ΑρχικήsecurityAFP: Οι αστυνομικοί είναι οι μόνοι που είναι νόμιμοι στο dark web

AFP: Οι αστυνομικοί είναι οι μόνοι που είναι νόμιμοι στο dark web

Ο Επίτροπος λέει ότι το νέο «hacking νομοσχέδιο» που βρίσκεται ενώπιον του Κοινοβουλίου θα βοηθήσει την Ομοσπονδιακή Αστυνομία να καταργήσει αυτούς που ενεργούν παράνομα στο dark web.

Ο Επίτροπος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αυστραλίας (AFP), Reece Kershaw, ανέφερε λεπτομερώς στην Επιτροπή Νομικών και Συνταγματικών Υποθέσεων της Γερουσίας ότι οι εξουσίες που περιέχονται στο νέο «νομοσχέδιο hacking» θα τον βοηθήσουν να αποκαλύψει, να εντοπίσει και να στοχεύσει όσους επωφελούνται από το διαδικτυακό έγκλημα.

dark web

Το τροποποιητικό νομοσχέδιο για την εποπτεία της νομοθεσίας περί επιτήρησης 2020 θα παραδώσει στο AFP και στην Αυστραλιανή Επιτροπή Εγκληματικών Πληροφοριών (ACIC) τρία νέα έντυπα ηλεκτρονικών υπολογιστών για την αντιμετώπιση του διαδικτυακού εγκλήματος.

Δείτε επίσης: SpaceX: Μηχανικός παραδέχτηκε ότι πούλησε «insider tips» στο dark web!

Το πρώτο από τα εντάλματα αφορά την διαταραχή δεδομένων, το δεύτερο είναι ένα ένταλμα δραστηριότητας δικτύου και το τρίτο είναι ένα ένταλμα ανάληψης λογαριασμού.

“Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα είμαστε σε θέση να διακόψουμε την παραβίαση με μειωμένες βλάβες”, δήλωσε ο Kershaw, σημειώνοντας επίσης τον πολλαπλασιασμό των κλοπών και των πωλήσεων ταυτοτήτων και οικονομικών πληροφοριών μέσω του “dark web”.

Μάθετε επίσης για το dark web: Αυξήθηκε η ζήτηση hacking υπηρεσιών στα dark web forums!

“Δυστυχώς, κάθε είδος εγκλήματος που μπορείτε να σκεφτείτε, διαπράττεται στο dark web”, πρόσθεσε αργότερα.

“Είναι μια εγκληματική αγορά. Ο τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών του είναι ανώνυμος και μη αναγνωρίσιμος, οπότε υπάρχει πολλή κακόβουλη δραστηριότητα  – ναρκωτικά, κακοποίηση παιδιών, τρομοκρατία και πολλά άλλα ευδοκιμούν σε αυτήν την αγορά.”

Είπε ότι η χρήση του dark web αυξάνεται, αλλά πιστεύει ότι είναι μόνο για κακόβουλους λόγους.

“Δεν υπάρχει κανένας, κατά την άποψή μου, που να βρίσκεται στον dark web για νόμιμο λόγο, εκτός από την αστυνομία”, δήλωσε ο Kershaw.

Δείτε επίσης: Συνελήφθησαν δύο άντρες για την πώληση ναρκωτικών στο dark web

Αναφερόμενος στη σύλληψη ενός Αυστραλού άνδρα στη Γερμανία για τη συμμετοχή του στην αγορά DarkMarket, ο Kershaw είπε ότι ο εντοπισμός του ήταν ένας συνδυασμός εξαιρετικής δουλειάς και τύχης.

Ο αναπληρωτής επίτροπος του AFP Ian McCartney πρόσθεσε ότι το νέο νομοσχέδιο θα βοηθήσει το AFP να αντιμετωπίσει παράνομες λέσχες μοτοσικλετών, με εκτιμήσεις ότι σχεδόν το 95% των επικοινωνιών τους είναι κρυπτογραφημένες.

Ο McCartney δήλωσε ότι η νομοθεσία θα παρέχει στο AFP και στα συνεργαζόμενα γραφεία του τα εργαλεία για την ανάληψη μιας τέτοιας εργασίας.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS