ΑρχικήsecurityDenso hacked: Ο προμηθευτής της Toyota έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης

Denso hacked: Ο προμηθευτής της Toyota έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης

Denso hacked: Μια ομάδα κυβερνοεγκληματιών φέρεται να δημοσίευσε μια δήλωση την Κυριακή (13 Μαρτίου), στην οποία αναφέρει ότι έχει κλέψει απόρρητες πληροφορίες από τον κύριο προμηθευτή της Toyota Motor Corp, Denso. Επιπλέον, σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό NHK της Ιαπωνίας, η ομάδα απειλεί να δημοσιεύσει αυτές τις πληροφορίες στο dark web.

Δείτε επίσης: Το “Escobar” banking trojan κλέβει κωδικούς MFA του Google Authenticator

Denso hacked
Denso hacked: Ο προμηθευτής της Toyota έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης

Η ομάδα που ονομάζεται Pandora είπε ότι έχει στην κατοχή της περισσότερες από 157.000 παραγγελίες, email ή δεδομένα μεγέθους 1,4 terabyte, ανέφερε το NHK.

Εκπρόσωπος της Denso είπε στο Reuters ότι η εταιρεία εντόπισε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση με χρήση ransomware στην DENSO Automotive Deutschland GmbH, μια εταιρεία του ομίλου που χειρίζεται τις πωλήσεις και το engineering στη Γερμανία.

Ο εκπρόσωπος της Denso αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την έκθεση του NHK, αλλά είπε ότι η παραγωγή και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες δεν έχουν επηρεαστεί.

Δείτε επίσης: Ubisoft: Τι γνωρίζουμε για το πρόσφατο περιστατικό κυβερνοασφάλειας;

Από την άλλη, το NHK αναφέρει ότι η ομάδα Pandora φέρεται να έχει πραγματοποιήσει κι άλλες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, χρησιμοποιώντας ransomware που κρυπτογραφεί τα δεδομένα του θύματος. Στη συνέχεια, οι επιτιθέμενοι ζητούν λύτρα με αντάλλαγμα την μη αποκάλυψη των δεδομένων.

Toyota Denso

Η Denso είναι ο δεύτερος προμηθευτής της Toyota που επηρεάζεται από μια κυβερνοεπίθεση το τελευταίο διάστημα. Στα τέλη του περασμένου μήνα, μια επίθεση στην Kojima Industries προκάλεσε διακοπή της παραγωγής της Toyota για μία ημέρα, επηρεάζοντας την παραγωγή περίπου 13.000 οχημάτων.

Μάθετε περισσότερα: H Toyota σταματά την παραγωγή μετά από κυβερνοεπίθεση σε βασικό προμηθευτή

Λίγα λόγια την Denso

H Denso είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές εξαρτημάτων αυτοκινήτων με έδρα την πόλη Kariya, στην επαρχία Aichi, στην Ιαπωνία. Περίπου το 25% της εταιρείας ανήκει στην Toyota. Από το 2021, η DENSO Corporation αποτελούνταν από 200 θυγατρικές σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Η εταιρεία αναπτύσσει και κατασκευάζει διάφορα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, όπως εξαρτήματα βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων, εξαρτήματα υβριδικών οχημάτων, συστήματα κλιματισμού και πολλά άλλα. Η Denso αναπτύσσει και κατασκευάζει επίσης εξαρτήματα που δεν αφορούν αυτοκίνητα, όπως οικιακό εξοπλισμό θέρμανσης και βιομηχανικά ρομπότ.

Πηγή: www.channelnewsasia.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS