ΑρχικήsecurityΠαιδεραστές βάζουν παιδιά να εμπλέκονται σε σεξουαλική δραστηριότητα με τα αδέρφια τους

Παιδεραστές βάζουν παιδιά να εμπλέκονται σε σεξουαλική δραστηριότητα με τα αδέρφια τους

Ένα μικρό κορίτσι, ηλικίας μεταξύ 11 και 13 ετών, παίρνει τη μικρή της αδερφή και την κρατά γυμνή μπροστά από μια κάμερα υπολογιστή. Σύμφωνα με μια αναφορά του The Sun, το παραπάνω αποτελεί παράδειγμα ενός νέου τρόπου διαδικτυακής σεξουαλικής εκμετάλλευσης, όπου παιδεραστές χειραγωγούν τα παιδιά ώστε να εμπλακούν σε σεξουαλική δραστηριότητα με τα αδέρφια τους.

Δείτε επίσης: Πάστορας κατηγορείται για κοινοποίηση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

παιδεραστές
Παιδεραστές βάζουν παιδιά να εμπλέκονται σε σεξουαλική δραστηριότητα με τα αδέρφια τους

Πριν δείξει την αδερφή της στην κάμερα, το μεγαλύτερο κορίτσι φαίνεται να αλληλεπιδρά με κάποιον στον υπολογιστή ή στο tablet.

Σύμφωνα με ειδικό από το Internet Watch Foundation (IWF), το οποίο ανακάλυψε αυτή τη νέα τάση, δεν είναι ότι το ένα αδερφάκι εκμεταλλεύεται το άλλο με τη θέλησή του.

Το παιδί έχει χειραγωγηθεί για να το κάνει αυτό. Δεν είναι κάτι που θέλουν να κάνουν“.

Το ανησυχητικό είναι ότι λόγω της πανδημίας, τα περισσότερα παιδιά είναι στο σπίτι και περνούν πολλές ώρες μπροστά από μια οθόνη. Έτσι, το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί.

Κατά τις πρώτες 15 εβδομάδες της πανδημίας, το IWF είδε αύξηση 50% στις αναφορές παράνομου web περιεχομένου.

Η Susie Hargreaves, CEO του IWF, δήλωσε ότι το πρόβλημα έχει αυξηθεί δραματικά.

Πριν από το πρώτο lockdown, η αστυνομία πίστευε ότι 100.000 δράστες ήταν συνδεδεμένοι κάθε στιγμή. Ο αριθμός έφτασε τις 300.000 όταν μπήκαμε στο lockdown“, είπε.

Μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020, το IWF ανακάλυψε 511 εικόνες σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών, που τραβήχτηκαν από παιδιά και απεικόνιζαν τα αδέλφια τους, μερικά από τα οποία ήταν μόλις 3 ετών ή και μικρότερα.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Συνελήφθησαν 12 άνδρες για online σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών

παιδεραστές
Παιδεραστές βάζουν παιδιά να εμπλέκονται σε σεξουαλική δραστηριότητα με τα αδέρφια τους

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ειδικοί ανακάλυπταν κατά μέσο όρο 8 εικόνες ή βίντεο σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών, κάθε ημέρα.

Το 46% αυτών ταξινομήθηκαν ως “Κατηγορία Α“, η οποία είναι ό,τι χειρότερο, αφού περιέχει “εικόνες που περιλαμβάνουν διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα“.

Η μέση ηλικία του μικρότερου αδελφού ήταν τα 10 έτη, ενώ η μέση ηλικία του μεγαλύτερου ήταν 12.

Χειραγώγηση και εξαναγκασμός

Το IWF είπε ότι ήταν σαφές ότι αυτά τα παιδιά “χειραγωγήθηκαν ή εξαναγκάστηκαν” σε μια τέτοια δραστηριότητα από παιδεραστές μέσω live stream.

Το χειρότερο είναι ότι οι δράστες δεν κρατούσαν τα βίντεο και τις εικόνες σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών μόνο για τον εαυτό τους. Το υλικό κοινοποιήθηκε στη συνέχεια σε διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες.

Σε ένα άλλο παράδειγμα, μια ειδικός είδε δύο αδέλφια ηλικίας μεταξύ τριών και έξι ετών να εμπλέκονται σε σεξουαλική δραστηριότητα σε ένα κρεβάτι, αφού το κορίτσι έπαιρνε οδηγίες από κάποιον στην οθόνη.

Στη συνέχεια, πηγαίνουν ξανά στην οθόνη. Μπορούμε να δούμε μόνο τη μία πλευρά, αλλά φαντάζομαι ότι αντιγράφουν αυτό που βλέπουν ή παίρνουν οδηγίες και μετά ξαναρχίζουν τη σεξουαλική δραστηριότητα“, δήλωσε η ειδικός.

Δείτε επίσης: Συλλήψεις 113 ατόμων για δημοσίευση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Τα παιδιά παραπλανώνται για να εμπλακούν σε σεξουαλική δραστηριότητα με τα αδέρφια τους

Βλέπουμε μερικά πολύ σοκαριστικά πράγματα στη δουλειά μας, αλλά μετά βλέπεις κάτι που είναι ακόμη χειρότερο από αυτό που έχεις ήδη δει“, είπε η κα Hargreaves.

Το να αρχίζεις να βλέπεις παιδιά – και μερικά πολύ μικρά παιδιά – που είναι με έναν αδελφό ή έναν στενό φίλο και ενθαρρύνονται και εξαπατώνται για να κάνουν σεξουαλικές πράξεις, είναι πραγματικά, πραγματικά ενοχλητικό“.

Σε ένα άλλο παράδειγμα, φαίνονται δύο αγόρια σε μια κρεβατοκάμαρα, όπου το μικρότερο αγόρι, ηλικίας μεταξύ 7 και 10 ετών, φορούσε ένα μπλουζάκι με χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων.

Συμβαίνει σε “κανονικά” μπάνια και σε “κανονικά” σπίτια, σε όλες τις ηλικίες, φύλα, εθνικότητες και υπόβαθρα“, δήλωσε η ειδικός.

Δυστυχώς, κάθε παιδί μπορεί να κακοποιηθεί έτσι.

Η κα Hargreaves είπε ότι οι γονείς στις περισσότερες περιπτώσεις δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει.

Ανέφερε ένα παράδειγμα ενός 11χρονου κοριτσιού που κάθεται στο κρεβάτι του, γυμνό. Στη μέση του βίντεο, κάποιος έξω ​​από το δωμάτιο ακούγεται να φωνάζει “Το δείπνο είναι έτοιμο“.

Είναι μια εικόνα που θα προκαλέσει σοκ σε κάθε γονέα.

Ο ενήλικας σαφώς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει“, είπε η κ. Hargreaves.

Δεν πρέπει να κατηγορούμε τους γονείς. Απλά οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν τι κάνουν τα παιδιά τους στο Διαδίκτυο και με ποιον μιλούν. Πρέπει να κάνετε ειλικρινείς συζητήσεις με τα παιδιά σας. Μην το αγνοείτε αυτό, είναι πραγματικά ένα πρόβλημα. Η πρόληψη είναι η απάντηση εδώ“.

Το lockdown έχει φέρει μια νέα πραγματικότητα και τα παιδιά περνούν πολύ χρόνο μπροστά σε μια οθόνη. Επομένως οι γονείς πρέπει να ελέγχουν τις δραστηριότητες των παιδιών στο διαδίκτυο και να κατανοήσουν και οι ίδιοι τους κινδύνους που υπάρχουν ώστε να τους εξηγήσουν στα παιδιά.

σεξουαλική δραστηριότητα παιδιά
Παιδεραστές βάζουν παιδιά να εμπλέκονται σε σεξουαλική δραστηριότητα με τα αδέρφια τους

Το IWF έχει αφαιρέσει 153.000 webpages με υλικό σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών (οι περισσότερες που έχουν καταργηθεί ποτέ).

Είδαμε μια τεράστια αύξηση. Είναι λογικό, δυστυχώς, επειδή τα παιδιά ήταν συνδεδεμένα όλη την ημέρα και ήταν και οι δράστες επίσης“, είπε η κ. Hargreaves.

Το IWF δεν γνωρίζει ακριβώς ποια παιχνίδια και εφαρμογές χρησιμοποιούσαν τα παιδιά, αλλά οτιδήποτε έχει live chat λειτουργία, είναι επικίνδυνο.

Αυτό που μπορούμε να δούμε είναι ότι τα παιδιά κοιτάζουν σε μια οθόνη φορητού υπολογιστή ή tablet και απαντούν σε ερωτήσεις ή διαβάζουν σχόλια“, είπε η κ. Hargreaves.

Μερικές φορές ακούμε να μιλούν στο άτομο στην άλλη πλευρά της κάμερας, αλλά σαφώς, τα παιδιά δεν έχουν ιδέα με ποιον μιλούν πραγματικά και προφανώς δεν έχουν ιδέα ότι καταγράφονται και ότι αυτά κοινοποιούνται σε site σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών“.

Οι αναλυτές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά που εμπλέκονταν σε σεξουαλική δραστηριότητα ήταν αδέλφια, παρατηρώντας τα κοινά εμφανισιακά χαρακτηριστικά, το περιβάλλον, τη συμπεριφορά και τη γλώσσα που χρησιμοποιούσαν μεταξύ τους.

Από τις συνομιλίες τους, ήταν σαφές ότι οι παιδεραστές έδειχναν στα παιδιά σεξουαλικό υλικό και τους ζητούσαν να το αντιγράψουν, μερικές φορές με τη μορφή παιχνιδιού ή πρόκλησης.

Οι παιδεραστές κερδίζουν πρώτα την εμπιστοσύνη των παιδιών

Η Tink Palmer, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Marie Collins Foundation, που βοηθά παιδιά που κακοποιούνται στο διαδίκτυο, εξήγησε πώς οι παιδεραστές κερδίζουν την εμπιστοσύνη του παιδιού.

Οι εγκληματίες προσπαθούν να γίνουν φίλοι με τα παιδιά και να τα κάνουν να νιώσουν ξεχωριστά.

“Μόλις έχουν αυτό το παιδί στον έλεγχό τους, αρχίζουν να το απειλούν. Το παιδί φοβάται για το τι θα συμβεί αν δεν κάνει αυτό που του ζητείται”.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι εικόνες και τα βίντεο απεικόνιζαν δύο αδέλφια με μικρή διαφορά ηλικίας, αν και κάποιες φορές μπορεί να είχαν και λίγο μεγαλύτερη διαφορά (έως 5 χρόνια).

σεξουαλική δραστηριότητα παιδιά
Παιδεραστές βάζουν παιδιά να εμπλέκονται σε σεξουαλική δραστηριότητα με τα αδέρφια τους

Η κ. Palmer είπε ότι οι παιδεραστές στοχεύουν συνήθως συγκεκριμένες ηλικίες. Είναι παιδιά λίγο πριν την εφηβεία που δεν είναι τόσο ανεπτυγμένα κοινωνικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά.

Ακούνε τους μεγάλους χωρίς να τους αμφισβητούν, ενώ οι έφηβοι είναι πιο πιθανό να αντισταθούν σε αυτά που τους λέει ένας ενήλικας“.

Όσον αφορά στη μακροπρόθεσμη επίδραση σε αυτά τα παιδιά, η κ. Palmer λέει ότι ο αντίκτυπος είναι διαφορετικός στο κάθε παιδί.

Αυτό που ακούμε από τα θύματα είναι ότι ένιωθαν ότι έκαναν λάθος“, είπε.

Είναι πιθανό να αισθάνονται σύγχυση… Αυτή η κατάσταση σχεδόν αναπόφευκτα θα προκαλέσει προβληματικές συμπεριφορές ή αντιλήψεις για τις σχέσεις“.

Δυστυχώς, ένα παιδί είναι πολύ απίθανο να πει σε έναν ενήλικα ότι έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά στο Διαδίκτυο, επειδή πιστεύει ότι το άφησε να συμβεί“. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει. Φταίει το ότι χειραγωγήθηκε από τον παιδεραστή, αλλά νιώθει ενοχές.

Πηγή: news.com.au

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS