ΑρχικήHow ToΠώς να ελέγξετε τις κάμερες ασφαλείας με την Amazon Alexa;

Πώς να ελέγξετε τις κάμερες ασφαλείας με την Amazon Alexa;

Το voice assistant της Amazon, Alexa, έχει πλέον voice commands για να ελέγχετε τις κάμερες ασφαλείας του σπιτιού σας. Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω για να μάθετε πώς να το ρυθμίσετε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Alexa voice commands για να προσαρμόσετε τον smart θερμοστάτη, τα smart φώτα και άλλες συνδεδεμένες συσκευές Amazon, αλλά τώρα η Alexa αναλαμβάνει έναν άλλο ρόλο — τον έλεγχο των καμερών ασφαλείας του σπιτιού σας. Κυρίως αυτό θα ισχύει για όσους από εσάς έχετε μια smart οθόνη Echo Show ή Echo Show, λόγω του εγγενούς οπτικού στοιχείου στην αλληλεπίδραση με μια βιντεοκάμερα.

Θα σας δείξουμε πώς να χρησιμοποιείτε το αξιόπιστο voice assistant της Amazon με τις συσκευές ασφαλείας σας με μερικά απλά βήματα. Δείτε πώς να ξεκινήσετε.

Υπάρχουν πάρα πολλές κάμερες ασφαλείας συμβατές με την Alexa, αλλά εδώ είναι μερικά από τα μοντέλα που έχουν δοκιμαστεί και λειτουργούν με το voice assistant της Amazon:

  • Amazon Cloud Cam
  • Arlo
  • Arlo Go
  • Arlo Pro
  • Arlo Pro 2
  • Arlo Pro 3
  • Arlo Pro 4
  • Arlo Q
  • Arlo Ultra
  • Canary All-in-One
  • Canary Flex
  • Ezviz Mini 360
  • Ezviz Mini Plus
  • Logitech Circle
  • Logitech Circle 2
  • Nest Cam Indoor
  • Nest Cam Outdoor
  • Ring Stick Up Cam
  • Wyze Cam
  • Wyze Cam Pan v2

Δείτε επίσης: Πώς να επαναφέρετε την Alexa στην Amazon Echo συσκευή σας

Πώς να ελέγξετε τις κάμερες ασφαλείας με την Amazon Alexa;
Πώς να ελέγξετε τις κάμερες ασφαλείας με την Amazon Alexa;

Πώς να ρυθμίσετε τα voice commands Amazon Alexa

Αν και υπάρχει ποικιλία στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Alexa με κάθε κάμερα, υπάρχουν επίσης πολλές κοινές εντολές. Χρησιμοποιώντας το Ring Stick Up Cam Wired ως οδηγό, θα ακολουθήσουμε τα βήματα για να το συνδέσουμε με την Alexa — και θα περιγράψουμε τις εντολές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με αυτό.

  1. Αποκτήστε την εφαρμογή Alexa
    Ξεκινάμε με την υπόθεση ότι έχετε ήδη εγκαταστήσει και διαμορφώσει την οικιακή σας κάμερα ασφαλείας συμβατή με την Alexa — και ότι έχετε ένα smart ηχείο με δυνατότητα Alexa.

Τώρα πρέπει να συνδεθείτε στην εφαρμογή Alexa ή να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό εάν δεν έχετε ήδη. Απλώς κατεβάστε την εφαρμογή Alexa και ακολουθήστε τις οδηγίες για να συνδεθείτε/εγγραφείτε με έναν νέο λογαριασμό.

  1. Ενεργοποιήστε την δυνατότητα Alexa
    Ανοίξτε την εφαρμογή Alexa και επιλέξτε “Skills & Games” στο μενού. Πληκτρολογήστε “Ring” στο πλαίσιο αναζήτησης (ή το όνομα όποιας κάμερας έχετε), ανοίξτε το skill και επιλέξτε “Enable”.

Θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τα διαπιστευτήρια του Ring λογαριασμού σας για να αντιστοιχίσετε τον Ring λογαριασμό σας με την εφαρμογή Alexa. Είστε σχεδόν έτοιμοι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε εντολές Alexa με την κάμερα Ring.

Σημείωση: Όλα τα παραπάνω βήματα είναι πανομοιότυπα ανεξάρτητα από τη συγκεκριμένη κάμερα με δυνατότητες Alexa που αγοράζετε. Η μόνη εξαίρεση είναι η Amazon Cloud Cam, η οποία συνδέεται αυτόματα με την δυνατότητα Alexa από την Amazon, ώστε να μπορείτε να εγκαταστήσετε την κάμερα και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αμέσως τις εντολές Alexa.

Πώς να ελέγξετε τις κάμερες ασφαλείας με την Amazon Alexa;
Πώς να ελέγξετε τις κάμερες ασφαλείας με την Amazon Alexa;

Δείτε επίσης: Amazon Alexa: Ακούστε τη φωνή των αγαπημένων σας ακόμα κι αν έχουν φύγει από τη ζωή

  1. Εντολές Alexa για κάμερες ασφαλείας
    Τώρα που έχετε ενεργοποιήσει το Ring skill και ζητήσατε από την Alexa να ανακαλύψει τυχόν νέες συσκευές, είστε έτοιμοι να ελέγξετε το Ring Stick Up Cam Wired μέσω Alexa.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα μοναδικό όνομα για κάθε συσκευή. Η ύπαρξη πολλών συσκευών με τα ίδια ή παρόμοια ονόματα καθιστά δύσκολη τη διαφοροποίηση της Alexa και οι φωνητικές εντολές ενδέχεται να μην λειτουργούν.

Δείτε τι μπορείτε να ζητήσετε από την Alexa να κάνει με μια Ring Stick Up Cam:

  • «Alexa, answer the front door.» (Αλέξα, άνοιξε την μπροστινή εξώπορτα): Χρησιμοποιήστε αυτήν την εντολή για να δείτε και να μιλήσετε με έναν επισκέπτη από ένα ηχείο Echo Show ή Spot.
  • «Alexa, talk to the backyard.» (Αλέξα, μίλα στην πίσω αυλή): Χρησιμοποιήστε αυτήν την εντολή για να δείτε και να μιλήσετε με έναν επισκέπτη από μια smart οθόνη Echo Show ή Echo Spot.
  • «Alexa, show the front door.» (Αλέξα, δείξε την μπροστινή εξώπορτα): Χρησιμοποιήστε αυτήν την εντολή για να δείτε ζωντανά την εικόνα της κάμεράς σας σε μια smart οθόνη Echo Show ή Echo Spot.
  • «Alexa, hide the front door.» (Αλέξα, κρύψε την μπροστινή εξώπορτα): Χρησιμοποιήστε αυτήν την εντολή για να σταματήσετε να βλέπετε ζωντανά την εικόνα της κάμερας από την smart οθόνη Echo Show ή Echo Spot.
  • «Alexa, go home.» (Αλέξα, γύρνα στο σπίτι): Χρησιμοποιήστε αυτήν την εντολή για να σταματήσετε να βλέπετε ζωντανά την εικόνα της κάμερας από την smart οθόνη Echo Show ή Echo Spot.
  • «Alexa, stop.» (Αλέξα, σταμάτα): Χρησιμοποιήστε αυτήν την εντολή για να σταματήσετε να βλέπετε ζωντανά την εικόνα της κάμερας από την smart οθόνη Echo Show ή Echo Spot.
Πώς να ελέγξετε τις κάμερες ασφαλείας με την Amazon Alexa;
Πώς να ελέγξετε τις κάμερες ασφαλείας με την Amazon Alexa;

Και πάλι, οι συγκεκριμένες εντολές και οι διαθέσιμες λειτουργίες διαφέρουν ελαφρώς από τη μια κάμερα στην άλλη, αλλά αυτό είναι περίπου αυτό που μπορείτε να περιμένετε ότι γίνεται μέσω της Alexa όταν συνδέετε μια συμβατή κάμερα ασφαλείας.

Με το Amazon Cloud Cam, για παράδειγμα, μπορείτε να ζητήσετε από την Alexa να ενεργοποιήσει την κάμερά σας. Δεν θα χρειαστείτε ένα ηχείο Alexa με οθόνη για να το κάνετε αυτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε, από ένα Echo Dot έως ένα Echo Show.

Συγκεκριμένες κάμερες σάς επιτρέπουν επίσης να ελέγχετε αποθηκευμένα κλιπ σε μια smart οθόνη με δυνατότητα Alexa. Οι πελάτες της Cloud Cam μπορούν να πουν, «Alexa, show me the most recent person at the front door.» (Αλέξα, δείξε μου το πιο πρόσφατο άτομο στην μπροστινή εξώπορτα). Οι χρήστες της κάμερας ασφαλείας Arlo μπορούν να πουν, «Alexa, show the last motion detected by my front door camera.» (Αλέξα, δείξε μου την τελευταία καταγεγραμμένη κίνηση της κάμερας της μπροστινής εξώπορτας) για να δουν την πιο πρόσφατη δραστηριότητα.

Η χρήση της Alexa με κάμερα ασφαλείας στο σπίτι προσθέτει ευκολία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια smart οθόνη στο κέντρο του σπιτιού σας για να δείτε γρήγορα και εύκολα ποιος είναι στην πόρτα αυτή τη στιγμή — ή για να δείτε προηγούμενα πλάνα. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε συμβατές συσκευές και θα χρησιμοποιείτε την Alexa για να ελέγξετε την κάμερα (ή τις κάμερές σας) σε χρόνο μηδέν.

Πηγή: cnet.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS