ΑρχικήUpdatesGoogle Maps: Φέρνουν στο smartphone σας τη λειτουργία ‘time travel’

Google Maps: Φέρνουν στο smartphone σας τη λειτουργία ‘time travel’

Η Google σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια νέα λειτουργία ‘time travel’ για την εφαρμογή Street View. Για να γιορτάσει τα 15α γενέθλιά του, το Google Street View επιτρέπει στους χρήστες να ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο μέσω ενός νέου εργαλείου.

Συγκεκριμένα, αυτό το εργαλείο θα επιτρέπει στους χρήστες να δουν πώς έχουν αλλάξει τα τοπία όλα αυτά τα χρόνια – απευθείας από τα τηλέφωνά τους.

Προς το παρόν, μόνο οι χρήστες desktop του Google Street View μπορούν να έχουν πρόσβαση σε τυχόν διαθέσιμες ιστορικές εικόνες μιας τοποθεσίας. Αυτή η δυνατότητα του “time travel” επεκτείνεται τώρα σε Android smartphone και iOS.

Για να κάνει τη λειτουργία ακόμα πιο διασκεδαστική, η Google έχει επιμεληθεί μια λίστα με δημοφιλή μέρη που μπορούν να εξερευνήσουν οι χρήστες.

Οι τρεις πρώτες περιοχές της λίστας είναι ο Λευκός Οίκος τα Χριστούγεννα, ακολουθούμενος από το Taj Mahal και μετά η Πλωτή Αγορά στην Ταϊλάνδη.

Οι χρήστες μπορούν να κάνουν μια βόλτα στο Διάστημα, να επισκεφθούν εικονικά το διάσημο Yoshino της Ιαπωνίας ή να επισκεφτούν το Εθνικό Πάρκο Yosemite.

Μέσα στην λίστα υπάρχουν και τα παγκοσμίου φήμης αξιοθέατα όπως ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος, ο Πύργος του Άιφελ, τα Κανάλια της Βενετίας και ο ποταμός Κολοράντο (σε βάρκα!)

Google Maps: Φέρνουν στο smartphone σας τη λειτουργία ‘time travel’

Τι είναι το Street View;

Το Google Street View είναι μια επαναστατική τεχνολογία που χρησιμοποιείται στην εφαρμογή Google Maps και στο Google Earth που επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με πολλούς δρόμους σε όλο τον κόσμο.

Στην πραγματικότητα, τα τελευταία 15 χρόνια, τα αυτοκίνητα Street View έχουν διανύσει πάνω από 10 εκατομμύρια μίλια σε περισσότερες από 100 χώρες και περιοχές.

Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους, ο στόλος των αυτοκινήτων έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 220 δισεκατομμύρια εικόνες, καθιστώντας δυνατή τη χρήση του Street View.

Αυτή η νέα ενημέρωση έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία ενός παρόμοιου εργαλείου «timelapse» για το Google Earth. Η έξυπνη λειτουργία timelapse επιτρέπει στους χρήστες να δουν πώς έχουν αλλάξει οι γειτονιές τα τελευταία 37 χρόνια.

Η Google για το εργαλείο προμηθεύτηκε περισσότερες από 24 εκατομμύρια δορυφορικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε τέσσερις δεκαετίες.

Αυτή η δυνατότητα στοχεύει να εμφανίζει “όχι μόνο προβλήματα αλλά και λύσεις”, αναφέρει η ανάρτηση της Google.

Πηγή πληροφοριών: thesun.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS