ΑρχικήsecurityNSPCC: Πάνω από το 50% των σεξουαλικών αδικημάτων σε βάρος παιδιών γίνεται...

NSPCC: Πάνω από το 50% των σεξουαλικών αδικημάτων σε βάρος παιδιών γίνεται μέσω Facebook apps

Πάνω από το 50% των περιστατικών σεξουαλικών αδικημάτων σε βάρος παιδιών γίνεται μέσω apps που ανήκουν στο Facebook, σύμφωνα με στοιχεία της NSPCC (Εθνική Εταιρεία για την Πρόληψη της Σκληρότητας στα Παιδιά). Η φιλανθρωπική οργάνωση ζήτησε να γίνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση της παρενόχλησης και κακοποίησης στα ιδιωτικά μηνύματα.

Το Facebook έχει αποκαλύψει τα σχέδιά του για ανταλλαγή μηνυμάτων σε όλες τις εφαρμογές του (Instagram, Facebook Messenger κτλ.) με end-to-end κρυπτογράφηση, όπως συμβαίνει δηλαδή στο WhatsApp, για την ενίσχυση του απορρήτου των χρηστών. Ωστόσο, η NSPCC υποστήριξε ότι αυτά τα στοιχεία, που συγκεντρώθηκαν μέσω αιτημάτων για την Ελευθερία της Πληροφορίας (FOI) στις αστυνομικές αρχές, δείχνουν ότι τα σχέδια κρυπτογράφησης της εταιρείας θα αφήσουν τα παιδιά εκτεθειμένα σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

Facebook app
NSPCC: Πάνω από το 50% των σεξουαλικών αδικημάτων σε βάρος παιδιών γίνεται μέσω Facebook apps

Διαβάστε επίσης: Instagram: Πως δεν θα σας προσθέτουν σε spam ομαδικές συνομιλίες

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η φιλανθρωπική οργάνωση, 9.477 περιστατικά σεξουαλικών ή άσεμνων αδικημάτων σε βάρος παιδιών καταγράφηκαν από την αστυνομία στο διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου 2019 και Σεπτεμβρίου 2020, με το 52% να λαμβάνει χώρα σε Facebook apps. Επιπλέον, τα στοιχεία έδειξαν ότι το Instagram χρησιμοποιήθηκε σε πάνω από το 1/3 των περιπτώσεων, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα του γίγαντα των social media. Τα δεδομένα συγκεντρώθηκαν από 35 αστυνομικές αρχές στην Αγγλία, την Ουαλία και τα Νησιά της Μάγχης.

Η NSPCC επεσήμανε ακόμη ότι σε περίπτωση που το Facebook προχωρήσει με τα σχέδια κρυπτογράφησής του, πολλά από αυτά τα αδικήματα ενδέχεται να μην αποκαλύπτονται στο μέλλον, εκτός εάν εφαρμοστούν νέες διασφαλίσεις στην πλατφόρμα.

Η φιλανθρωπική οργάνωση καλεί επίσης την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να δώσει στην Ofcom τη δύναμη να αναλάβει «έγκαιρη και ουσιαστική δράση» εναντίον εταιρειών, των οποίων οι επικίνδυνες σχεδιαστικές επιλογές θέτουν τα παιδιά σε κίνδυνο. Η NSPCC έχει ζητήσει επανειλημμένα τα σχέδια κρυπτογράφησης να τίθενται σε ισχύ μόνο εάν και εφόσον οι πλατφόρμες μπορούν να αποδείξουν ότι κάτι τέτοιο δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών.

το 50% των σεξουαλικών αδικημάτων σε βάρος παιδιών γίνεται μέσω Facebook apps
NSPCC: Πάνω από το 50% των σεξουαλικών αδικημάτων σε βάρος παιδιών γίνεται μέσω Facebook apps

Δείτε ακόμη: Facebook: Δημιουργεί έκδοση του Instagram που απευθύνεται σε παιδιά

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, το WhatsApp αντιπροσωπεύει 1 στα 10 περιστατικά που καταγράφονται από την αστυνομία, όπου Facebook apps εμπλέκονται σε online σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Παρόλο που η end-to-end κρυπτογράφηση συνεπάγεται ορισμένα οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της βελτιωμένης ιδιωτικότητας, θα εμποδίσει την ικανότητα των πλατφορμών και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου να εντοπίζουν και να καταστέλουν την κακοποίηση παιδιών.

Τον προηγούμενο μήνα, ένας ανώτερος αξιωματούχος της Εθνικής Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (NCA) του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι το σχέδιο κρυπτογράφησης του Facebook «αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την προστασία των παιδιών». Η end-to-end κρυπτογράφηση είναι η πρακτική της διασφάλισης επικοινωνιών από όλους εκτός από τους συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων των πλατφορμών που φιλοξενούν μία συνομιλία.

NSPCC: Πάνω από το 50% των σεξουαλικών αδικημάτων σε βάρος παιδιών γίνεται μέσω Facebook apps
NSPCC: Πάνω από το 50% των σεξουαλικών αδικημάτων σε βάρος παιδιών γίνεται μέσω Facebook apps

Πρόταση: Top encrypted apps ανταλλαγής μηνυμάτων: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Σε απάντηση στην έρευνα, ένας εκπρόσωπος του Facebook ανέφερε τα ακόλουθα: «Η εκμετάλλευση παιδιών δεν έχει θέση στις πλατφόρμες μας και θα συνεχίσουμε να ηγούμεθα της βιομηχανίας στην ανάπτυξη νέων τρόπων πρόληψης, εντοπισμού και αντιμετώπισης της κακοποίησης. Για παράδειγμα, πριν λίγες μέρες ανακοινώσαμε νέες λειτουργίες ασφαλείας στο Instagram, συμπεριλαμβανομένης της αποτροπής αποστολής μηνυμάτων ενηλίκων σε παιδιά κάτω των 18 ετών που δεν τους ακολουθούν. Η end-to-end κρυπτογράφηση είναι ήδη η κορυφαία τεχνολογία ασφαλείας που χρησιμοποιείται σε πολλές υπηρεσίες για να διατηρεί τους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, ασφαλείς από την παραβίαση και την κλοπή των προσωπικών τους πληροφοριών. Η πλήρης διάθεσή της στις υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων είναι ένα μακροπρόθεσμο έργο και ενσωματώνουμε ισχυρά μέτρα ασφαλείας στα σχέδιά μας.»

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS