ΑρχικήinetTwitter: Οι αποκλεισμοί της Ινδίας παραβιάζουν την ελευθερία έκφρασης

Twitter: Οι αποκλεισμοί της Ινδίας παραβιάζουν την ελευθερία έκφρασης

Το Twitter κατακρίνει την κυβέρνηση της Ινδίας για την απόπειρά της να μπλοκάρει τη διαδικτυακή αντιπαράθεση, χαρακτηρίζοντάς τη ως πιθανή απειλή για την ελευθερία της έκφρασης.

Twitter Ινδίας

Δείτε επίσης: Οι χρήστες του Google Pay στις ΗΠΑ θα στέλνουν χρήματα σε χρήστες σε Ινδία και Σιγκαπούρη

Το κοινωνικό δίκτυο κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για «τακτική εκφοβισμού» μετά από την παρέμβαση της αστυνομίας στα γραφεία του Twitter στη χώρα.

Η δήλωση του Twitter έρχεται ως απάντηση, σε μια ειδοποίηση μη συμμόρφωσης που εκδόθηκε εναντίον της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων ενημέρωσης τον Ιανουάριο, ζητώντας την κατάργηση συγκεκριμένου περιεχομένου και λογαριασμών.

Μετά την ειδοποίηση του Ιανουαρίου, το Twitter δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια, καθώς πιστεύει ότι τα μπλοκ που ζήτησε η ινδική κυβέρνηση θα οδηγούσαν σε παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης. Σύμφωνα με το Twitter, η ανακοίνωση ζήτησε τον αποκλεισμό των λογαριασμών διαφόρων οντοτήτων ειδησεογραφικών μέσων, δημοσιογράφων, ακτιβιστών και πολιτικών.

Το Νέο Δελχί έστειλε άλλη μια προειδοποίηση στο Twitter την περασμένη εβδομάδα, αφού το κοινωνικό δίκτυο χαρακτήρισε ένα tweet του Sambit Patra, εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος BJP της Ινδίας, ως «μέσο χειραγώγησης».

Εκτός από αυτές τις ειδοποιήσεις, το Twitter έχει λάβει τουλάχιστον δύο ακόμη, με τη μια ειδοποίηση να επικεντρώνεται στις εικόνες ή τις δημοσιεύσεις που ασχολούνται με την τραγωδία του COVID στην Ινδία, ενώ η άλλη προσπάθησε να αποκλείσει τα tweets των ανθρώπων σχετικά με τις διαμαρτυρίες των αγροτών.

Για την ανακοίνωση σχετικά με τα tweets που σχετίζονται με τον COVID, η ινδική κυβέρνηση ζήτησε να αφαιρεθούν δεκάδες από αυτά, καθώς κατέκριναν την αντιμετώπιση της επιδημίας από την κυβέρνηση.

Twitter Ινδίας

Δείτε ακόμα: Social media: Καλούνται να αφαιρέσουν περιεχόμενο για “ινδική παραλλαγή” του COVID-19

Η πλατφόρμα συμμορφώθηκε σε μεγάλο βαθμό με την ινδική κυβέρνηση λόγω των νέων νόμων που της δίνουν τη δυνατότητα να συλλάβει υπαλλήλους του Twitter.

Τον Φεβρουάριο, έγιναν διάφορες τροποποιήσεις στον νόμο IT της Ινδίας. Μία από τις αλλαγές έδωσε στην κυβέρνηση εξουσία να υποχρεώσει τις πλατφόρμες να μπλοκάρουν περιεχόμενο “προς το συμφέρον της κυριαρχίας και της ακεραιότητας της Ινδίας, της υπεράσπισης της Ινδίας, της ασφάλειας του κράτους, των φιλικών σχέσεων με ξένα κράτη ή της δημόσιας τάξης ή για την αποτροπή υποκίνησης οποιουδήποτε γνωστού αδικήματος“.

Η μη συμμόρφωση με αυτούς τους νέους νόμους μπορεί να οδηγήσει σε σύλληψη και φυλάκιση υπαλλήλων της εταιρείας.

Στη δήλωσή του, το Twitter ανέφερε επίσης ότι θα ωθήσει την ινδική κυβέρνηση να αλλάξει τους νέους νόμους ζητώντας παράταση 3 μηνών προκειμένου να εφαρμόσει τους κανόνες σε περίπτωση που δεν αποσυρθούν.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Μήνυση στην ινδική κυβέρνηση για το απόρρητο

Άλλες μεγάλες κοινωνικές πλατφόρμες, όπως το WhatsApp, εξέφρασαν επίσης την απογοήτευσή τους για τους νέους νόμους, υποβάλλοντας αγωγή εναντίον της ινδικής κυβέρνησης.

Μέχρι πέρυσι, η ινδική κυβέρνηση ασκούσε λογοκρισία μόνο στις έντυπες εφημερίδες, την τηλεόραση, τις ταινίες και το θέατρο, ενώ το ψηφιακό περιεχόμενο ουσιαστικά δεν είχε μπει στο στόχαστρό της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS