ΑρχικήsecurityΗ ομάδα Killnet ισχυρίζεται ότι έχει κάνει DDoS επίθεση στο site του...

Η ομάδα Killnet ισχυρίζεται ότι έχει κάνει DDoS επίθεση στο site του FBI

Η φιλορωσική ομάδα Killnet ισχυρίζεται ότι κατέβασε μέρος του ιστότοπου του FBI αυτή την εβδομάδα, γεγονός που έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο άλλων επιθέσεων σε ιστότοπους της αμερικανικής κυβέρνησης που έχουν εντοπιστεί σε Ρώσους εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Δείτε επίσης: Αγωγή εναντίον της Apple για παρακολούθηση των χρηστών

killnet FBI
Η ομάδα Killnet ισχυρίζεται ότι έχει χακάρει το site του FBI

Τη Δευτέρα, η ομάδα hacking Killnet κοινοποίησε ένα μήνυμα στη σελίδα της στο Telegram σχετικά με μια DDoS “επίθεση” στον ιστότοπο Resources for Law Enforcement του FBI. Η ανάρτηση περιλάμβανε μια φωτογραφία από αυτό που φαινόταν να είναι μια αποτυχημένη προσπάθεια εισόδου στον ιστότοπο του FBI.

Δείτε επίσης: Ερευνητής παρακάμπτει την οθόνη κλειδώματος σε τηλέφωνο Android

Η αρχική ανάρτηση κοινοποιήθηκε από έναν άλλο λογαριασμό που ονομάζεται “RADIS”, στο βιογραφικό του οποίου αναφέρεται η “ομάδα Killnet” της ρωσικής κυβέρνησης που είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Τη Δευτέρα, ο λογαριασμός RADIS ανακοίνωσε στο Telegram: “Ζήτω η Ρωσία και η KILLNET”. Η σύνδεση του λογαριασμού RADIS με την ομάδα Killnet, είναι προς το παρόν άγνωστη.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ένας λογαριασμός στο Twitter της Better Cyber (η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως εταιρεία υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας) μοιράστηκε ένα screenshot που έδειχνε ότι η διαδικτυακή διεύθυνση του ιστότοπου οδηγούσε σε μια σελίδα που δεν έπρεπε. Ο λογαριασμός περιέγραψε την κατάσταση ως τη σελίδα που ήταν “μη προσβάσιμη”.

Δείτε επίσης: Android malware BadBazaar: Συνδέεται με κινέζους κυβερνοκατασκόπους

Εάν οι αναφορές είναι σωστές, η επίθεση έρχεται σχεδόν ένα μήνα μετά την ανάληψη ευθύνης από την Killnet για επιθέσεις που έκλεισαν τους ιστότοπους διαφόρων αμερικανικών αεροδρομίων. Το Διεθνές Αεροδρόμιο O’Hare του Σικάγο και το Διεθνές Αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson της Ατλάντα ήταν μερικά από αυτά που χτυπήθηκαν, αλλά τότε δεν είχαν καταγραφεί προβλήματα με τις πραγματικές λειτουργίες των αεροδρομίων.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η ομάδα που είναι γνωστή ως Killnet ανέλαβε την ευθύνη για τη διακοπή λειτουργίας αρκετών κρατικών κυβερνητικών ιστότοπων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιπλέον, ισχυρίστηκε επίσης ότι βρίσκεται πίσω από μια κυβερνοεπίθεση εναντίον της Lockheed Martin, μιας αμερικανικής στρατιωτικής εταιρείας, η οποία σημειώθηκε τον Αύγουστο.

Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας, ΗΠΑ και άλλων δυτικών χωρών είναι τεταμένες εδώ και αρκετό καιρό. Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα σοβαρές επικρίσεις από τη Δύση, καθώς και την επιβολή πρωτοφανών κυρώσεων στο καθεστώς του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, η κατάσταση μεταξύ τους χειροτέρεψε.

Πηγή πληροφοριών: newsweek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS