ΑρχικήinetOnlyFans αλλαγή σχεδίων: Επιτρέπει τελικά το σεξουαλικό περιεχόμενο

OnlyFans αλλαγή σχεδίων: Επιτρέπει τελικά το σεξουαλικό περιεχόμενο

Η OnlyFans δήλωσε την Τετάρτη ότι “ανέστειλε” τα σχέδιά της για την απαγόρευση της πορνογραφίας στην πλατφόρμα, μετά από σφοδρή αντίδραση των χρηστών της. Πριν λίγες ημέρες, η OnlyFans είχε πει ότι από Οκτώβριο θα απαγορεύεται το σεξουαλικό περιεχόμενο στο site λόγω της αυξανόμενης πίεσης από τραπεζικούς εταίρους και παρόχους πληρωμών.

OnlyFans σεξουαλικό περιεχόμενο
OnlyFans σεξουαλικό περιεχόμενο

Ωστόσο, εκπρόσωπος της διαδικτυακής πλατφόρμας είπε στο CNBC ότι οι προτεινόμενες αλλαγές δεν είναι πλέον απαραίτητες “λόγω των διαβεβαιώσεων των τραπεζικών εταίρων ότι η OnlyFans μπορεί να υποστηρίξει όλα τα είδη των δημιουργών“.

Δείτε επίσης: Μήνυση στην Activision Blizzard για συνεχείς σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Έχουμε εξασφαλίσει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για να υποστηρίξουμε τη διαφορετική κοινότητα δημιουργών μας και έχουμε αναστείλει την προγραμματισμένη αλλαγή πολιτικής της 1ης Οκτωβρίου“.

Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ένα σπίτι για όλους τους creators“, πρόσθεσε η εταιρεία, ενώ τόνισε ότι θα ενημερώσει επίσημα όλους τους δημιουργούς για τη νέα της απόφαση, με email.

Η απόφαση της OnlyFans να αποκλείσει δημοσιεύσεις με σεξουαλικό περιεχόμενο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους λεγόμενους “εργάτες του σεξ”, οι οποίοι βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό να αυξηθεί η επιτυχία της πλατφόρμας, ενώ και γι’ αυτούς ήταν σημαντική η πλατφόρμα αφού για πολλούς ήταν η κύρια πηγή εισοδήματος.

Το OnlyFans ιδρύθηκε το 2016 και έκτοτε έχει γίνει πολύ ισχυρό χάρη στην πιο χαλαρή προσέγγισή του στο απροκάλυπτο σεξουαλικό περιεχόμενο. Με περισσότερους από 130 εκατομμύρια χρήστες και 2 εκατομμύρια content creators αποτελεί νέα δύναμη μεταξύ των social media.

Δείτε επίσης: Pornhub: Αγωγή για την προβολή σεξουαλικών πράξεων χωρίς συναίνεση

Το OnlyFans έχει υποστηρίξει ότι η πλατφόρμα του μπορεί να χρησιμοποιείται από όλους τους δημιουργούς, από σεφ έως μουσικούς. Διάσημοι όπως οι Cardi B και Bella Thorne έχουν επίσης ενταχθεί στην πλατφόρμα ως δημιουργοί. Ωστόσο, το πορνό είναι μακράν η πιο δημοφιλής κατηγορία στον ιστότοπο.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της OnlyFans, Tim Stokely, είπε πριν λίγες ημέρες στους Financial Times ότι η εταιρεία αναγκάστηκε να απαγορεύσει το σεξουαλικό περιεχόμενο μετά από “άδικη” μεταχείριση από τις τράπεζες. Συγκεκριμένα, ανέφερε τις JPMorgan, BNY Mellon και Metro Bank της Βρετανίας.

Δείτε επίσης: NSPCC: Πάνω από το 50% των σεξουαλικών αδικημάτων σε βάρος παιδιών γίνεται μέσω Facebook apps

Επίσης, μια έκθεση ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία δυσκολευόταν να βρει εξωτερικούς επενδυτες λόγω ανησυχιών για τη φιλοξενία περιεχομένου για ενήλικες.

Ο Stokely αρνήθηκε ότι συνέβαινε αυτό, λέγοντας ότι η OnlyFans “δεν έκανε αυτήν την αλλαγή πολιτικής για να διευκολύνει την εύρεση επενδυτών“.

Όπως και να έχει, η OnlyFans δεν θα χρειαστεί τελικά να αποσύρει το σεξουαλικό περιεχόμενο από την πλατφόρμα της.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS