ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαPfizer COVID-19: Το εμβόλιο λαμβάνει πλήρη έγκριση από την FDA

Pfizer COVID-19: Το εμβόλιο λαμβάνει πλήρη έγκριση από την FDA

Το εμβόλιο της Pfizer για τον COVID-19 έχει πλέον λάβει πλήρη έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), καθιστώντας το το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που περνά όλη τη διαδικασία αναθεώρησης.

Pfizer εμβόλιο COVID-19

Η FDA ενέκρινε τη Δευτέρα το εμβόλιο mRNA κατά του COVID-19 που αναπτύχθηκε από την Pfizer και τον συνεργάτη της BioNTech για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. Το εμβόλιο είχε προηγουμένως χορηγηθεί με άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης, η οποία εξακολουθεί να ισχύει για τα εμβόλια Moderna και Johnson & Johnson.

Δείτε επίσης: Ισραήλ COVID-19: Μειωμένη η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer;

Ενώ αυτό και άλλα εμβόλια πληρούν τα αυστηρά επιστημονικά πρότυπα της FDA για έγκριση έκτακτης ανάγκης, είναι τώρα το πρώτο πλήρως εγκεκριμένο από την FDA εμβόλιο για τον COVID-19, που σημαίνει ότι το κοινό μπορεί να είναι πολύ σίγουρο ότι αυτό το εμβόλιο πληροί τα υψηλά πρότυπα για την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα που απαιτεί η FDA για ένα εγκεκριμένο προϊόν“, δήλωσε στέλεχος της FDA. “Το σημερινό ορόσημο μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην αλλαγή της πορείας αυτής της πανδημίας στις ΗΠΑ“.

Η πλήρης έγκριση του εμβολίου Pfizer από την FDA αναμένεται να διευκολύνει τις τοπικές κυβερνήσεις, τα σχολεία και τις επιχειρήσεις να απαιτούν εμβολιασμούς και μπορεί να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που διστάζουν να κάνουν εμβόλιο επειδή φοβούνται για την ασφάλειά του. Αυτό είναι πιθανό να ισχύει, αφού ήδη 3 στους 10 μη εμβολιασμένους ενήλικες έχουν δηλώσει ότι θα έκαναν πιο εύκολα ένα εμβόλιο που έχει την πλήρη έγκριση της FDA παρά ένα εμβόλιο στο οποίο έχει δοθεί έκτακτη άδεια για χορήγηση.

Δείτε επίσης: COVIDSafe: Το app ανίχνευσης COVID-19 συνεχίζει να χρησιμοποιείται

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden προέτρεψε τους Αμερικανούς πολίτες που δεν είχαν εμβολιαστεί, να κάνουν ένα εμβόλιο τώρα που το Pfizer είναι εγκεκριμένο από την FDA.

Pfizer COVID-19 έγκριση FDA
Pfizer COVID-19: Το εμβόλιο λαμβάνει πλήρη έγκριση από την FDA

Εάν είστε ένας από τους εκατομμύρια Αμερικανούς που είπαν ότι δεν θα κάνουν το εμβόλιο μέχρι να λάβει την πλήρη και τελική έγκριση της FDA, κάντε το γιατί αυτό συνέβη τώρα“, είπε ο Biden. “Η στιγμή που περιμένατε, έφτασε. Ήρθε η ώρα να πάτε να κάνετε το εμβόλιό σας. Κάντε το σήμερα“.

Περισσότερες από 203 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer έχουν χορηγηθεί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Το εμβόλιο έχει επίσης άδεια έκτακτης ανάγκης για χρήση σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών.

Δείτε επίσης: Pfizer & Moderna: Ξεκινούν τις μελέτες εμβολίων σε παιδιά 5 έως 11 ετών

Κατά την επανεξέταση του εμβολίου Pfizer, η FDA εξέτασε δεδομένα και πληροφορίες που υποβλήθηκαν για την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης, μαζί με “κλινικά δεδομένα και πληροφορίες, καθώς και λεπτομέρειες της διαδικασίας κατασκευής, τα αποτελέσματα δοκιμών και επιθεωρήσεις των χώρων όπου γίνεται το εμβόλιο”, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Οι δοκιμές έδειξαν ότι το εμβόλιο ήταν 91% αποτελεσματικό στην πρόληψη του COVID-19.

Pfizer COVID-19: Το εμβόλιο λαμβάνει πλήρη έγκριση από την FDA

Η Moderna επιδιώκει, επίσης, την έγκριση της FDA για το εμβόλιο της για τον COVID-19, αν και σύμφωνα με πληροφορίες μια τέτοια απόφαση μπορεί να χρειαστεί αρκετές εβδομάδες.

Πηγή: CNET

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS