ΑρχικήinetΠάροχος VPN απαγορεύει το BitTorrent μετά από μήνυση από κινηματογραφικά στούντιο

Πάροχος VPN απαγορεύει το BitTorrent μετά από μήνυση από κινηματογραφικά στούντιο

Ο πάροχος VPN “No logs” TorGuard, αναγκάστηκε να απαγορεύσει το BitTorrent αυτόν τον μήνα, αφού βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με πάνω από δώδεκα κινηματογραφικά στούντιο. Η εταιρεία φαίνεται να μηνύθηκε για ενθάρρυνση της πειρατείας και της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων.

Δείτε επίσης: Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν VPN για να παρακάμψουν την λογοκρισία

Στον διακανονισμό, το TorGuard συμφώνησε να μπλοκάρει την κυκλοφορία του BitTorrent για τους χρήστες του.

Πέρυσι, πάνω από δώδεκα κινηματογραφικά στούντιο μήνυσαν το TorGuard, υποστηρίζοντας ότι ο πάροχος VPN δεν διατηρούσε αρχεία καταγραφής και ενθάρρυνε την διαδικτυακή πειρατεία μέσω των προσπαθειών μάρκετινγκ.

Το ίδιο σύνολο εναγόντων είχε ζητήσει νωρίτερα 10 εκατομμύρια δολάρια σε «ζημιές» από έναν άλλο πάροχο VPN χωρίς log, το LiquidVPN.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, τόσο τα κινηματογραφικά στούντιο όσο και η VPNetworks, LLC d.b.a. TorGuard, συμφώνησαν τώρα να καταλήξουν σε μια διευθέτηση με την οποία ο πάροχος VPN θα μπλοκάρει τα torrent στο δίκτυό του.

Δείτε ακόμα: NordVPN review: Το πιο ασφαλές VPN για το 2022!

Το TorGuard θα “καταβάλει εμπορικά εύλογες προσπάθειες για να αποκλείσει την κυκλοφορία του BitTorrent στους διακομιστές του στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιώντας τεχνολογία τείχους προστασίας“.

Τον Οκτώβριο του 2021, το VPN.ht είχε επίσης «συμβιβαστεί» με τους ίδιους ενάγοντες μετά από δικαστική μάχη και συμφώνησε να αποκλείσει το BitTorrent και να καταγράψει την κυκλοφορία στους διακομιστές του στις ΗΠΑ.

Αρκετές άλλες εταιρείες VPN, συμπεριλαμβανομένων των Surfshark, VPN Unlimited, Zenmate, PIA και ExpressVPN στοχοποιήθηκαν επίσης σε παρόμοιες περιπτώσεις πέρυσι.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, η ίδια ομάδα κινηματογραφικών στούντιο είχε μηνύσει την QuadraNet για μη μηδενική δρομολόγηση IP που παραβιάζουν VPN. Ευτυχώς όμως, η προηγούμενη καταγγελία του ενάγοντα επικεντρώθηκε στην κίνηση VPN (κρυπτογραφημένη) και δεν έκανε καμία αναφορά σε διακομιστές μεσολάβησης SOCKS5.

Δείτε επίσης: Google One VPN: Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε χρήστες iPhone και iPad

Ως εκ τούτου, το δικαστήριο έπρεπε να απορρίψει την αγωγή και να συνταχθεί με την QuadraNet που ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ορατότητα στην κρυπτογραφημένη κίνηση VPN και «ποτέ δεν γνώριζε τη διαδικτυακή δραστηριότητα των τελικών χρηστών» στους διακομιστές της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS