ΑρχικήinetΗ Amazon θα κλείσει το κρυπτογραφημένο app ανταλλαγής μηνυμάτων Wickr Me

Η Amazon θα κλείσει το κρυπτογραφημένο app ανταλλαγής μηνυμάτων Wickr Me

Η Amazon πήρε τη δύσκολη απόφαση να διακόψει την εφαρμογή μηνυμάτων κρυπτογράφησης Wickr Me. Η εταιρεία δεν δέχεται πλέον νέους χρήστες και θα κλείσει εντελώς την υπηρεσία μέχρι το τέλος του έτους. Σε ανακοίνωσή της, η Wickr μοιράστηκε ότι μετατοπίζει πλήρως την εστίασή της στην παροχή ασφαλών λύσεων επικοινωνίας για εταιρικούς πελάτες.

Δείτε επίσης: Ινδία: Uber και Amazon επικρίνονται για τις κακές συνθήκες εργασίας των gig workers

Μόλις δύο χρόνια μετά την εξαγορά του app Wickr Me, η Amazon αποφάσισε να το κλείσει.

Η Wickr Me είναι ηγέτης στην κρυπτογραφημένη ανταλλαγή μηνυμάτων από την ίδρυσή της το 2012. Τον Ιούνιο του 2021 εξαγοράστηκε από την Amazon, η οποία σχεδίαζε να ενσωματώσει τις υπηρεσίες του Wickr στο AWS, Amazon Web Services. Με αυτή την κίνηση, ο γίγαντας του λιανεμπορίου στόχευε να φέρει με ασφάλεια επανάσταση στον βραχίονα της πληροφορικής του, παρέχοντας παράλληλα ασφαλέστερα συστήματα επικοινωνίας για όλους τους χρήστες του. Τα προϊόντα κρυπτογραφημένων μηνυμάτων της Wickr, σχεδιασμένα τόσο για μεμονωμένους όσο και για εταιρικούς πελάτες, ενσωματώθηκαν γρήγορα στο χαρτοφυλάκιο της Amazon Web Services (AWS). Αυτό πρόσφερε στους πελάτες λύσεις απομακρυσμένης εργασίας με προστασία για συνομιλίες κειμένου, φωνής, βίντεο, κοινή χρήση αρχείων και πολλά άλλα. Προκειμένου να διασφαλιστεί μια ασφαλής εμπειρία σε όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει η AWS – η Wickr ανέλαβε να παρέχει τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας της!

Δείτε επίσης: Πώς να δοκιμάσετε δωρεάν το Amazon Prime Gaming;

Παρά την ενσωμάτωσή της με την AWS, η Wickr εξακολουθούσε να παρέχει την εφαρμογή μηνυμάτων -Wickr Me- με επίκεντρο τον καταναλωτή. Αλλά όλα αυτά αλλάζουν τώρα. Προκειμένου να επικεντρωθεί στην “εξασφάλιση των δεδομένων και της επικοινωνίας των πελατών” μέσω των δύο εταιρικών προϊόντων της: AWS Wickr και Wicker Enterprise, η εταιρεία διακόπτει την υποστήριξη για την έκδοση Wickr Me του μεμονωμένου χρήστη. Για τις επιχειρήσεις που το χρησιμοποιούν σήμερα για να επικοινωνούν με εξωτερικούς χρήστες εκτός του εταιρικού τους δικτύου, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας! Θα ενεργοποιηθεί η εσωτερική λειτουργικότητα στο πλαίσιο αυτών των νέων προσφορών προϊόντων, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε ακριβώς αυτό!

Wickr Me

Αν είστε χρήστης του Wickr Me, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να ψάχνετε για εναλλακτικές λύσεις. Μπορείτε να εξερευνήσετε αυτές τις κορυφαίες εφαρμογές κρυπτογραφημένων μηνυμάτων που είναι διαθέσιμες σε συσκευές Android. Δυστυχώς, μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2022 και 2023 αντίστοιχα, το Wickr Me δεν θα δέχεται πλέον νέους χρήστες ή δεν θα παρέχει εξ ολοκλήρου την υπηρεσία του – αλλά τους επόμενους μήνες θα παράσχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προστασία των δεδομένων.

Δείτε επίσης: Amazon: Δοκιμάζει το delivery μέσω drone σε Καλιφόρνια & Τέξας

Η Wickr έχει δεχτεί σημαντικές επικρίσεις λόγω των συμβατικών συμφωνιών της με κυβερνητικές υπηρεσίες, όπως τα τελωνεία και η προστασία των συνόρων και ο στρατός. Παρ’ όλα αυτά, το επίσημο δελτίο τύπου της Amazon που ανακοίνωσε τον τερματισμό του Wickr Me δεν ανέφερε καμία από αυτές τις διαμάχες – αναφέροντας απλώς ότι επρόκειτο για μια στρατηγική απόφαση που επικεντρώθηκε στις κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο εταιρικές επικοινωνίες.

Οι κρυπτογραφημένες εφαρμογές προσφέρουν έναν εξαιρετικό τρόπο στους χρήστες να διατηρούν τις συνομιλίες τους ιδιωτικές και ασφαλείς από τα αδιάκριτα βλέμματα, αλλά συνοδεύονται επίσης από ορισμένους κινδύνους και περιορισμούς. Πριν αποφασίσετε αν μια κρυπτογραφημένη εφαρμογή είναι κατάλληλη για εσάς, είναι σημαντικό να ζυγίσετε προσεκτικά όλα τα υπέρ και τα κατά, ώστε να μπορέσετε να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το τι είναι καλύτερο για τις ανάγκες σας.

Πηγή πληροφοριών: androidheadlines.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS