ΑρχικήinetΕπιταχύνετε την περιήγησή σας με αυτές τις επεκτάσεις browser

Επιταχύνετε την περιήγησή σας με αυτές τις επεκτάσεις browser

browserΠιθανότατα ξοδεύετε πολύ χρόνο κατά την περιήγησή σας στο διαδίκτυο, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε τρόπος επιτάχυνσης του browser σας θα προσθέσει μια σημαντική ώθηση στην παραγωγικότητά σας. Εγκαταστήστε αυτές τις επεκτάσεις για να κάνετε τα πάντα στο διαδίκτυο λίγο ταχύτερα.

Dustman

Εάν ανοίγετε πολλές καρτέλες ταυτόχρονα στον browser σας, το Dustman θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιήστε τους πόρους του συστήματος για να πλοηγηθείτε ταχύτερα στα site που επισκέπτεστε. Ξεχασμένες, ανενεργές καρτέλες κλείνουν μετά από 20 λεπτά, ωστόσο μπορείτε να τις επαναφέρετε με ένα κλικ. Αυτή η συγκεκριμένη επέκταση είναι αποκλειστική για τον Firefox, αλλά μπορείτε να βρείτε παρόμοιες για το Google Chrome.

  • Dustman (δωρεάν) για τον Firefox

CrxMouse Gestures

Εάν δεν χρησιμοποιείτε το ποντίκι για να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο, χάνετε: μπορείτε να πηγαίνετε μπρος ή πίσω, να αντιγράφετε συνδέσμους, να ανοίγετε νέες καρτέλες και πολλά άλλα με ένα κλικ του ποντικιού, χωρίς να χρειαστεί να ψάχνετε στο πληκτρολόγιο για να βρείτε συντόμευση ή τη γραμμή εργαλείων. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες και πιο ευέλικτες επεκτάσεις mouse gesture για το Google Chrome, αλλά υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις για το Mozilla Firefox και το Microsoft Edge.

  • CrxMouse Gestures  (δωρεάν) για το Chrome

Quick Tabs

Ίσως να σας αρέσει να έχετε ανοιχτές όλες τις καρτέλες του browser όλη την ώρα – αλλά θέλετε να τις χρησιμοποιείτε γρηγορότερα. Γι’ αυτό παρουσιάζουμε το Quick Tabs για το Chrome, το οποίο προσφέρει ένα απλό, γρήγορο παράθυρο που δείχνει τις ανοιχτές καρτέλες σας και περιλαμβάνει υποστήριξη συντομεύσεων πληκτρολογίου. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χάσετε ξανά τις καρτέλες σας. Πολλές παρόμοιες επεκτάσεις μπορούν να βρεθούν τόσο για το Chrome όσο και για το Firefox.

  • Quick Tabs (δωρεάν) για το Chrome

Super History & Cache Cleaner

Ίσως ήδη ξέρετε πώς να διαγράψετε τα cookies, την προσωρινή μνήμη και άλλα προσωρινά αρχεία από τον browser, αλλά το Super History & Cache Cleaner φροντίζει να γίνεται αυτόματα η διαδικασία, ώστε να μην χρειάζεται να έχετε στο μυαλό σας πότε πρέπει να το κάνετε- και ως αποτέλεσμα ο browser θα είναι πιο γρήγορος και «ελαφρύς». Μπορείτε ακόμη και να αποκτήσετε πλήρη έλεγχο σε ό, τι έχει «καθαριστεί», έτσι ώστε να μην χάσετε σελίδες που έκλεισαν πρόσφατα και στις οποίες θέλετε να επιστρέψετε.

  • Super History & Cache Cleaner (δωρεάν) για Chrome, Firefox

Impulse Blocker

Εάν η περιήγησή σας διακόπτεται συνέχεια από πειρασμούς του Twitter, του Netflix και άλλων, αποκτήστε το Impulse Blocker για να σας βοηθήσει. Από εσάς εξαρτάται ποιες σελίδες θα αποκλειστούν- προφανώς η επέκταση μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί, αλλά θα  διαπιστώσετε ότι σας βοηθά να μείνετε συγκεντρωμένοι. Υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις, που σας προσφέρουν το ίδιο είδος βοήθειας, τόσο για τον Firefox όσο και για το Google Chrome.

  • Impulse Blocker (δωρεάν) για τον Firefox

Evernote Clipper

Η εναλλαγή μεταξύ πολλαπλών καρτελών και άλλων προγραμμάτων μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην παραγωγικότητά σας, αλλά είναι κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη βοήθεια του Evernote Clipper. Σας επιτρέπει να αποθηκεύετε εύκολα, να οργανώνετε και να ανακτάτε πληροφορίες που βρίσκετε στο διαδίκτυο, αναβαθμίζοντας ολόκληρη την online εμπειρία σας και βοηθώντας σας να έχετε πιο γρήγορη πρόσβαση στη λίστα με τα καθήκοντά σας.

Infinity New Tab

Η σελίδα καρτελών είναι η ιδανική περίπτωση για κάποιες βελτιώσεις στην παραγωγικότητα: Αποκτήστε πιο εύκολη πρόσβαση στους σελιδοδείκτες και στα web apps. Υπάρχουν πολλές επιλογές αλλά αρκετά καλό θεωρείται το Infinity New Tab – μπορείτε να τροποποιείτε το σχεδιασμό και τη διάταξη της σελίδας με κάθε τρόπο, να λαμβάνετε έξυπνες ειδοποιήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να έχετε πρόσβαση σε ένα βασικό σημειωματάριο, κι άλλα.

  • Infinity Νέα καρτέλα (δωρεάν) για Chrome, Firefox

Clippings

Εάν χρησιμοποιείτε αρκετά συχνά τις λειτουργίες αντιγραφή και επικόλληση, θα ενθουσιαστείτε με το Clippings: Σας επιτρέπει να αποθηκεύετε και να διαχειρίζεστε αποσπάσματα κειμένου που χρησιμοποιείτε συχνά (όπως η διεύθυνσή σας ή μια τυπική απάντηση άμεσων μηνυμάτων), καθιστώντας τα εύκολα προσβάσιμα μέσω συντομεύσεων πληκτρολογίου ή ενός κλικ με το ποντίκι. Μπορείτε να ταξινομήσετε τα clippings σας σε φακέλους, να τα συγχρονίσετε σε όλες τις συσκευές και πολλά άλλα. Αν δεν χρησιμοποιείτε το Firefox, υπάρχει ποικιλία παρόμοιων επεκτάσεων και για το Chrome.

  • Clippings (δωρεάν) για τον Firefox

Bandwidth Hero

Αν έχετε κακή σύνδεση στο wifi ή προσπαθείτε να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τα δεδομένα του τηλεφώνου σας, τότε οι επεκτάσεις που μειώνουν την ποσότητα δεδομένων, που χρειάζεται να φορτώσει ο browser, μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ταχύτητα. Το Bandwidth Hero εστιάζει στις εικόνες σε μια σελίδα, τις συμπιέζει πριν εμφανιστούν στην οθόνη και επιταχύνει την περιήγησή σας. Η εγκατάσταση επέκτασης είναι λίγο πιο περίπλοκη από το κανονικό, αλλά αξίζει τον κόπο αν έχετε περιορισμένη σύνδεση.

Ghostery

Οι διαφημίσεις μπορούν πραγματικά να επιβραδύνουν την περιήγησή σας, αλλά το Ghostery τις απομακρύνει από τα websites που επισκέπτεστε και ταυτόχρονα εμποδίζει τους διαφημιστές να σας παρακολουθούν. Επιπλέον, αφαιρεί σύνθετα scripts που μπορούν να επιβραδύνουν την απόδοση (θα πάρετε μια λεπτομερή ανάλυση του τι είναι μπλοκαρισμένο και γιατί, με επιλογές προσαρμογής).

LastPass

Χωρίς αμφιβολία ξοδεύετε πολύ χρόνο για να εισάγετε ονόματα χρήστη, κωδικούς πρόσβασης, στοιχεία πιστωτικών καρτών, και πολλά άλλα στον browser σας. Γι’ αυτό αφήστε το LastPass να κάνει τη σκληρή δουλειά για εσάς. Υπάρχουν διαθέσιμοι και άλλοι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης και τα προγράμματα περιήγησης έχουν παρόμοια ενσωματωμένα εργαλεία, αλλά το LastPass είναι πολύ καλό χάρη στο interface περιβάλλον που προσφέρει και στον μεγάλο αριθμό των λειτουργιών που μπορείτε να αποκτήσετε δωρεάν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS