ΑρχικήinetMK30: Η Amazon παρουσίασε το νέο της delivery drone

MK30: Η Amazon παρουσίασε το νέο της delivery drone

Η Amazon παρουσίασε το MK30, την τελευταία έκδοση του delivery drone της (drone παράδοσης πακέτων). Το νέο αυτό σύστημα είναι ο διάδοχος του drone MK27-2 και πρόκειται να παραδίδει πακέτα στους κατοίκους του Lockeford στην California και στο College Station, στο Texas.

Amazon delivery drone MK30

Το MK30, το οποίο θα είναι έτοιμο για παραδόσεις πακέτων το 2024, είναι μικρότερο και ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του και μπορεί να αντέξει σε πιο δύσκολες θερμοκρασίες και περισσότερους τύπους καιρικών συνθηκών. Μια άλλη σημαντική πτυχή είναι ότι θα είναι πιο αθόρυβο. Ο θόρυβος των μη επανδρωμένων αεροσκαφών ήταν ένα από τα πιο συνηθισμένα παράπονα σχετικά με τη χρήση τους σε κατοικημένες περιοχές.

Δείτε επίσης: Amazon: 1000+ ηλεκτρικά φορτηγά της Rivian παραδίδουν πακέτα

Η Amazon δηλώνει: “Η μείωση του θορύβου των μη επανδρωμένων αεροσκαφών μας αποτελεί πρόκληση για την ομάδα των μηχανικών μας που εργάζεται συνεχώς για αυτό το σκοπό. (Τα drones μας) πετούν εκατοντάδες μέτρα ψηλά, στον αέρα, πολύ πιο πάνω από ανθρώπους και δομές. Ακόμα και όταν κατεβαίνουν για να κάνουν μια παράδοση, εξακολουθούν να είναι πιο ήσυχα από άλλους ήχους που θα ακούγατε κανονικά σε οποιαδήποτε γειτονιά. Η ομάδα μας όμως δημιούργησε νέους custom έλικες που θα μειώσουν τον αντιληπτό θόρυβο του MK30 κατά επιπλέον 25%. Είναι κάτι που αλλάζει τα δεδομένα και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με αυτή την αλλαγή“.

Η Amazon ισχυρίζεται ότι νέο delivery drone της είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα χαρακτηριστικά ασφαλείας για την αποφυγή συγκρούσεων στον αέρα, καθώς και την αποφυγή άλλων εμποδίων, όπως είναι τα δέντρα, οι άνθρωποι και τα κατοικίδια ζώα. “Παρόλο που δεν μπορούμε να εξαλείψουμε όλους τους κινδύνους που ενυπάρχουν στην πτήση των drones, ακολουθούμε ένα αυστηρό σύνολο αεροδιαστημικών πρωτοκόλλων για να σχεδιάσουμε ασφαλή εξαρτήματα στο σύστημά μας“, γράφει η εταιρεία. “Όπως πάντα, το νεότερο drone μας θα περάσει από αυστηρή αξιολόγηση από εθνικές αεροδιαστημικές αρχές όπως η Federal Aviation Administration για να αποδείξει την ασφάλεια και την αξιοπιστία του“.

Δείτε επίσης: Η Amazon αντικαθιστά τις Cloud Cams με τις νέες συσκευές Blink Mini

Σύμφωνα με την Amazon, τα drone είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την παράδοση μιας τεράστιας ποικιλίας αντικειμένων σε λιγότερο από μία ώρα, ίσως και σε 30 λεπτά.

Βέβαια πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί απέναντι στα προγράμματα παράδοσης με drone. Από την άλλη, η Amazon δεν είναι η μόνη που επενδύει σε αυτά. Το πρόγραμμα Wing της Alphabet ανακοίνωσε πρόσφατα μια συμφωνία με την DoorDash για παραδόσεις τροφίμων στο Λόγκαν της Αυστραλίας.

Amazon παράδοση πακέτων

Ο αντιπρόεδρος της Amazon Prime Air (της υπηρεσίας παράδοσης προϊόντων μέσω drone της Amazon), David Carbon, μίλησε για τα σχέδια της εταιρείας για το μέλλον. Η εταιρεία στοχεύει σε:

  • Ένα αποδεδειγμένο, στοχευμένο επίπεδο ασφάλειας που επικυρώνεται από τις ρυθμιστικές αρχές και είναι πιο ασφαλές από την οδήγηση στο κατάστημα.
  • Παράδοση 500 εκατομμυρίων πακέτων με drone, ετησίως μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας.
  • Εξυπηρέτηση εκατομμυρίων πελατών, που δραστηριοποιούνται σε πυκνοκατοικημένες, προαστιακές περιοχές όπως το Σιάτλ, η Βοστώνη και η Ατλάντα.

Δείτε επίσης: Πώς να ελέγξετε τις κάμερες ασφαλείας με την Amazon Alexa;

Όπως βλέπουμε από την Amazon, το μέλλον της παράδοσης πακέτων είναι εδώ, και έχει τη μορφή των delivery drones. Αυτά τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο παραλαμβάνουμε τα δέματά μας, καθιστώντας τη μεταφορά ταχύτερη και πιο αποτελεσματική από ποτέ. Με τόσα πολλά οφέλη, είναι θέμα χρόνου μέχρι τα delivery drones να γίνουν ο νέος κανόνας.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS