ΑρχικήinetΔιαδικτυακή επίθεση στον υποψήφιο Πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron

Διαδικτυακή επίθεση στον υποψήφιο Πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron

Μια επιχείρηση πληροφορικής Trend Micro που εδρεύει στο Τόκιο ισχυρίστηκε ότι οι Ρώσοι χάκερ στοχεύουν τώρα στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία ξεκινώντας μια νέα επιδρομή στον κυβερνοχώρο εναντίον των γραφείων εκστρατείας του υποψηφίου Emmanuel Macron.

Macron

Η έκθεση κυκλοφόρησε από την εταιρεία την Τρίτη. Οι ερευνητές υποψιάστηκαν ότι εκείνοι που ήταν υπεύθυνοι για την επίθεση στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ προσπαθούν τώρα να επιτεθούν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές. Βρήκαν τα ίδια ψηφιακά αποτυπώματα με την ύποπτη ρωσική πειρατεία της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής και άλλων.

Η ερευνητική ομάδα δεν αποκάλυψε κανένα από τα “ενδεχόμενα αποτελέσματα της διείσδυσης στην εκστρατεία της Macron”.

Μια ομάδα Cyberspying που ονομάζεται Storm Storm είχε ως στόχο την εκστρατεία του Macron τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

“Υπάρχουν πολλά πράγματα που υποδηλώνουν ότι η ομάδα πίσω από το Macron hacking ήταν επίσης υπεύθυνη για την παραβίαση DNC, για παράδειγμα. Βρήκαμε ομοιότητες στις διευθύνσεις IP και κακόβουλα προγράμματα που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις”, δήλωσε στο Washington Post ο Rik Ferguson, αντιπρόεδρος του προγράμματος έρευνας της ασφάλειας της Trend Micro.

«Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα εάν αυτό κατευθύνθηκε από την ρωσική κυβέρνηση, αλλά η ομάδα πίσω από τις επιθέσεις σίγουρα φαίνεται να επιδιώκει ρωσικά συμφέροντα» πρόσθεσε ο Ferguson.

Σύμφωνα με την έκθεση της Washington Post, η υπηρεσία κυβερνητικής ασφάλειας της Γαλλίας ANSSI επιβεβαίωσε τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο εναντίον του Macron.

Ωστόσο, η κυβέρνηση περιορίστηκε στο να κατηγορήσει την Ρωσία για κάθε είδους επίθεση, ίσως να είναι πιθανό  “άλλοι υψηλού επιπέδου” χάκερ να είναι πίσω από την επίθεση και απλώς να αντιγράφουν το στυλ τους ώστε όλοι να κατηγορούν τους  (Russain Hackers) για τις επιθέσεις.

Σύμφωνα με τους ερευνητές «οι χάκερ δημιούργησαν πολλές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε έναν ψεύτικο διακομιστή με την διεύθυνση URL onedrive-en-marche.fr, που λειτουργεί από υπολογιστές με διευθύνσεις IP σε πολλά ευρωπαϊκά έθνη, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας».

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS