ΑρχικήinetMagisk: Σταματά την υποστήριξη απόκρυψης πρόσβασης root από εφαρμογές

Magisk: Σταματά την υποστήριξη απόκρυψης πρόσβασης root από εφαρμογές

Ο προγραμματιστής του Magisk, topjohnwu, ανακοίνωσε τον Μάιο ότι είχε ενταχθεί στην Ομάδα ασφαλείας της Google. Δεδομένου ότι το Magisk χρησιμοποιείται για rooting συσκευών Android και για την παράκαμψη των μέτρων εντοπισμού root σε εφαρμογές, πολλοί ήταν σκεπτικοί γι’ αυτή τη συνεργασία. Ωστόσο, ο topjohnwu έλαβε το πράσινο φως για να συνεχίσει να αναπτύσσει το Magisk, όμως αυτή η έγκριση συνοδεύεται από την αλλαγή του χαρακτηριστικού MagiskHide.

Magisk

Δείτε επίσης: Google, Facebook: Ετοιμάζουν νέο υποθαλάσσιο δίκτυο που συνδέει Ιαπωνία και νοτιοανατολική Ασία

Σε μια ανάρτησή του, ο topjohnwu εξηγεί την τρέχουσα κατάσταση ανάπτυξης του Magisk και τι αλλάζει. Αρχικά διαψεύδει τις κατηγορίες ότι ο εργοδότης του, η Google, του είχε απαγορεύσει να εργαστεί πάνω στο έργο, ενώ στην πραγματικότητα, χρειάζεται απλώς να κάνει ορισμένες αλλαγές. Δεν είναι ασυνήθιστο για εταιρείες τεχνολογίας όπως η Google να εξετάζουν προσεκτικά την εξωτερική εργασία που κάνουν οι υπάλληλοί της, ειδικά όταν αυτή η εξωτερική εργασία επηρεάζει άμεσα το προϊόν για το οποίο προσλήφθηκε ο εργαζόμενος.

Στην περίπτωση του topjohnwu, η δουλειά του στην ομάδα ασφαλείας Android του δίνει προνομιακή εικόνα για τα τρέχοντα και μελλοντικά μέτρα ασφάλειας του Android, η οποία παρουσιάζει μια προφανή σύγκρουση συμφερόντων όταν το MagiskHide έχει σχεδιαστεί για να παρακάμπτει ένα από τα τρέχοντα μέτρα ασφαλείας της Google, το SafetyNet Attestation. Για το λόγο αυτό, ο topjohnwu δεν έχει άλλη επιλογή από το να σταματήσει την ανάπτυξη του MagiskHide καθώς και να αφαιρέσει το μεγαλύτερο μέρος της υποδομής του.

Δείτε ακόμα: Εκτέθηκαν δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών Android gaming apps

Ο τερματισμός της ανάπτυξης στο MagiskHide δεν ήταν δύσκολη απόφαση για τον topjohnwu. Σε προσωπικό επίπεδο, ο προγραμματιστής λέει ότι έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που βρήκε ευχάριστο το να εργάζεται πάνω στην παράκαμψη μεθόδων ανίχνευσης root, κάτι που είναι απόλυτα κατανοητό. Σίγουρα, η δημοτικότητα του Magisk μπορεί να αποδοθεί σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία της παράκαμψης ανίχνευσης root στο Google Pay και το Pokémon Go, αλλά είναι κουραστικό να χρειάζεται να διορθώνει συνεχώς το έργο, ώστε να συμβαδίζει με το συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο. Επιπλέον, με τη βεβαίωση που υποστηρίζεται από υλικό στο παιχνίδι, η παράκαμψη της ανίχνευσης root καθίσταται πολύ πιο δύσκολη και οι τρέχουσες λύσεις ενδέχεται να μην λειτουργούν για πάντα.

root

Παρόλο που το MagiskHide φτάνει στο τέλος του κύκλου ζωής του, το εργαλείο θα εξακολουθεί να υπάρχει με πολύ περιορισμένη έννοια, καθώς ο topjohnwu πιστεύει ότι είναι σημαντικό οι εφαρμογές να έχουν τη δυνατότητα να «εξαιρεθούν» από τη ρύθμιση.

Δείτε επίσης: Linux bug σας επιτρέπει να ανοίξετε root shell στις περισσότερες διανομές

Το Magisk δεν θα πλαστογραφήσει/αλλοιώσει/χειριστεί τυχόν σήματα ή ίχνη που δεν σχετίζονται με το Magisk για να παρακάμψει οποιαδήποτε ανίχνευση κατάστασης συσκευής. «Βασικά, το MagiskHide δεν θα κρύβει πλέον την πρόσβαση root από εφαρμογές και θα χρησιμοποιηθεί για να διασφαλίσει ότι οι εφαρμογές που έχουν επιλεγεί από τον χρήστη δεν θα τροποποιηθούν. Η διευκόλυνση της επαναφοράς των αλλαγών θα επιταχύνει επίσης τη δοκιμή σε εξομοιωτές, καθώς οι προγραμματιστές δεν θα χρειάζεται πλέον να επανεκκινήσουν ή να επιδιορθώσουν εικόνες εξομοιωτή.»

Φυσικά, παρόλο που η επίσημη εφαρμογή Magisk εγκαταλείπει την υποστήριξη για απόκρυψη πρόσβασης root δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να τροποποιηθεί για να επαναφέρει τη λειτουργία ή ότι δεν μπορεί να δημιουργηθεί μια μονάδα απόκρυψης root.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS