ΑρχικήinetAmazon: Μήνυση σε απατεώνες που χρησιμοποιούσαν την επωνυμία της

Amazon: Μήνυση σε απατεώνες που χρησιμοποιούσαν την επωνυμία της

Μήνυση κατέθεσε η Amazon σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον την Τρίτη, εναντίον αγνώστων, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν την επωνυμία της για απάτες μέσω μηνυμάτων. Τα μηνύματα απάτης έκαναν ψεύτικες προσφορές, προσπαθώντας να δελεάσουν τους χρήστες να κάνουν κλικ σε συνδέσμους που τους οδηγούν σε συγκεκριμένους διαφημιζόμενους και ιστότοπους.

Amazon επωνυμία

Δείτε επίσης: Facebook Messenger: Απατεώνες στοχεύουν χρήστες σε πάνω από 80 χώρες

«Αυτοί οι κακόβουλοι παράγοντες κάνουν κακή χρήση της επωνυμίας μας για να εξαπατήσουν το κοινό και τους θεωρήσουμε υπεύθυνους“, δήλωσε η Kathy Sheehan, αντιπρόεδρος της επιχειρηματικής συμπεριφοράς και δεοντολογίας στην Amazon. «Θέλουμε επίσης να υπενθυμίσουμε στους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί και να μάθουν πώς να αναγνωρίζουν τα σημάδια μιας απάτης, ώστε να προστατεύονται, ανεξάρτητα από το πού ψωνίζουν.»

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή της εφαρμογής anti-spam RoboKiller, τα μηνύματα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας γίνονται μια πιο δημοφιλής απάτη από τα robocalls, καθώς οι άνθρωποι αποφεύγουν όλο και περισσότερο να απαντούν σε κλήσεις από άγνωστους αριθμούς. Η RoboKiller είπε ότι εντόπισε περισσότερα από 7,4 δισεκατομμύρια spam μηνύματα μόνο τον Μάρτιο.

Δείτε ακόμα: «Επαληθευμένες κλήσεις»: Αποφύγετε τα robocalls στο Android

Amazon επωνυμία

Τα δικαστήρια και οι ρυθμιστικές αρχές έχουν διαγράψει στο παρελθόν απατεώνες που χρησιμοποίησαν το όνομα της Amazon. Τον Μάρτιο, η FTC έκανε δικαστήριο για να απαγορεύσει σε έναν απατεώνα να πωλεί ευκαιρίες «δουλειάς από το σπίτι», ενώ χρησιμοποιούσε το όνομα της Amazon. Η Amazon υπέβαλε επίσης αγωγές εναντίον απατεώνων σε τρεις πολιτείες τον Ιούνιο του 2020 και τέσσερα άτομα σε άλλες περιπτώσεις συμφώνησαν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το όνομα της εταιρείας σε μηνύματα μάρκετινγκ.

Στην υπόθεση της Τρίτης, οι απατεώνες στέλνουν μηνύματα κειμένου που προσφέρουν ανταμοιβές και δώρα, ανέφερε η εταιρεία. Στη συνέχεια, οι στόχοι κατευθύνονται σε μια έρευνα που χρησιμοποιεί επίσης το όνομα της Amazon και έπειτα αποστέλλονται σε ιστότοπους που πωλούν προϊόντα που δεν σχετίζονται με την Amazon. Οι απατεώνες κερδίζουν χρήματα από τους διαφημιζόμενους και τους ιστότοπους για τη δημιουργία επισκεψιμότητας, λέει η Amazon.

Δείτε επίσης: SQL Injection ευπάθεια σε Anti-spam WordPress plugin εκθέτει δεδομένα χρηστών

Η FTC λέει ότι οι χρήστες τηλεφώνων θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σχετικά με τα μηνύματα που προσφέρουν δωρεάν βραβεία, δώρα, κουπόνια ή άλλες πολύ καλές και αληθοφανείς προσφορές. Άλλες κοινές απάτες ισχυρίζονται ότι υπάρχει μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό στα τηλέφωνα των χρηστών ή ότι παρέχουν ενημέρωση σχετικά με την αποστολή ενός δέματος.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS