ΑρχικήsecurityChromebook: Η εφαρμογή Family Link προστατεύει τα παιδία σας στο διαδίκτυο

Chromebook: Η εφαρμογή Family Link προστατεύει τα παιδία σας στο διαδίκτυο

Η Google εισήγαγε επιπλέον δυνατότητες ελέγχου στους φορητούς υπολογιστές Chromebook, στους οποίους οι γονείς θα μπορούν πλέον να ορίζουν χρονικά όρια στην λειτουργία της οθόνης και ώρες ύπνου, να κλειδώνουν τις συσκευές από απόσταση και να παρακολουθούν τη χρήση των διάφορων εφαρμογών.

Η Google το 2017, εγκαινίασε την εφαρμογή Family Link για να βοηθήσει τους γονείς να γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά τους χρησιμοποιούν συσκευές Android.

Chromebook

Σύμφωνα με την εταιρεία, πάνω από το 50% των παιδιών μεταξύ 6-12 κατέχουν μια φορητή συσκευή παγκοσμίως.

Ουσιαστικά, εφαρμογή Family Link μπορεί να βοηθήσει τους γονείς να ορίσουν κάποιους κανόνες για όταν τα παιδιά τους εξερευνούν το διαδίκτυο μέσω του Chromebook τους.

Η εφαρμογή Family Link σας βοηθά να ορίσετε χρονικά όρια στην λειτουργία της οθόνης καθώς και ώρες ύπνου.

«Το Family Link προσφέρει επίσης activity reports που παρουσιάζουν τη χρονική διάρκεια που χρησιμοποίησε το παιδί μια εφαρμογή», δήλωσε η Google.

Άλλη μια χρήσιμη λειτουργία είναι ότι επιτρέπει στους γονείς να δημιουργούν μια λίστα με ιστοσελίδες που μπορούν να επισκέπτονται τα παιδιά καθώς και να ελέγχουν και να εγκρίνουν τις εφαρμογές που μπορούν να κάνουν download από το Google Play, όπως, παραδείγματος χάρη, τα YouTube Kids και Google Play Books.

Τέλος, οι γονείς μπορούν να κρύψουν μεμονωμένες εφαρμογές όταν είναι απαραίτητο και να διαχειριστούν τις αγορές εντός εφαρμογής.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS