ΑρχικήsecurityΟι hackers που επιτίθενται σε νοσοκομεία παίζουν με τη ζωή των ασθενών!

Οι hackers που επιτίθενται σε νοσοκομεία παίζουν με τη ζωή των ασθενών!

Σύμφωνα με το CyberPeace Institute, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου που στοχεύουν νοσοκομεία και άλλους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να ληφθούν μέτρα, ώστε να λογοδοτήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι hackers και εγκληματίες.

νοσοκομεία

Τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν πολλά θέματα και βρίσκονται υπό πίεση τον τελευταίο χρόνο λόγω της πανδημίας COVID-19. Πολλοί εγκληματίες στον κυβερνοχώρο έχουν προσπαθήσει να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι τα νοσοκομεία είναι ευάλωτα, πραγματοποιώντας ransomware και άλλες επιθέσεις.

Όταν τα νοσοκομεία είναι αντιμέτωπα με μια ransomware επίθεση, είναι πολύ πιθανό να πληρώσουν τα λύτρα στους hackers, επειδή θεωρούν ότι είναι ο γρηγορότερος και ευκολότερος τρόπος να αποκαταστήσουν τα δίκτυα και τα συστήματά τους και κατ’ επέκταση τα συστήματα που σχετίζονται με την περίθαλψη των ασθενών.

Δείτε επίσης: Τα ransomware ευθύνονται για τις μισές παραβιάσεις δεδομένων σε νοσοκομεία

Αυτό φυσικά προκαλεί μεγάλο πρόβλημα στο προσωπικό, το οποίο μπορεί ξαφνικά να μην είναι σε θέση να ρυθμίσει συσκευές και συστήματα υγείας, ενώ οι ασθενείς μπορεί να σταλούν σε άλλα νοσοκομεία για θεραπεία. Αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ επικίνδυνο, αφού η άμεση μεταφορά των ασθενών μπορεί να μην είναι εφικτή. Ωστόσο, το χειρότερο είναι ότι ακόμα και μήνες μετά την επίθεση, μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με τη φροντίδα των ασθενών.

Υπάρχει ένας αντίκτυπος σε πραγματικό χρόνο και ένας μακροχρόνιος αντίκτυπος“, δήλωσε ο Stéphane Duguin, Διευθύνων Σύμβουλος του CyberPeace Institute.

ασθενών

Όταν τα νοσοκομεία και οι οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης πλήττονται από ransomware, ποια θα είναι η ποιότητα της περίθαλψης έξι μήνες μετά ή ένα χρόνο μετά; Είναι πολύ ανησυχητικό γιατί υπάρχει πιθανότητα να λάβετε φροντίδα όχι και τόσο καλής ποιότητας, εάν βρεθείτε σε αυτό το νοσοκομείο. Η περίθαλψη μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ό, τι πριν από μια επίθεση“, δήλωσε ο Duguin.

Εξαιτίας αυτού, η έκθεση του CyberPeace Institute “Playing with Lives” υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις στην υγειονομική περίθαλψη είναι επιθέσεις στην κοινωνία στο σύνολό της. Οι επιθέσεις αυτές, αν και διαδικτυακές, μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή πολλών ανθρώπων, ειδικά αυτή την περίοδο, που τα νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο είναι γεμάτα με ασθενείς με COVID-19.

Δείτε επίσης: CDC: Κυκλοφορεί οδηγίες για όσους έχουν εμβολιαστεί για τον COVID-19

Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι hackers στοχεύουν νοσοκομεία είναι η “εύθραυστη ψηφιακή υποδομή τους“. Τα δίκτυα υγειονομικής περίθαλψης είναι περίπλοκα λόγω της ποικιλίας εξειδικευμένων συσκευών που συνδέονται σε αυτά. Είναι, επίσης, ευάλωτα επειδή σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται παλιά συστήματα που δεν λαμβάνουν ενημερώσεις.

Δείτε επίσης: Αύξηση στις παραβιάσεις υγειονομικής περίθαλψης! Πού οφείλεται;

Η χρήση παλιάς υποδομής είναι μεγάλο πρόβλημα για τους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης.

hackers

Είναι σημαντικό να γίνουν επενδύσεις στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ώστε να χρησιμοποιούνται νέα και ενημερωμένα συστήματα και εφαρμογές.

Όπως και να έχει, οι hackers πραγματοποιούν ransomware επιθέσεις σε νοσοκομεία, επειδή ξέρουν ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να λάβουν τα χρήματα που ζητούν.

Δυστυχώς, οι συμμορίες ransomware σπάνια έρχονται αντιμέτωπες με τη δικαιοσύνη και ο Dunguin υποστηρίζει ότι οι κυβερνήσεις και οι αρχές επιβολής του νόμου πρέπει να λάβουν περισσότερα μέτρα ώστε να μπορούν να βρίσκουν τους hackers και να τους κάνουν να λογοδοτήσουν.

Πηγή: ZDNet

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS