ΑρχικήinetZuckerberg: Η 5χρονη κόρη μου χρησιμοποιεί το Facebook Messenger Kids

Zuckerberg: Η 5χρονη κόρη μου χρησιμοποιεί το Facebook Messenger Kids

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg αποκάλυψε ότι επιτρέπει στην 5χρονη κόρη του να χρησιμοποιεί την εφαρμογή Messenger Kids της εταιρείας.

Καταθέτοντας ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ, ο 36χρονος είπε ότι δεν πιστεύει ότι τα προϊόντα του Facebook είναι επιβλαβή για τα παιδιά και υπερασπίστηκε το σχέδιό του να ξεκινήσει μια νέα έκδοση του Instagram για παιδιά κάτω των 13 ετών.

Δείτε επίσης: Facebook: Δημιουργεί έκδοση του Instagram που απευθύνεται σε παιδιά

Είπε επίσης ότι παρακολουθεί συχνά εκπαιδευτικά βίντεο στο YouTube Kids με τις δύο κόρες του, ηλικίας τριών και πέντε ετών, αλλά απέφυγε να απαντήσει σε μια ερώτηση σχετικά με το αν έχει ανησυχίες σχετικά με τη μη εποπτευόμενη χρήση των smartphone.

Αυτές οι ερωτήσεις έγιναν κατά την διάρκεια μιας μαραθώνιας ακρόασης ενώπιον της επιτροπής εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία ανακρίνει τον κ. Zuckerberg και τους ομολόγους του στην Google και το Twitter σχετικά με τους ρόλους τους στην εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Facebook: Άδεια μετ’αποδοχών σε υπαλλήλους που υφίστανται οικιακή βία

Ο κ. Zuckerberg είπε: “Οι κόρες μου είναι πέντε και τριών, και δεν χρησιμοποιούν τα προϊόντα της εταιρείας μου. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι ακριβώς αλήθεια – άφησα την μεγαλύτερη κόρη μου Max να χρησιμοποιήσει το Messenger Kids για να στείλει μηνύματα στα ξαδέλφια της.”

Πριν λίγες μέρες αποκαλύφθηκαν τα σχέδια της εταιρείας που σκέφτεται να κυκλοφορήσει μια έκδοση του Instagram για παιδιά κάτω των 13 ετών.

«Σκεφτόμαστε πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτή η υπηρεσία», δήλωσε ο κ. Zuckerberg. «Υπάρχει σαφώς ένας μεγάλος αριθμός ατόμων κάτω των 13 ετών που θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν μια υπηρεσία όπως το Instagram. Προς το παρόν δεν τους επιτρέπουμε να το κάνουν…»

«Νομίζω ότι το να βοηθάς τους ανθρώπους να παραμένουν συνδεδεμένοι με φίλους και να μάθουν για διαφορετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο είναι γενικά θετικό. Υπάρχουν σαφώς ζητήματα που πρέπει να μελετηθούν και να επιλυθούν, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο οι γονείς μπορούν να ελέγχουν την εμπειρία των παιδιών.»

Χαρακτήρισε την νέα εφαρμογή ως πιθανή λύση στο πρόβλημα των ανηλίκων χρηστών, λέγοντας: “Εάν δημιουργήσουμε ένα ασφαλές σύστημα, [με] κατάλληλους γονικούς ελέγχους, ενδέχεται να μπορούμε να κάνουμε τους ανθρώπους να το χρησιμοποιήσουν αντ ‘αυτού.”

Το Messenger Kids, το οποίο έχει ελάχιστη ηλικία τεσσάρων ετών, παραμένει ελεύθερο στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ λόγω του συνεχιζόμενου αδιέξοδο με την Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων σχετικά με το εάν και πώς μπορεί να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία της ΕΕ για τα δεδομένα.

Μάθετε επίσης για το Facebook: Σχεδιάζει app για να βοηθήσει πρώην κρατούμενους να επανενταχθούν στην κοινωνία

Ορισμένα μέλη της επιτροπής κατηγόρησαν τα αφεντικά ότι επιδιώκουν να κερδίσουν χρήματα από τα παιδιά και ρώτησαν λεπτομερώς για τα χαρακτηριστικά και τα επιχειρηματικά τους μοντέλα.

Οι Ρεπουμπλικάνοι εγκατέλειψαν σε μεγάλο βαθμό τις κλασσικές ερωτήσεις τους σχετικά με την αντι-συντηρητική μεροληψία και την ελευθερία του λόγου, εστιάζοντας αντ ‘αυτού στην προστασία των παιδιών και στην ψυχική υγεία των νέων.

Ο Sundar Pichai, διευθύνων σύμβουλος της Google, παραδέχτηκε ότι το YouTube Kids αναπαράγει αυτόματα ένα νέο βίντεο μετά το τέλος του τελευταίου, ένα χαρακτηριστικό που έχει επικριθεί για την ενίσχυση της εθιστικής συμπεριφοράς και την καθοδήγηση των θεατών σε εξτρεμιστικές πεποιθήσεις.

Πηγή πληροφοριών: msn.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS