ΑρχικήUpdatesWhatsApp: Τερματίζει την υποστήριξη για iOS 10 και 11 στις 24 Οκτωβρίου

WhatsApp: Τερματίζει την υποστήριξη για iOS 10 και 11 στις 24 Οκτωβρίου

WhatsApp iOS 10 11

Το WhatsApp σχεδιάζει να τερματίσει την υποστήριξη για iOS 10 και 11 το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες που έχουν συσκευές που εκτελούν αυτές τις εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή μετά τις 24 Οκτωβρίου. Μια νέα ειδοποίηση που εντοπίστηκε από το WABetaInfo προτρέπει τους χρήστες iPhone να εγκαταστήσουν την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Apple που υποστηρίζεται από τη συσκευή τους, για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Επιπλέον μια ανακοίνωση στη σελίδα υποστήριξης του WhatsApp αναφέρει ότι οι συσκευές θα πρέπει να τρέχουν τουλάχιστον το iOS 12.

Δείτε επίσης: WhatsApp groups: Σε λίγο θα μπορείτε να αποχωρείτε «σιωπηλά»

Για να αναβαθμίσετε τη συσκευή σας, μεταβείτε στα Settings> General και, στη συνέχεια, πατήστε Software Update για να λάβετε την πιο πρόσφατη έκδοση iOS.

Εάν εξακολουθείτε να έχετε ένα iPhone 5s, iPhone 6 ή iPhone 6s, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το WhatsApp στη συσκευή σας, αλλά οι κάτοχοι iPhone 5 και 5c θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο αλλαγής συσκευής λόγω της έκδοσης iOS που τρέχουν (αν θεωρούν ότι το WhatsApp είναι απαραίτητο).

Δείτε επίσης: WhatsApp: Έρχεται το chatting σε πολλαπλά τηλέφωνα και tablet

Από την άλλη μεριά, το iPhone 5 και το iPhone 5c είναι αρκετά παλιά μοντέλα και έτσι πιθανότατα δεν θα επηρεαστούν πάρα πολλοί χρήστες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι χρήστες που έχουν τα δύο μοντέλα που επηρεάζονται, τα έχουν πάρει από κάποιον άλλο (φίλο ή συγγενή που έχει αλλάξει συσκευή). Επομένως, οι κάτοχοι αυτών των τηλεφώνων μπορεί να μην ενδιαφέρονται καν για τη νέα τεχνολογία και να μην χρησιμοποιούν εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το WhatsApp. Ωστόσο, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εξαρτώνται από το WhatsApp για να επικοινωνούν με τους φίλους και την οικογένειά τους και είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν τουλάχιστον μερικοί κάτοχοι iPhone 5 και iPhone 5c που θα επηρεαστούν από τη διακοπή υποστήριξης των iOS 10 και 11.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Πώς να διαγράψετε μια επαφή

Και καθώς το WhatsApp ανακοινώνει τη διακοπή υποστήριξης γι’ αυτές τις εκδόσεις iOS, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε μερικές μόνο εβδομάδες μακριά από το WWDC 2022, όπου η Apple θα ανακοινώσει πιθανότατα το iOS 16. Φήμες λένε ότι το νέο λειτουργικό σύστημα θα σταματήσει να λειτουργεί με τα iPhone 6s, iPhone 6s Plus και το πρωτότυπο iPhone SE.

Λίγα λόγια για το WhatsApp

Το WhatsApp Messenger ή απλά WhatsApp, είναι μια δημοφιλής υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στη Meta Platforms. Επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα κειμένου και φωνητικά μηνύματα, να πραγματοποιούν φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις και να μοιράζονται εικόνες, έγγραφα, τοποθεσίες χρηστών και άλλο περιεχόμενο. Η εφαρμογή WhatsApp εκτελείται σε mobile συσκευές, αλλά είναι επίσης προσβάσιμη από επιτραπέζιους υπολογιστές.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS