ΑρχικήinetApple Advanced Data Protection: Προστασία end to end στο iCloud

Apple Advanced Data Protection: Προστασία end to end στο iCloud

Το νέο Advanced Data Protection της Apple για το iCloud χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση end to end, πράγμα που σημαίνει ότι τώρα τα πιο ευαίσθητα δεδομένα σας στο iCloud προστατεύονται καλύτερα από ποτέ. Αυτό περιλαμβάνει αντίγραφα ασφαλείας, φωτογραφίες, σημειώσεις και περισσότερα δεδομένα.

Δείτε επίσης: iCloud για Windows: Εμφανίζει φωτογραφίες αγνώστων!

Apple Advanced Data Protection

Η υπηρεσία iCloud της Apple παρέχει στους χρήστες έναν ασφαλή τρόπο για να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους σε πολλές συσκευές ταυτόχρονα, ενώ παράλληλα προσφέρει ορισμένα πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως δυνατότητες απομακρυσμένου κλειδώματος και διαγραφής σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής μιας συσκευής. Είτε χρησιμοποιείτε iPhone είτε iPad είτε iMac, η ρύθμιση του iCloud σε όλες τις συσκευές σας μπορεί να κάνει τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη όταν έρθει η ώρα για συγχρονισμό πληροφοριών μεταξύ όλων αυτών.

Το νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας, Advanced Data Protection, έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει “τα περισσότερα δεδομένα του iCloud ακόμη και σε περίπτωση παραβίασης δεδομένων στο cloud“. Αυτό διασφαλίζει ότι τα κρυπτογραφημένα δεδομένα στο cloud μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν μόνο από αξιόπιστες συσκευές που ανήκουν στον χρήστη.

Όποιος επιλέξει να συμμετάσχει, θα κληθεί πρώτα να επιλέξει μια δευτερεύουσα μέθοδο πρόσβασης (κωδικός πρόσβασης ή κωδικός πρόσβασης συσκευής, μια επαφή ανάκτησης ή ένα προσωπικό κλειδί ανάκτησης) σε περίπτωση που χάσει το λογαριασμό του. Δεδομένου ότι η Apple δεν θα έχει τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης, αυτό είναι απαραίτητο για την ανάκτηση των δεδομένων.

Η κρυπτογράφηση end to end προστατεύει πολλούς τύπους δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των αντιγράφων ασφαλείας των συσκευών και των μηνυμάτων, του iCloud Drive, των φωτογραφιών, των σημειώσεων, των υπενθυμίσεων, των σελιδοδεικτών Safari και πολλά άλλα.

Δείτε ακόμα: Η Apple εγκαινιάζει τον νεοσχεδιασμένο ιστότοπο iCloud.com

Τα δεδομένα που σχετίζονται με το iCloud Mail, τις επαφές και το ημερολόγιο δεν θα κρυπτογραφηθούν, επειδή είναι απαραίτητα για την επικοινωνία με άλλα συστήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επαφών και ημερολογίου.

iCloud

Mε την κυκλοφορία του iOS 16.2, του iPadOS 16.2 και του macOS 13.1, μπορείτε πλέον να ενεργοποιήσετε το Advanced Data Protection για να διασφαλίσετε τα περισσότερα από τα δεδομένα σας στο iCloud – ακόμη και σε περίπτωση παραβίασης δεδομένων στο cloud“, όπως αναφέρει η Apple στον ιστότοπο υποστήριξής της.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να απενεργοποιήσουν την κρυπτογράφηση αντιγράφων ασφαλείας ανά πάσα στιγμή και οι συσκευές τους θα μεταφορτώνουν με ασφάλεια τα κλειδιά κρυπτογράφησης στους διακομιστές της Apple. Αν αργότερα αποφασίσουν ότι θέλουν τα αντίγραφα ασφαλείας να κρυπτογραφηθούν ξανά, οι λογαριασμοί τους θα επιστρέψουν αυτόματα στην τυπική προστασία δεδομένων.

Εάν είστε πελάτης στις ΗΠΑ και έχετε εγγραφεί στο Πρόγραμμα λογισμικού Beta της Apple, έχετε ήδη πρόσβαση στην Advanced Data Protection. Για τους χρήστες εκτός Αμερικής, θα γίνει διαθέσιμη στις αρχές του 2023.

Δείτε επίσης: Windows 11 Photos app: Αποκτά πρόσβαση σε iCloud Photos

Εκτός από τα τυπικά χαρακτηριστικά ασφαλείας, η Apple εισήγαγε τα iMessage Contact Key Verification και Security Keys για το Apple ID.

Το πρώτο επιτρέπει στους χρήστες του iMessage να επιβεβαιώνουν την ταυτότητα αυτού με τον οποίο επικοινωνούν και τους ειδοποιεί αν ένας απειλητικός παράγοντας συμμετέχει στη συζήτηση. Το δεύτερο επιτρέπει στους πελάτες της Apple να ρυθμίσουν το λογαριασμό τους έτσι ώστε να απαιτείται ένα φυσικό κλειδί ασφαλείας για να ολοκληρωθεί η εγγραφή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS