ΑρχικήReviewsΗ Vivo ανακοινώνει το X Fold: το πρώτο της αναδιπλούμενο τηλέφωνο

Η Vivo ανακοινώνει το X Fold: το πρώτο της αναδιπλούμενο τηλέφωνο

Η Vivo ανακοίνωσε το X Fold, το πρώτο της αναδιπλούμενο τηλέφωνο. Το X Fold ακολουθεί παρόμοια προσέγγιση με τη σειρά Galaxy Z Fold της Samsung και τους ανταγωνιστές της, με μια μεγάλη αναδιπλούμενη οθόνη 8,03 ιντσών στο εσωτερικό για χρήση σε στυλ tablet και μια πιο συμβατική οθόνη μεγέθους τηλεφώνου — σε αυτήν την περίπτωση, 6,53 ιντσών — στο εξωτερικό.

Δείτε επίσης: Το BlackBerry KEY2 Design θα μπορούσε να αναστηθεί από την Unihertz

Vivo X Fold

Όπως η Samsung, η αναδιπλούμενη οθόνη του Vivo χρησιμοποιεί ένα layer Ultra Thin Glass (UTG) που παράγεται από τη Schott, το οποίο θα βοηθήσει στην ανθεκτικότητα. Το GSMArena αναφέρει ότι ο μεντεσές του επιτρέπει στο τηλέφωνο να διπλώνει οριζόντια ή να στηρίζεται ανοιχτό σε γωνίες μεταξύ 60 και 120 μοιρών. Σύμφωνα με το Android Authority, η Vivo διαφημίζει ότι η οθόνη του τηλεφώνου θα πρέπει να αντέξει κατά 300.000 διπλώσεις.

Δείτε επίσης: Dyson Zone: Τα ακουστικά καθαρισμού αέρα που μοιάζουν να βγήκαν από ταινία

Πέρα από τις αναδιπλούμενες δυνατότητές του, το Vivo X Fold διαθέτει κορυφαία χαρακτηριστικά. Τροφοδοτείται από τον κορυφαίο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 1 της Qualcomm και διαθέτει μπαταρία 4.600 mAh που μπορεί να φορτιστεί στα 50 W ασύρματα ή στα 66 W με την χρήση ενός καλωδίου. Και οι δύο οθόνες του υποστηρίζουν ρυθμό ανανέωσης έως και 120 Hz και έχουν ενσωματωμένους σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων υπερήχων.

Vivo X Fold

Υπάρχουν τέσσερις κάμερες στο πίσω μέρος του: μια κύρια κάμερα 50 megapixel, μια εξαιρετικά ευρεία κάμερα 48 megapixel, μια τηλεφακός 12 megapixel 2x και ένα periscope 8 megapixel 5x, σύμφωνα με το Android Authority. Τόσο η εσωτερική όσο και η εξωτερική οθόνη διαθέτουν κάμερες selfie με ανάλυση 16 megapixel.

Το ίδιο το τηλέφωνο διαθέτει και ένα τσιπ Hi-Fi Cirrus Logic CS43131 (αν και δεν υπάρχει υποδοχή ακουστικών 3,5 mm), τρία μικρόφωνα, στερεοφωνικά ηχεία, ένα βαρόμετρο, διάφορες λειτουργίες απαγωγής θερμότητας και μια θύρα υπερύθρων. Και για πρώτη φορά, η Vivo πρόσθεσε ένα φυσικό ρυθμιστικό αθόρυβης λειτουργίας.

Η Vivo είναι μέρος της αυτοκρατορίας της εφοδιαστικής αλυσίδας BBK – μαζί με τις Oppo, OnePlus και Realme. Η Oppo κυκλοφόρησε το πρώτο της αναδιπλούμενο τηλέφωνο πέρυσι, το Find N, το οποίο ήταν μια εντυπωσιακή συσκευή με ελαφρώς μικρότερες οθόνες από το Vivo X Fold. Και οι δύο συσκευές προς το παρόν κυκλοφορούν μόνο στην Κίνα.

Δείτε επίσης: Asus: Οι κάρτες γραφικών της RTX θα είναι έως και 25 τοις εκατό φθηνότερες

Η τιμή του Vivo X Fold θα ξεκινά από 8.999 ¥ (περίπου 1.413 $) για το μοντέλο 12 GB RAM, 256 GB αποθήκευσης. Υπάρχει και μια παραλλαγή αποθήκευσης 512 GB που θα πωλείται στα 9.999 ¥ (περίπου 1.570 $).

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS