ΑρχικήsecurityΣυνελήφθη άνδρας που παρακολουθούσε την κοπέλα του με Apple Watch

Συνελήφθη άνδρας που παρακολουθούσε την κοπέλα του με Apple Watch

Nashville του Tennessee: Συνελήφθη άνδρας αφού η αστυνομία διαπίστωσε ότι είχε προσαρτήσει ένα Apple Watch στο αυτοκίνητο της κοπέλας του για να εντοπίσει το πού βρίσκεται, ανέφερε το WSMV news.

Το θύμα είχε ζητήσει προστασία στο Family Safety Center στο Νάσβιλ αφού ο φίλος της είχε απειλήσει πολλές φορές ότι θα την σκοτώσει.

Δείτε επίσης: Peloton: Κυκλοφόρησε νέα ενσωμάτωση για το Apple Watch

Apple Watch

Ο Lawrence Welch, 29 ετών, συνελήφθη και κατηγορήθηκε από την αστυνομία για προσάρτηση της ηλεκτρονικής συσκευής παρακολούθησης στο αυτοκίνητο της συντρόφου του την Παρασκευή, την οποία, σύμφωνα με την ένορκη σύλληψη, βρήκαν σε έναν τροχό του οχήματος αφού κλήθηκαν από την ασφάλεια ενός τοπικού Family Safety Center.

Όταν η αστυνομία έφτασε στο Family Safety Center, παρατήρησε ότι ο κ. Welch, αντί να στέκεται έξω περιμένοντας την κοπέλα του, ήταν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου της και φαινόταν να επιθεωρεί κάτι κοντά στο τιμόνι. Τότε ανακάλυψαν το Apple Watch, μια συσκευή στην οποία ο κ. Welch είχε εγκαταστήσει την location-based εφαρμογή Life36 και την είχε συγχρονίσει με το δικό του τηλέφωνο για να παρακολουθεί την κοπέλα του.

Δείτε επίσης: Mark Gurman: Το Apple Watch Series 8 έρχεται με βελτιώσεις- Το Series 3 μπορεί να αποσυρθεί!

Το θύμα είπε στην αστυνομία ότι το ζευγάρι στο παρελθόν χρησιμοποιούσε την εφαρμογή, αλλά από ό,τι γνωρίζει είχε εγκατασταθεί μόνο στο τηλέφωνό της και πάντα την απενεργοποιούσε πριν πάει στο Family Safety Center για να ζητήσει την βοήθεια τους.

Το WSMV ανέφερε ότι, σύμφωνα με δικαστικά αρχεία, ο 29χρονος άνδρας αντιμετωπίζει ήδη δύο ξεχωριστές κατηγορίες για ενδοοικογενειακή επίθεση από περιστατικά που συνέβησαν τον Ιούλιο του 2021, τα οποία οδήγησαν σε σύλληψη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η Apple αναγκάστηκε πρόσφατα να ενισχύσει την ασφάλειά της γύρω από ένα ξεχωριστό κομμάτι τεχνολογίας, τη συσκευή παρακολούθησης που εύστοχα ονομάζεται AirTag.

Δείτε επίσης: Η εφαρμογή του Uber σταματά να λειτουργεί στο Apple Watch

Μετά την κυκλοφορία της, η συσκευή παρακολούθησης άρχισε να χρησιμοποιείται από καταδιώκτες και κλέφτες, ωθώντας την εταιρεία στο να εκδώσει μια ενημέρωση ασφαλείας που περιλάμβανε δύο λειτουργίες κατά της καταδίωξης.

Πηγή πληροφοριών: independent.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS