ΑρχικήinetΤα τμήματα IT χάνουν τους καλύτερους developers τους

Τα τμήματα IT χάνουν τους καλύτερους developers τους

Τα τμήματα IT αποτυγχάνουν να κρατήσουν τους καλύτερους developers τους και αγωνίζονται να προσελκύσουν νέα ταλέντα, υποδηλώνει η τελευταία έκθεση της MuleSoft.

τμήματα IT developers
Τα τμήματα IT χάνουν τους καλύτερους developers τους

Δείτε επίσης: iOS 15.4 beta 4: Η Apple κυκλοφόρησε νέα beta έκδοση για developers

Η εταιρεία λογισμικού ενσωμάτωσης ρώτησε 600 CIO και υπεύθυνους λήψης αποφάσεων πληροφορικής και διαπίστωσε ότι το “The Great Resignation” έχει καταστήσει δύσκολη τη διατήρηση ικανών developers για το 93% των επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, το 86% δήλωσε ότι έχει γίνει πολύ πιο δύσκολο να προσλάβει νέους developers τα τελευταία δύο χρόνια.

Το “The Great Resignation”, που σε ορισμένα μέρη αναφέρεται επίσης ως το “Big Quit”, είναι μια συνεχής τάση σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν μαζικά τη δουλειά τους και αναζητούν εργασία αλλού. Η τάση πυροδοτήθηκε από την πανδημία του Covid-19 και τις περιόδους καραντίνας που ακολούθησαν.

Δείτε επίσης: FBI: Συνδέει το Diavol ransomware με τους developers του TrickBot

Η ζήτηση ξεπερνά την προσφορά

Αν και η αποχώρηση ορισμένων developer έχει οικονομικά κίνητρα, πολλοί άλλοι αναζητούν θέσεις εργασίας που επιβαρύνουν λιγότερο την ψυχική και σωματική τους υγεία και προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά την εξ αποστάσεως και την υβριδική εργασία.

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι developers έπρεπε να υπομείνουν αυξανόμενο φόρτο εργασίας και άγχος που σχετίζεται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Επιπλέον, αναγκάστηκαν να μάθουν νέες δεξιότητες και να προσαρμοστούν στις νέες τεχνολογίες και προσεγγίσεις.

Αυτό αποδείχτηκε ότι ήταν αρκετά η πρόκληση, καθώς το 76% των οργανισμών είπε ότι το γνωστικό φορτίο που απαιτείται για να μάθουν την αρχιτεκτονική του software τους είναι τόσο υψηλό που οι developers καταλήγουν απογοητευμένοι και μη παραγωγικοί.

τμήματα IT developers

Δείτε επίσης: Κακόβουλο dnSpy app μολύνει ερευνητές και developers με malware

Για να βγάλουν το πλεονέκτημα και να βεβαιωθούν ότι προσελκύουν τα κατάλληλα ταλέντα, οι επιχειρήσεις πρέπει να αγκαλιάσουν την αυτοματοποίηση, κατέληξε η έκθεση. Η πλειοψηφία (70%) κάνει ήδη σχέδια για την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα με τη διαχείριση των ενσωματώσεων σε πολλαπλές πλατφόρμες cloud, αγωνίζεται με περιορισμένη αυτοματοποίηση στην ανάπτυξη software, data silos, διακυβέρνηση και ασφάλεια και περιορισμένη πρόσβαση σε ελαφριά εργαλεία.

«Για να μπορέσουν οι οργανισμοί να μεταμορφωθούν πραγματικά ψηφιακά, πρέπει να κάνουν το εξής: να δώσουν στους προγραμματιστές εργαλεία φιλικά προς το χρήστη που μεγιστοποιούν την παραγωγικότητά τους» δήλωσε ο Matt McLarty, Global Field CTO & Αντιπρόεδρος του Digital Transformation Office, MuleSoft.

Πηγή πληροφοριών: techradar.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS