ΑρχικήUpdatesTwitter: Επιτρέπεται η χρήση κλειδιών ασφαλείας ως η μόνη μέθοδος 2FA

Twitter: Επιτρέπεται η χρήση κλειδιών ασφαλείας ως η μόνη μέθοδος 2FA

Το Twitter επιτρέπει πλέον στους χρήστες να χρησιμοποιούν κλειδιά ασφαλείας ως τη μοναδική μέθοδο ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA), ενώ απενεργοποιούν όλες τις άλλες μεθόδους σύνδεσης, όπως ανακοίνωσε το κοινωνικό δίκτυο πριν από τρεις μήνες, τον Μάρτιο.

Twitter 2FA

Το 2FA είναι ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας για Twitter accounts που απαιτεί από τους χρήστες να χρησιμοποιούν ένα κλειδί ασφαλείας ή να εισάγουν έναν κωδικό μαζί με τους κωδικούς πρόσβασης για να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους.

Αυτό διασφαλίζει ότι μόνο ο κάτοχος του λογαριασμού μπορεί να συνδεθεί και να αποκλείσει κακόβουλες προσπάθειες εισβολής στον λογαριασμό, χρησιμοποιώντας κλεμμένα credentials ή επαναφέροντας τον κωδικό πρόσβασης.

Δείτε επίσης: Twitter: Οι χρήστες iOS θα μπορούν να μοιράζονται tweets ως Instagram Stories

Η επιλογή είναι διαθέσιμη σε εφαρμογές για κινητά και στο web

Από αυτήν την εβδομάδα, η εταιρεία επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν σε 2FA που τροφοδοτούνται μόνο από κλειδιά ασφαλείας τόσο στο web όσο και στις εφαρμογές για κινητά.

Αυτή η αλλαγή ικανοποιεί τις ανάγκες εκείνων που δεν θέλουν να χρησιμοποιούν εφαρμογές ελέγχου ταυτότητας τρίτων ή να μοιράζονται τους αριθμούς τηλεφώνου τους για να ενεργοποιήσουν αυτήν τη λειτουργία ασφαλείας στους λογαριασμούς τους.

Δείτε επίσης: Γιατί το Twitter θέτει σε παύση την διαδικασία των αιτημάτων επαλήθευσης;

Καλύτερη προστασία από επιθέσεις SIM-swapping

Το Twitter πρόσθεσε για πρώτη φορά κλειδιά ασφαλείας ως μία από τις πολλές μεθόδους 2FA στο web το 2018 και υποστήριξε τη χρήση κλειδιών ασφαλείας κατά τη σύνδεση σε εφαρμογές για κινητά για λογαριασμούς με δυνατότητα 2FA τον Δεκέμβριο του 2020.

Η εταιρεία αναβάθμισε επίσης την υποστήριξη κλειδιού ασφαλείας στο πρότυπο WebAuthn, το οποίο παρέχει ασφαλή έλεγχο ταυτότητας μέσω του διαδικτύου και επέτρεψε τη δυνατότητα χρήσης του 2FA σε οποιονδήποτε λογαριασμό Twitter χωρίς τηλεφωνικό αριθμό.

Όπως αναφέρθηκε στην αρχή, το Twitter πρόσθεσε την υποστήριξη για τη χρήση πολλαπλών κλειδιών ασφαλείας σε λογαριασμούς με δυνατότητα 2FA για ασφαλή σύνδεση και αποτροπή των προσπαθειών ανάληψης λογαριασμού μετά από phishing επιθέσεις.

Δείτε επίσης: Twitter: Οι αποκλεισμοί της Ινδίας παραβιάζουν την ελευθερία έκφρασης

Ενώ ορισμένοι λογαριασμοί Twitter υψηλού προφίλ παραβιάστηκαν με επιτυχία πέρυσι, παρά το γεγονός ότι είχαν ενεργοποιημένο το 2FA μετά την πρόσβαση των εισβολέων σε εσωτερικά συστήματα διαχειριστή, θα πρέπει να αλλάξετε το 2FA για να προστατευτείτε από λιγότερο εξελιγμένες απόπειρες εισβολής.

Για να ενεργοποιήσετε το 2FA στο λογαριασμό σας στο Twitter, πρέπει να μεταβείτε στο μενού του προφίλ σας στο Settings and Privacy και, στη συνέχεια, στο Security and account access (στο desktop) ή Account > Security (σε iOS) και να ενεργοποιήσετε την επιλογή Two-factor authentication.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS