ΑρχικήsecurityFacebook, Google, TikTok, Twitter: Το διαδίκτυο θα γίνει ασφαλέστερο για τις γυναίκες

Facebook, Google, TikTok, Twitter: Το διαδίκτυο θα γίνει ασφαλέστερο για τις γυναίκες

Το Facebook, η Google, το TikTok και το Twitter έχουν δεσμευτεί να βελτιώσουν την ασφάλεια των γυναικών στις αντίστοιχες πλατφόρμες τους, συμφωνώντας σε ένα σύνολο δεσμεύσεων κατά τη διάρκεια του United Nations Generation Equality Forum.

γυναίκες διαδίκτυο Facebook Google TikTok Twitter

Δείτε επίσης: Δικαστήριο απέρριψε αντιμονοπωλιακή αγωγή της FTC κατά του Facebook

Οι δεσμεύσεις εστιάζονται στη βελτίωση των συστημάτων αναφοράς κακοποίησης και προσφοράς δυνατοτήτων που δίνουν στις γυναίκες μεγαλύτερο έλεγχο της διαδικτυακής τους εμπειρίας.

Αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας διάρκειας ενός έτους με επικεφαλή το World Wide Web Foundation. Το ίδρυμα συνεργάστηκε με 120 άτομα αποτελούμενα από εμπειρογνώμονες από διάφορες τεχνολογικές εταιρείες, κυβερνήσεις, καθώς και γυναίκες που έχουν δεχτεί διαδικτυακή κακοποίηση. Συνολικά, εκπροσωπήθηκαν 35 χώρες. Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν η συν-δημιουργία λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στο διαδίκτυο.

Η συμφωνία από τις τέσσερις πλατφόρμες ακολουθεί μια ανοιχτή επιστολή που απευθύνεται στους αντίστοιχους διευθύνοντες συμβούλους τους. Η επιστολή από κοινοπραξίες υπό την ηγεσία του Web Foundation ανέφερε ότι ήταν ζωτικής σημασίας να τεθούν σε εφαρμογή δύο προτεραιότητες που οι γυναίκες είπαν ότι είναι κρίσιμες για την ασφάλειά τους: Περισσότερος έλεγχος των εμπειριών τους στις πλατφόρμες και καλύτερα συστήματα αναφοράς.

Δείτε επίσης: TikTok: Καταργεί πάνω από 7 εκατομμύρια λογαριασμούς ανηλίκων

“Οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν περισσότερο έλεγχο για το ποιος μπορεί να αλληλεπιδράσει μαζί τους σε τεχνολογικές πλατφόρμες, καθώς και περισσότερες επιλογές για το περιεχόμενο που βλέπουν στο διαδίκτυο”, ανέφερε η επιστολή.

“Τα τρέχοντα εργαλεία πρέπει να βελτιωθούν, ώστε οι γυναίκες να μπορούν εύκολα να αναφέρουν τα περιστατικά και να παρακολουθούν την πρόοδο αυτών των αναφορών. Αν μπορέσετε να προσφέρετε πρόσβαση στις γυναίκες σε πρόσθετη υποστήριξη όταν χρειάζεται, αυτό θα μπορούσε να κάνει τεράστια διαφορά.”

Οι γιγαντιαίες τεχνολογικές εταιρείες (Facebook, Google, TikTok και Twitter) συμφώνησαν.

Σύμφωνα με το ίδρυμα που δημιουργήθηκε από τον εφευρέτη του World Wide Web Tim Berners-Lee, οι δεσμεύσεις είναι ένα κρίσιμο βήμα προς την αντιμετώπιση της εκτεταμένης διαδικτυακής κακοποίησης που πλήττει εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο και αποτελεί αυξανόμενη απειλή για την πρόοδο στην ισότητα των φύλων.

“Τα στατιστικά στοιχεία είναι ξεκάθαρα: το 38% των γυναικών παγκοσμίως έχουν βιώσει άμεσα κακοποίηση στο διαδίκτυο”, ανέφερε το ίδρυμα, επικαλούμενο έρευνα από το The Economist. “Αυτό το ποσοστό αυξάνεται στο 45% για τις Gen Zs και Millennials. Στις Μαύρες γυναίκες, στις γυναίκες από την κοινότητα LGBTQ + και άλλες ομάδες, η κακοποίηση είναι συχνά πολύ χειρότερη.

“Οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές, να προκαλέσουν ψυχική και σωματική βλάβη, να σιγήσουν τις φωνές των γυναικών και άλλα πολλά.”

Δείτε επίσης: Twitter: Επιτρέπεται η χρήση κλειδιών ασφαλείας ως η μόνη μέθοδος 2FA

“Για πολύ καιρό, οι γυναίκες δέχονταν παρενοχλήσεις και απειλές στους διαδικτυακούς χώρους χωρίς οι δράστες να παθαίνουν το παραμικρό”, πρόσθεσε η ανώτερη διευθύντρια πολιτικής του Web Foundation Azmina Dhrodia. “Αυτή είναι μια τεράστια απειλή για την πρόοδο στην ισότητα των φύλων. Με τους πόρους και την εμβέλειά τους, αυτές οι τέσσερις εταιρείες έχουν τη δύναμη να περιορίσουν αυτήν την κακοποίηση και να βελτιώσουν τις διαδικτυακές εμπειρίες για εκατοντάδες εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια.”

Η επιστολή ζήτησε επίσης από τους τέσσερις Διευθύνοντες Συμβούλους – Shou Zi Chew, Jack Dorsey, Sundar Pichai και Mark Zuckerberg – να φανταστούν τι θα μπορούσαν να επιτύχουν εάν ακολουθήσουν αυτές τις δεσμεύσεις.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS