ΑρχικήinetAmazon: Δοκιμάζει το delivery μέσω drone σε Καλιφόρνια & Τέξας

Amazon: Δοκιμάζει το delivery μέσω drone σε Καλιφόρνια & Τέξας

Η Amazon ξεκινά μια συναρπαστική δοκιμή παραδόσεων προϊόντων (delivery) με drone σε επιλεγμένες περιοχές της Καλιφόρνια και του Τέξας!

Amazon delivery drone

Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο David Carbon, αντιπρόεδρος της υπηρεσίας delivery μέσω drone, Prime Air Amazon, έκανε την ανακοίνωση σε μια ανάρτηση στο LinkedIn.

Δείτε επίσης: DoorDash: Η υπηρεσία delivery απολύει 1.250 υπαλλήλους

Πρώτες παραδόσεις από τις νέες τοποθεσίες μας στο Τέξας και την Καλιφόρνια“, έγραψε και συνέχισε: “Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος για τους καταπληκτικούς ανθρώπους που απαρτίζουν την Prime Air. Αυτά είναι τα προσεκτικά πρώτα βήματα που θα μετατρέψουμε σε τεράστια άλματα για τους πελάτες μας τα επόμενα χρόνια. Οι πελάτες είναι η εμμονή μας, η ασφάλεια είναι επιτακτική ανάγκη μας, το μέλλον του delivery είναι η εντολή μας, η τεχνολογία ξεκλειδώνει αυτό το μέλλον και οι άνθρωποι μας είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο γίνεται αυτό! Για όλους όσους εργάζονται στην Prime Air…Υποκλίνομαι ταπεινά μπροστά σας, σε ευχαριστία!!!“.

Ο Carbon δημοσίευσε και μια φωτογραφία με ένα drone που μεταφέρει ένα κουτί της Amazon σε κάποιον πελάτη. Πέρα από αυτή την ανακοίνωση, δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες.

Μετά από σχεδόν μια δεκαετία προετοιμασίας, η Amazon είναι επιτέλους έτοιμη να ξεκινήσει την υπηρεσία παράδοσης με drone στις ΗΠΑ. Οι κάτοικοι θα μπορούν να παραγγείλουν οποιοδήποτε από τα επιλεγμένα προϊόντα και να τα παραλαμβάνουν μέσω drone ακριβώς στην πόρτα τους!

Δείτε επίσης: Μπορούν οι χάκερ να πάρουν τον έλεγχο ενός DJI drone;

Τα αυτόνομα drones της Amazon είναι εξαιρετικά ικανά να αποφεύγουν εμπόδια και να περιηγούνται γύρω από καμινάδες και άλλα αεροσκάφη, ενώ ταξιδεύουν με ταχύτητα έως και 50 μίλια/ώρα. Αυτά τα drones διαθέτουν επίσης προηγμένα πρωτόκολλα ασφαλείας. Κάθε αποστολή παραδίδεται απευθείας στην αυλή του πελάτη, ενώ το drone θα αιωρείται σε κατάλληλη απόσταση ασφαλείας πριν αφήσει το φορτίο του το έδαφος.

Η Amazon είχε προηγουμένως παρουσιάσει την επερχόμενη υπηρεσία delivery με drone και είχε πει ότι σύντομα θα ερχόταν στο Lockeford της Καλιφόρνια – μια πόλη 3.500 κατοίκων – και στο College Station του Τέξας – όπου ζουν 115.000 κάτοικοι.

Επίσης, η Amazon πρόσφερε πρόσφατα μια κλεφτή ματιά στη νέα σχεδίασή του νέου delivery drone MK30, που αποτελεί διάδοχο του MK27-2. Όπως είχε πει η εταιρεία τότε, το MK30 θα είναι έτοιμο για παραδόσεις πακέτων το 2024. Είναι μικρότερο και ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του και μπορεί να αντέξει σε πιο δύσκολες θερμοκρασίες και περισσότερους τύπους καιρικών συνθηκών. Μια άλλη σημαντική πτυχή είναι ότι θα είναι πιο αθόρυβο. Ο θόρυβος των μη επανδρωμένων αεροσκαφών ήταν ένα από τα πιο συνηθισμένα παράπονα σχετικά με τη χρήση τους σε κατοικημένες περιοχές.

Δείτε επίσης: Drones: Το νέο προηγμένο “όπλο” για την ασφάλεια του σπιτιού σας!

Για να λειτουργήσει την υπηρεσία delivery, η Amazon έλαβε την κατάλληλη πιστοποίηση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας. Η Amazon είναι μία από τις λίγες εταιρείες με αυτήν την έγκριση.

Όπως βλέπουμε από την Amazon, το μέλλον της παράδοσης πακέτων είναι εδώ, και έχει τη μορφή των delivery drones. Αυτά τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο παραλαμβάνουμε τα δέματά μας, καθιστώντας τη μεταφορά ταχύτερη και πιο αποτελεσματική από ποτέ. Με τόσα πολλά οφέλη, είναι θέμα χρόνου μέχρι τα delivery drones να γίνουν ο νέος κανόνας.

Πηγή: www.pcmag.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS