Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Διαδικτυακή επίθεση στον υποψήφιο Πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron

Μια επιχείρηση πληροφορικής Trend Micro που εδρεύει στο Τόκιο ισχυρίστηκε ότι οι Ρώσοι χάκερ στοχεύουν τώρα στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία ξεκινώντας μια νέα επιδρομή στον κυβερνοχώρο εναντίον των γραφείων εκστρατείας του υποψηφίου Emmanuel Macron.

Macron

Η έκθεση κυκλοφόρησε από την εταιρεία την Τρίτη. Οι ερευνητές υποψιάστηκαν ότι εκείνοι που ήταν υπεύθυνοι για την επίθεση στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ προσπαθούν τώρα να επιτεθούν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές. Βρήκαν τα ίδια ψηφιακά αποτυπώματα με την ύποπτη ρωσική πειρατεία της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής και άλλων.

Η ερευνητική ομάδα δεν αποκάλυψε κανένα από τα «ενδεχόμενα αποτελέσματα της διείσδυσης στην εκστρατεία της Macron».

Μια ομάδα Cyberspying που ονομάζεται Storm Storm είχε ως στόχο την εκστρατεία του Macron τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που υποδηλώνουν ότι η ομάδα πίσω από το Macron hacking ήταν επίσης υπεύθυνη για την παραβίαση DNC, για παράδειγμα. Βρήκαμε ομοιότητες στις διευθύνσεις IP και κακόβουλα προγράμματα που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις», δήλωσε στο Washington Post ο Rik Ferguson, αντιπρόεδρος του προγράμματος έρευνας της ασφάλειας της Trend Micro.

«Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα εάν αυτό κατευθύνθηκε από την ρωσική κυβέρνηση, αλλά η ομάδα πίσω από τις επιθέσεις σίγουρα φαίνεται να επιδιώκει ρωσικά συμφέροντα» πρόσθεσε ο Ferguson.

Σύμφωνα με την έκθεση της Washington Post, η υπηρεσία κυβερνητικής ασφάλειας της Γαλλίας ANSSI επιβεβαίωσε τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο εναντίον του Macron.

Ωστόσο, η κυβέρνηση περιορίστηκε στο να κατηγορήσει την Ρωσία για κάθε είδους επίθεση, ίσως να είναι πιθανό  «άλλοι υψηλού επιπέδου» χάκερ να είναι πίσω από την επίθεση και απλώς να αντιγράφουν το στυλ τους ώστε όλοι να κατηγορούν τους  (Russain Hackers) για τις επιθέσεις.

Σύμφωνα με τους ερευνητές «οι χάκερ δημιούργησαν πολλές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε έναν ψεύτικο διακομιστή με την διεύθυνση URL onedrive-en-marche.fr, που λειτουργεί από υπολογιστές με διευθύνσεις IP σε πολλά ευρωπαϊκά έθνη, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας».

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *