Ωστόσο, πολλοί βλέπουν το challenge ως κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Ορισμένοι γιατροί προειδοποιούν ότι οι τραυματισμοί από το challenge προκαλούν περισσότερο άγχος στα νοσοκομεία σε μια εποχή που οι περισσότεροι θάλαμοι είναι γεμάτοι λόγω της αύξησης των κρουσμάτων COVID-19.

Ο καθένας πρέπει να υποστηρίξει τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και αυτό συνεπάγεται τη μη συμμετοχή σε challenges όπως αυτό, που επιβαρύνουν το σύστημα“, δήλωσε ο Shawn Anthony, ορθοπεδικός χειρουργός που ειδικεύεται στην αθλητική ιατρική στο Mount Sinai Hospital στη Νέα Υόρκη.

Milk Crate Challenge TikTok τραυματισμούς

Ενώ ο ακριβής αριθμός τραυματισμών και εισαγωγών στο νοσοκομείο που σχετίζονται με το Milk Crate Challenge είναι ασαφής, ο Anthony είπε ότι συνάδελφοι από όλη τη χώρα αναφέρουν σε διαδικτυακά φόρουμ ότι έχουν δει συμμετέχοντες του challenge με διάφορους τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένων σπασμένων καρπών, εξάρθρωσης ώμων, ακόμη και τραυματισμών του νωτιαίου μυελού.

Ο Henry Schuitema από το Jefferson Health στο New Jersey, δήλωσε ότι το νοσοκομείο του είδε πρόσφατα έναν ασθενή με πολλά σπασμένα πλευρά μετά το Milk Crate Challenge. Ο Schuitema είπε ότι το TikTok και άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων φταίνε για τη διάδοση και την προώθηση του Milk Crate Challenge και άλλων επικίνδυνων challenges.

Το TikTok δήλωσε στην Washington Post ότι η πλατφόρμα “απαγορεύει περιεχόμενο που προωθεί επικίνδυνες πράξεις“.

Δείτε επίσης: Jeff Bezos bullying: Το TikTok αφαίρεσε βίντεο που τον “κράζουν”

Καταργούμε βίντεο και ανακατευθύνουμε τις αναζητήσεις στα Community Guidelines μας για να αποθαρρύνουμε τέτοιο περιεχόμενο“, ανέφερε η δήλωση. “Ενθαρρύνουμε όλους να είναι προσεκτικοί στη συμπεριφορά τους, είτε στο διαδίκτυο είτε εκτός διαδικτύου“.

Η προέλευση του Milk Crate Challenge είναι ασαφής, αλλά το site Know Your Meme έχει επισημάνει ένα βίντεο από τον Ιούνιο του 2011 με τίτλο “Guy Falls Off 6 Milk Crates” και υποστηρίζει ότι αυτό ήταν η έμπνευση για το viral challenge.

Την 1η Αυγούστου, ένας κάτοικος του Σικάγο δημοσίευσε βίντεο στο Facebook που έδειχνε δύο άντρες να περπατούν πάνω σε καφάσια. Αυτό ήταν η αρχή αυτού που αργότερα έγινε γνωστό ως Milk Crate Challenge. Περίπου δύο εβδομάδες αργότερα, τα βίντεο κοινοποιήθηκαν από δύο άτομα στο Columbus του Οχάιο και έγιναν viral αφού ένα βίντεο με άτομα που απέτυχαν στην πρόκληση δημοσιεύτηκε στο TikTok, όπου έλαβε περισσότερες από 5 εκατομμύρια προβολές σε μια μέρα.

Δείτε επίσης: TikTok: Μπορείτε να στέλνετε βιογραφικά μέσω της πλατφόρμας μας

Από τότε, η πρόκληση εξαπλώθηκε. Τα βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα κοινωνικά μέσα και προβλήθηκαν από εκατομμύρια άτομα και έκαναν το challenge viral σε διάφορες πλατφόρμες.

Καθώς η πρόκληση εξαπλώθηκε, αυξήθηκε επίσης η ανησυχία των γιατρών. Ο George Gantsoudes, ορθοπεδικός χειρουργός στη Βιρτζίνια, δημοσίευσε ένα παράδειγμα στο Twitter, που πήγε στραβά, με μια προειδοποίηση ότι για αυτούς τους τραυματισμούς μπορούν να χρειαστούν ακόμα και χειρουργικές επεμβάσεις.

Ένας εργαζόμενος στον τομέα της υγείας στην περιοχή της Ατλάντα είδε την Κυριακή τουλάχιστον δύο άτομα με σπασμένα οστά μετά από πτώση από κιβώτια.

Ωστόσο, η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει με όλο και περισσότερους νέους στις ΗΠΑ να ψάχνουν καφάσια για να κάνουν το challenge, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δίνεται και χρηματικό έπαθλο σε όποιον κάνει το viral challenge του TikTok χωρίς να πέσει.

Celebrities και προσωπικότητες των social media έχουν αρχίσει να κατακρίνουν το Milk Crate Challenge, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την υγεία σε μια περίοδο που είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολη λόγω COVID-19.

Προκαλώ οποιονδήποτε – οποιονδήποτε στη Γη – να βρει ανθρώπους πιο ανόητους από αυτούς τους ανθρώπους“, αναφώνησε ο Smith, ο οποίος ήταν guest host στο “Jimmy Kimmel Live!” “Τι συμβαίνει με αυτούς τους ανθρώπους; Πρώτα, πίνεις το γάλα από τα κιβώτια για να φτιάξεις γερά κόκαλα – μετά πέφτεις από τα κιβώτια για να τα σπάσεις“;

Ο ράπερ Snoop Dogg ήταν επίσης επικριτικός για το πώς η πρόκληση, στην οποία εμφανίζονταν κυρίως έγχρωμοι να πέφτουν από τα κιβώτια και να τραυματίζονται, είχε γίνει viral. “Γιατί μας αρέσει να βλέπουμε ο ένας τον άλλον να πέφτει;” έγραψε στο Instagram.

Ενώ πολλά από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο είχαν βίαιες πτώσεις, μερικά έδειξαν ανθρώπους που κατάφεραν να κατακτήσουν το Milk Crate Challenge χωρίς να πέσουν από την πυραμίδα με τα καφάσια. Μια γυναίκα ανέβηκε με επιτυχία σε μια πυραμίδα φορώντας τακούνια.

Δυστυχώς, πιστεύεται ότι το challenge θα συνεχίσει να είναι viral για αρκετό καιρό παρά τις προειδοποιήσεις των γιατρών και των ειδικών.

Καλό θα είναι, ωστόσο, να μην βάζουμε σε κίνδυνο τον εαυτό μας για ένα challenge που σε λίγο καιρό θα έχει ξεχαστεί.

Πηγή: The Washington Post

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS