ΑρχικήbusinessΟι διευθυντές δεν μπορούν να διαχειριστούν πλέον τους υπαλλήλους!

Οι διευθυντές δεν μπορούν να διαχειριστούν πλέον τους υπαλλήλους!

Τα νέα δεδομένα που έχει φέρει η πανδημία στην εργασία, έχουν αναγκάσει πολλούς υπαλλήλους να κάνουν τηλεργασία.

Δείτε επίσης: Τηλεργασία: Θα δεχθούν οι εργαζόμενοι να παρακολουθούνται;

υπαλλήλους

Αυτό με τη σειρά του, έχει δυσκολέψει τον έλεγχο των εργαζομένων από τους ανωτέρους τους, με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών να αισθάνονται ανήμποροι.

Σε μια πρόσφατη έρευνα από τη Microsoft, ένας μεγάλος αριθμός διευθυντών παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί τους εργαζομένους, καθώς δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι πόροι στο νέο κόσμο της τηλεργασίας, ή επειδή απλά έχουν χάσει την επιρροή τους.

Τουλάχιστον πολλοί το παραδέχονται. Μερικοί ωστόσο, πιστεύουν ότι μπορούν να διατηρήσουν τον έλεγχο χρησιμοποιώντας ωμή βία και εκφοβισμό.

Σύμφωνα με μία ιστορία που κυκλοφόρησε στο Reddit, από τον u/Watsis-name, ένα αφεντικό πίστευε ότι μπορούσε να δείξει στους υπαλλήλους του ποιος είναι ο αρχηγός.

Το αφεντικό ζήτησε σύσκεψη, καθώς όπως ισχυρίζεται “δεν ήταν ικανοποιημένος που οι εργαζόμενοι συνδέονταν στο Teams στις 8:35 όταν εργάζονταν από το σπίτι, όταν υποτίθεται ότι θα έπρεπε να ξεκινήσουν δουλειά στις 8:30.

Όπως τόνισε ο χρήστης u/Watsis_name ωστόσο, “αυτό συμβαίνει γιατί απλώς όταν ξεκινάμε την εργάσιμη ημέρα μας στις 8:30, χρειάζονται λίγα λεπτά για να φορτώσει ο υπολογιστής μας, όπως και στο γραφείο.

Δείτε ακόμα: Το Reddit κρύβει το r/Russia από Search και Recommendations λόγω παραπληροφόρησης

Θα πίστευε κανείς ότι αυτή η λογική εξήγηση θα αρκούσε σε ένα αφεντικό, ωστόσο πολλοί ανώτεροι φοβούνται ότι χάνουν την επιρροή τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποδείξουν ότι διατηρούν τον έλεγχο.

Αυτό έγινε και με το συγκεκριμένο αφεντικό, που δήλωσε ότι θα φέρνει πίσω στο γραφείο τους υπαλλήλους που δεν έκαναν αυτό που ήθελε.

Photographer: User | Copyright: Bigstock

Συγκάλεσε επίσης μία τηλεδιάσκεψη για να συζητηθεί αυτό το επείγον θέμα και για να αποδείξει τη δύναμή του, το ζήτησε στο τέλος της ημέρας.

Ο u/Watsis_name λέει ότι έδωσε μια μετρημένη απάντηση. Έγραψε ότι “θα τηρήσει τις νέες απαιτήσεις στο μέλλον, αλλά πρέπει να τελειώσω στην ώρα μου σήμερα, καθώς το βιογραφικό μου χρειάζεται ενημέρωση. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και αντίο.

Ένας σχολιαστής της ιστορίας, περιέγραψε τον πυρήνα της τρέχουσας κατάστασης: «Μου φαίνεται ότι πολλοί τύποι μεσαίων στελεχών έχουν διαπιστώσει ότι έχουν λίγα ή τίποτα να κάνουν επειδή οι άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι και φοβούνται ότι θα απολυθούν γιατί είναι προφανές ότι οι δουλειές τους συνίστανται στη διαχείριση ανθρώπων που δεν χρειάζονται διαχείριση».

Δείτε επίσης: Η Microsoft μετατρέπει τα Teams και Outlook σε εργαλεία φιλικά προς την υβριδική εργασία

Ίσως το να βεβαιωθεί ότι οι υπάλληλοι κάνουν απλώς τη δουλειά ανεξάρτητα από το πώς και πότε θα πρέπει να είναι ο πρωταρχικός σκοπός της διοίκησης.

Το να κάνουν τη ζωή τους όσο το δυνατόν πιο άνετη για να το επιτύχουν αυτό μπορεί να είναι ένας άλλος πρωταρχικός σκοπός. Το να τους εκνευρίζεις άσκοπα και να τους απειλείς με επιστροφή στο γραφείο μπορεί να μην φέρει κανένα αποτέλεσμα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS