ΑρχικήgamingΗ Microsoft μπορεί να συμπεριλάβει διαφημίσεις σε δωρεάν παιχνίδια

Η Microsoft μπορεί να συμπεριλάβει διαφημίσεις σε δωρεάν παιχνίδια

Με βάση μια πρόσφατη αναφορά, η Microsoft Corporation εξετάζει επί του παρόντος την προσθήκη διαφημίσεων σε δωρεάν παιχνίδια κατά τους επόμενους μήνες.

Τα δωρεάν παιχνίδια μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παίξετε κάτι καινούριο χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα, εκτός εάν οι παίκτες θέλουν να ξοδέψουν χρήματα σε skins, όπλα ή επιπλέον χαρακτήρες. Οι προγραμματιστές δωρεάν παιχνιδιών χρειάζονται οι παίκτες να αγοράζουν αντικείμενα εντός του παιχνιδιού για να χρηματοδοτήσουν την περαιτέρω ανάπτυξη της ιδέας τους, αλλά σύντομα θα μπορούσαν να έχουν μια νέα πηγή εσόδων με τη μορφή διαφημίσεων εντός του παιχνιδιού.

Δείτε επίσης: Microsoft Office 2013: Τέλος υποστήριξης από τον Απρίλιο του 2023

Διαφημίσεις σε δωρεάν παιχνίδια μπορεί να συμπεριλάβει η Microsoft
Διαφημίσεις σε δωρεάν παιχνίδια μπορεί να συμπεριλάβει η Microsoft

Η εταιρεία παραγωγής παιχνιδιών Microsoft ενδεχομένως να προσθέσει διαφημίσεις στα δωρεάν παιχνίδια της, σύμφωνα με μια αναφορά του Business Insider. Η έκθεση αναφέρει ότι η Microsoft επιδιώκει να προσφέρει διαφημιστικά έσοδα σε προγραμματιστές που φτιάχνουν δωρεάν παιχνίδια για τις πλατφόρμες της.

Σύμφωνα με πηγές που είναι ενήμερες για τις λεπτομέρειες σχετικά με τα προτεινόμενα σχέδια, οι διαφημίσεις που εμφανίζονται εντός των δωρεάν παιχνιδιών δεν θα διαταράσσουν το παιχνίδι και ενδέχεται να εμφανίζονται σε δομές όπως διαφημιστικά billboards εντός του παιχνιδιού, advertising hoardings και διαφημίσεις τοποθέτησης προϊόντων. Πολλά παραδείγματα αυτού περιλαμβάνουν τις πλακέτες μπαταριών Energizer στην κυκλοφορία του Alan Wake το 2011 και τις πιο προφανείς προσθήκες της Mercedes-Benz GLA του 2014, του 1957 SL 300 Roadster και του 1934 W25 Silver Arrow στο Mario Kart 8 το 2014.

Πηγές ενημέρωσαν επίσης το Business Insider ότι η Microsoft δεν σκοπεύει να πάρει μερίδιο από τα έσοδα των διαφημίσεων των δωρεάν παιχνιδιών, αλλά θα επιτρέψει στους προγραμματιστές παιχνιδιών και στις διαφημιστικές εταιρείες να μοιράζονται τα κέρδη μεταξύ τους. Η προτεινόμενη κίνηση θα ανοίξει μια εντελώς νέα ροή εσόδων για τους προγραμματιστές και θα ωφελήσει ιδιαίτερα τα μικρότερα στούντιο που δεν παράγουν τον όγκο εισοδήματος που παράγουν μεγαλύτερα παιχνίδια όπως το Fortnite ή το Apex Legends.

Δείτε επίσης: Η Microsoft αναλαμβάνει τον έλεγχο της υποδομής botnet ZLoader

Διαφημίσεις σε δωρεάν παιχνίδια μπορεί να συμπεριλάβει η Microsoft
Διαφημίσεις σε δωρεάν παιχνίδια μπορεί να συμπεριλάβει η Microsoft

Η κίνηση θα μπορούσε να θεωρηθεί πανούργα από τη Microsoft, η οποία πρόσφατα κατοχύρωσε άλλη μια νέα ιδέα για τοπικά και απομακρυσμένα παιχνίδια πολλαπλών παικτών split-screen, καθώς προσπαθεί να προσελκύσει περισσότερους προγραμματιστές δωρεάν παιχνιδιών και multiplayer στις πλατφόρμες της. Ένα συνεχές εισόδημα από διαφημίσεις μπορεί να δελεάσει περισσότερους προγραμματιστές να δημιουργήσουν τίτλους για το Xbox, καθώς το οικονομικό κόστος θα μειωνόταν και η παραγωγή θα φαινόταν σαν ένα μικρότερο ρίσκο σε σχέση με τώρα.

Η Microsoft φέρεται να έχει κάποιες ανησυχίες ότι οι διαφημίσεις εντός των δωρεάν παιχνιδιών θα μπορούσαν να εκνευρίσουν τους παίκτες επειδή είναι υπερβολικά παρεμβατικές και σχεδιάζει να δημιουργήσει μια «ιδιωτική αγορά» που θα επιτρέπει μόνο επιλεγμένες μάρκες στο προτεινόμενο πρόγραμμα. Μια ανησυχία των παικτών είναι ότι η Microsoft θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στοχευμένες διαφημίσεις, αλλά σύμφωνα με το Business Insider, η Microsoft δεν θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα που συλλέγει από τη μηχανή αναζήτησής της Bing και τις άλλες υπηρεσίες της για τη δημιουργία στοχευμένων διαφημίσεων στο Xbox.

Πηγή: gamerant.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS