ΑρχικήUpdatesΣτα Google Maps για Android και iOS θα βλέπετε την ποιότητα του...

Στα Google Maps για Android και iOS θα βλέπετε την ποιότητα του αέρα

Τα Google Maps φαίνεται πως πλέον εμφανίζουν δεδομένα δείκτη ποιότητας αέρα (AQI) σε Android και iOS.

Αυτή η δυνατότητα, που έγινε για πρώτη φορά preview πέρυσι, προσθέτει ένα νέο επίπεδο χάρτη στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση πατώντας το κυκλικό κουμπί ακριβώς κάτω από τη γραμμή αναζήτησης και το καρουζέλ των προτάσεων. Το πράσινο εικονίδιο Air Quality εμφανίζεται στην κάτω δεξιά γωνία μαζί με τη δημόσια συγκοινωνία, τις πληροφορίες COVID-19 και τις πυρκαγιές.

Δείτε επίσης: Google Maps: Φέρνουν στο smartphone σας τη λειτουργία ‘time travel’

Η είσοδος στο επίπεδο ποιότητας αέρα θα σμικρύνει την τρέχουσα προβολή των Google Maps. Οι καρφίτσες θα εμφανιστούν στις μεγαλύτερες τοποθεσίες και μπορείτε να πατήσετε οποιαδήποτε χρωματική κουκκίδα για να δείτε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο. Περισσότερες λεπτομέρειες εμφανίζονται στο κάτω φύλλο με μια ευνόητη περιγραφή κειμένου.

Θα δείτε τον δείκτη ποιότητας αέρα (AQI), ένα μέτρο για το πόσο υγιής (ή ανθυγιεινός) είναι ο αέρας, μαζί με οδηγίες για υπαίθριες δραστηριότητες, πότε ενημερώθηκαν για τελευταία φορά οι πληροφορίες και links για να μάθετε περισσότερα.

Δείτε επίσης: Google Maps: Το Immersive View συνδυάζει το Street View με δορυφόρους

Επίσης, εμφανίζεται ο πλήρης δείκτης ποιότητας αέρα των ΗΠΑ από το 0 έως το 400+ και υπάρχει ένα link για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το από πού προέρχονται τα δεδομένα. Εάν σύρετε προς τα επάνω στο φύλλο, θα εμφανιστούν οι κοντινοί σταθμοί ποιότητας αέρα. Τα δεδομένα προέρχονται από την Environmental Protection Agency and PurpleAir, «ένα δίκτυο αισθητήρων χαμηλού κόστους που παρέχει μια πιο υπερτοπική άποψη των συνθηκών».

Η δυνατότητα για την ποιότητα του αέρα στα Google Maps για Android και iOS κυκλοφορεί ευρέως σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Google Maps android

Δείτε επίσης: Google Maps: Πώς να βρείτε την τρέχουσα τοποθεσία σας στο χάρτη;

Εν τω μεταξύ, η αναζήτηση για “πυρκαγιές κοντά μου” στο Google μπορεί πλέον να εμφανίσει “σχετικές πληροφορίες για την ποιότητα του αέρα μαζί με χρήσιμες πληροφορίες για τη φωτιά”.

Τους επόμενους μήνες, θα προσθέσουμε και “smoke data” σε όλες τις ΗΠΑ από την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) στις πληροφορίες για την ποιότητα του αέρα στο Google Search.

Πηγή πληροφοριών: 9to5google.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS