ΑρχικήinetΜήνυση στην Activision Blizzard για συνεχείς σεξουαλικές παρενόχλησεις

Μήνυση στην Activision Blizzard για συνεχείς σεξουαλικές παρενόχλησεις

Το Υπουργείο Δίκαιης Απασχόλησης και Στέγασης της Καλιφόρνια (DFEH) αναφέρει ότι το διάσημο στούντιο εκδόσεων παιχνιδιών Blizzard Entertainment, και η εταιρεία Activision Blizzard, έχουν δημιουργήσει μια κουλτούρα «συνεχούς σεξουαλικής παρενόχλησης» και διακρίσεων λόγω φύλου, σε μια νέα αγωγή που κατατέθηκε την Τρίτη, η οποία ισχυρίζεται ότι κορυφαία στελέχη γνώριζαν ή και εμπλέκονταν. Και λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη της αγωγής, πολλές γυναίκες έχουν ήδη επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς.

Δείτε επίσης: 5 ακόμη γυναίκες καταγγέλουν την Amazon: Διακρίσεις φύλου, φυλής και παρενοχλήσεις

Activision Blizzard

Δείτε επίσης: Facebook, Google, TikTok, Twitter: Το διαδίκτυο θα γίνει ασφαλέστερο για τις γυναίκες

Οι λεπτομέρειες είναι τόσο ενοχλητικές που θα ξεκινήσουμε με μια προειδοποίηση ότι μπορεί να σας ενοχλήσουν αυτά που θα διαβάσετε. Ας δούμε τους ισχυρισμούς που αναφέρονται στην αγωγή:

Οι γυναίκες υπάλληλοι επιβεβαίωσαν σχεδόν καθολικά ότι η εργασία για τους κατηγορούμενους ήταν παρόμοια με τη δουλειά σε ένα σπίτι, στο οποίο οι άντρες υπάλληλοι μπορούν να πίνουν και να προσβάλουν τις γυναίκες παρενοχλώντας τες σεξουαλικά χωρίς επιπτώσεις. Η συμπεριφορά των αντρών υπαλλήλων στα γραφεία ήταν όμοια. Οι άνδρες υπάλληλοι θα έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, θα έκαναν κουβέντα για τις σεξουαλικές τους συναντήσεις, θα μιλούσαν ανοιχτά για γυναικεία σώματα και θα έκαναν πολλά αστεία για βιασμό.

Ως προϊόν αυτής της κουλτούρας, οι γυναίκες υπέστησαν πολλά σεξουαλικά σχόλια και ανεπιθύμητη σωματική επαφή και άλλες μορφές παρενόχλησης. Μια γυναίκα υπάλληλος σημείωσε ότι τυχαίοι άνδρες υπάλληλοι θα την πλησίαζαν στον χώρο εργασίας και θα σχολίαζαν το στήθος της. Οι γυναίκες υπάλληλοι που εργάζονται για την ομάδα του World of Warcraft σημείωσαν ότι οι άνδρες υπάλληλοι και οι επόπτες θα τους την έπεφταν, θα έκαναν σχόλια που προωθούσαν τον βιασμό ή θα είχαν γενικώς προσβλητική συμπεριφορά. Αυτή η συμπεριφορά ήταν γνωστή στους επόπτες και μάλιστα ενθαρρύνονταν από αυτούς, συμπεριλαμβανομένου ενός αρσενικού επόπτη που ενθάρρυνε ανοιχτά έναν άντρα υφιστάμενο να «αγοράσει» μια πόρνη για να φτιάξει την κακή διάθεσή του.

Δείτε επίσης: Πώς να αποκρύψετε παραγγελίες στον λογαριασμό σας στην Amazon

Ο πρόεδρος της Activision Blizzard J. Allen Brack ονομάζεται συγκεκριμένα ότι γνωρίζει και επιτρέπει αυτήν τη συμπεριφορά. Ο ανώτερος δημιουργικός διευθυντής του World of Warcraft Alex Afrasiabi ονομάζεται επίσης συγκεκριμένα:

Ο Alex Afrasiabi, ο πρώην Ανώτερος Δημιουργικός Διευθυντής του World of Warcraft στο Blizzard Entertainment, ενεπλάκη σε κατάφωρη σεξουαλική παρενόχληση με ελάχιστες ή καθόλου επιπτώσεις. Κατά τη διάρκεια μιας εταιρικής εκδήλωσης, ο Afrasiabi προσπάθησε να προσεγγίσει κάποιες γυναίκες εργαζόμενες, λέγοντάς τους ότι ήθελε να τις παντρευτεί, προσπαθώντας να τις φιλήσει και να βάλει τα χέρια του γύρω τους. Αυτό κοινοποιήθηκε στις εποπτικές αρχές οι οποίες επενέβησαν για να λύσουν το ζήτημα. Ο Afrasiabi ήταν τόσο γνωστός για την παρενόχληση των γυναικών που η σουίτα του ονομάστηκε «Crosby Suite» από τον καταδικασμένο για βιασμούς Bill Cosby.

Από τότε που αποκαλύφθηκε η αγωγή, τουλάχιστον πέντε πρώην υπάλληλοι της Blizzard εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επιβεβαιώσουν ότι δέχτηκαν σεξουαλική παρενόχληση ή ότι είδαν να συμβαίνει. Δεν θα ενσωματώνουμε τις αναρτήσεις τους χωρίς την απαραίτητη άδεια, καθώς ανησυχούμε ότι ενδέχεται να στοχεύονται και στο διαδίκτυο.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS