Αρχικήinet5 ακόμη γυναίκες καταγγέλουν την Amazon: Διακρίσεις φύλου, φυλής και παρενοχλήσεις

5 ακόμη γυναίκες καταγγέλουν την Amazon: Διακρίσεις φύλου, φυλής και παρενοχλήσεις

Πέντε γυναίκες που έχουν εργαστεί σε διάφορους ρόλους στην Amazon κάνουν μήνυση στην εταιρεία, επικαλούμενες φυλετικές διακρίσεις και διακρίσεις λόγω φύλου.

Amazon

Δείτε επίσης: Amazon: Σε διαπραγματεύσεις για την αγορά της MGM

Σε ξεχωριστές αγωγές που κατατέθηκαν την Τετάρτη, οι γυναίκες που εργάστηκαν είτε σε εταιρικές θέσεις είτε σε διαχείριση αποθήκης και κυμαινόταν από 23 έως 64 ετών, ισχυρίστηκαν ότι αντιμετώπισαν αντίποινα από τους λευκούς διευθυντές τους για τα παράπονα που έκαναν για τη σεξουαλική παρενόχληση και τις διακρίσεις που αντιμετώπισαν.

Δύο από τις γυναίκες είναι μαύρες, η μια λευκή, η άλλη Λατίνα και η τελευταία Αμερικάνα ασιατικής καταγωγής. Εκπροσωπούνται από την Wigdor LLP, την εταιρεία της Νέας Υόρκης που εκπροσωπεί επίσης την Charlotte Newman, μια ανώτερη manager της Amazon που μήνυσε την γιγαντιαία τεχνολογική εταιρεία και δύο στελέχη για φερόμενες διακρίσεις λόγω φυλής και φύλου, καθώς και την ανισότητα των αμοιβών τον Μάρτιο.

Σε δήλωση τους οι δικηγόροι, Lawrence M. Pearson και Jeanne M. Christensen του Wigdor, ανέφεραν την Τετάρτη ότι οι γυναίκες και οι υπάλληλοι που προέρχονται από διαφορετικές φυλές σε όλα τα επίπεδα στην Amazon έχουν εδώ και πολύ καιρό ενημερώσει την Amazon για το ότι δέχονται διακρίσεις και έχουν κάνει τις καταγγελίες τους, αλλά η εταιρεία δεν έκανε τίποτα.

Χρήσιμο tip: Πως να κάνετε update στο Amazon Kindle σας

“Η Amazon δεν μπορεί πλέον να απορρίψει την καταχρηστική συμπεριφορά και τα αντίποινα από τους λευκούς διευθυντές ως αστειάκια”, ανέφεραν οι δικηγόροι. “Αυτά είναι συστημικά προβλήματα, εδραιωμένα βαθιά μέσα στην εταιρεία και διαιωνίζονται από έναν οργανισμό ανθρώπινου δυναμικού που αντιμετωπίζει τους υπαλλήλους που αναφέρονται στα περιστατικά ως πρόβλημα.”

Σε μια δήλωση μέσω email, η Amazon είπε: “Διεξάγουμε διεξοδικές έρευνες για το κάθε περιστατικό, όπως κάνουμε με τυχόν περιστατικά που αναφέρθηκαν και δεν βρήκαμε στοιχεία που να στηρίζουν τους ισχυρισμούς. Η Amazon εργάζεται σκληρά για να καλλιεργήσει μια διαφορετική, δίκαιη και περιεκτική κουλτούρα. Δεν ανεχόμαστε διακρίσεις ή τις παρενοχλήσεις οποιασδήποτε μορφής, και οι εργαζόμενοι ενθαρρύνονται να μιλάνε για τα όποια περιστατικά αντιμετωπίζουν σε οποιοδήποτε μέλος της διοίκησης ή μέσω μιας ανώνυμης ανοικτής γραμμής δεοντολογίας χωρίς κίνδυνο αντιποίνων.”

Σύμφωνα με μια από τις αγωγές, η Pearl Thomas, 64 ετών, ισχυρίστηκε ότι ο λευκός άνδρας επόπτης της στο Amazon Web Services HR χρησιμοποίησε την λέξη «nigger» για να ονοματίσει την Thomas σε μια βιντεοκλήση που έγινε τον Μάρτιο – για την ακρίβεια δεν το έκανε μπροστά της, αλλά πίστευε ότι είχε η βιντεοκλήση είχε κλείσει.

Η Thomas ισχυρίστηκε επίσης ότι σε άλλα meetings, αυτή και μια άλλη μαύρη γυναίκα υπάλληλος ενημερώθηκαν από έναν γενικό διευθυντή της Amazon ότι «δεν θέλετε να είστε θυμωμένη μαύρη γυναίκα».

Σε μια άλλη αγωγή, η Diana Cuervo, 40 ετών, μια Λατίνα διαχειρίστρια αποθήκης στη Λατίνα, δήλωσε ότι ο λευκός άνδρας επόπτης της της έκανε επανειλημμένα ρατσιστικά σχόλια.

Ο επόπτης φέρεται να είπε, “Οι λατίνοι είναι χάλια”, “Πώς είναι για έναν Λατίνο σαν εσένα το να δουλεύεις εδώ;” και, “Είσαι γυναίκα Λατίνα, πρέπει να είμαι προσεκτικός κάθε φορά που σου μιλάω.”

Η Cuervo ισχυρίστηκε περαιτέρω ότι απολύθηκε εβδομάδες μετά την αναφορά της φερόμενης παρενόχλησης της εποπτικής αρχής στο HR, παρά την υποτιθέμενη απόπειρα του αφεντικού της να υποβαθμίσει την κατάσταση και να απαιτήσει να παραμείνει σιωπηλή.

Δείτε επίσης: Amazon: Μήνυση σε απατεώνες που χρησιμοποιούσαν την επωνυμία της

Μια τρίτη γυναίκα, η Cindy Warner, 59 ετών, η οποία ήταν παγκόσμιος ηγέτης στη συμβουλευτική υπηρεσία ProServe της Amazon Web Services στο Irvine της Καλιφόρνια, ισχυρίστηκε ότι παρά την επιτυχημένη πρώτη χρονιά στην Amazon, υπέστη λεκτική διάκριση λόγω φύλου από λευκούς άνδρες διευθυντές, συμπεριλαμβανομένου του να χαρακτηρίζεται ως «σκύλα» και «ηλίθια».

Η Warner, που είναι γκέι και λευκή, ισχυρίστηκε ότι της απαγορεύτηκε να υποβάλει αίτηση για υψηλότερη θέση και απολύθηκε ως αντίποινα για το ότι διαμαρτυρήθηκε για διακρίσεις.

Μια τέταρτη γυναίκα, η Tiffany Gordwin, 38 ετών, ανώτερη υπάλληλος στο HR στο Avondale της Αριζόνα, η οποία είναι Μαύρη, ισχυρίστηκε στην αγωγή της ότι αντιμετωπίστηκε ως πολίτης δεύτερης κατηγορίας από την πλειοψηφία των λευκών εποπτών της.

Η αγωγή της Gordwin ανέφερε ότι κατηγορήθηκε ότι μιλούσε με «επιθετικούς» τόνους, καθώς φέρεται να είδε νεότερους και λιγότερο κατάλληλους λευκούς να αναλαμβάνουν υψηλότερες θέσεις από εκείνη.

Μια πέμπτη γυναίκα, η Emily Sousa, 23 ετών, manager βάρδιας στην εγκατάσταση του Amazon στο Harleysville της Πενσυλβανίας, ισχυρίστηκε ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά και φυλετικά από έναν άλλο άνδρα διευθυντή.

Η Sousa, η οποία είναι Αμερικάνα ασιατικής καταγωγής, είπε ότι ο διευθυντής προσπαθούσε να κάνει μακρές τηλεφωνικές κλήσεις μαζί της και προσπαθούσε να συζητήσει την προσωπική της ζωή και της ζήτησε να περάσουν μαζί χρόνο εκτός δουλειάς. Αφού απέρριπτε τις προτάσεις του για μήνες, υποβιβάστηκε τρεις θέσεις ως αντίποινα και στάλθηκε για να εργαστεί προσωρινά σε μια εγκατάσταση στο Νιου Τζέρσεϋ, σύμφωνα με την αγωγή της. Ισχυρίστηκε επίσης ότι η Amazon αρνήθηκε να αναλάβει δράση εναντίον του διευθυντή.

Πηγή πληροφοριών: eu.usatoday.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS