ΑρχικήsecurityBitKeep: Χάκερ άδειασαν τα crypto wallets χρηστών

BitKeep: Χάκερ άδειασαν τα crypto wallets χρηστών

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, αρκετοί χρήστες crypto wallet BitKeep αντιμετώπισαν μια δυσάρεστη έκπληξη – τα πορτοφόλια τους είχαν αδειάσει καθώς κάποιοι χάκερ κατάφεραν να αρπάξουν τα χρήματα τους πραγματοποιώντας συναλλαγές που δεν απαιτούσαν επαλήθευση.

Το BitKeep παρέχει ασφαλείς επιλογές αποθήκευσης, δυνατότητες συναλλαγών υψηλής ταχύτητας, χαμηλές χρεώσεις, υποστήριξη πολλών νομισμάτων και ολοκληρωμένα εργαλεία, όπως λογισμικό χαρτογράφησης και δεδομένα αγοράς σε πραγματικό χρόνο – όλα υποστηριζόμενα από την 24ωρη εξυπηρέτηση πελατών από την ομάδα έμπειρων επαγγελματιών της.

Δείτε επίσης: Επίθεση EarSpy παρακολουθεί τηλέφωνα Android μέσω αισθητήρων κίνησης

Παρόλο που η πλατφόρμα δεν κοινοποίησε επίσημη δήλωση στον ιστότοπό της, ενημέρωσε την κοινότητα μέσω του επίσημου καναλιού Telegram ότι όσοι επηρεάστηκαν από το περιστατικό φαίνεται να έχουν αποκτήσει και εγκαταστήσει μια ανεπίσημη έκδοση του BitKeep.

Μετά από ενδελεχή έρευνα της ομάδας BitKeep, διαπιστώθηκε ότι σε ορισμένες λήψεις πακέτων APK έχει εμφυτευτεί κακόβουλος κώδικας από τους χάκερ.

BitKeep crypto wallets

Για όσους κατέβασαν κατά λάθος το κακόβουλο πακέτο APK, συνιστάται έντονα να μεταφέρουν όλα τα χρήματά τους σε ένα εξουσιοδοτημένο κατάστημα μετά τη λήψη μιας νόμιμης εφαρμογής είτε από το Google Play είτε από το App Store. Επιπλέον, θα πρέπει να δημιουργήσουν και να μεταφέρουν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία σε μια νέα διεύθυνση πορτοφολιού για βέλτιστη ασφάλεια.

Η πλατφόρμα προειδοποιεί έντονα ότι οποιαδήποτε διεύθυνση πορτοφολιού που δημιουργήθηκε μέσω του κακόβουλου APK θα πρέπει να θεωρείται ευάλωτη.

Δείτε επίσης: Εντοπίστηκε το νέο info-stealer malware RisePro

Η ομάδα υποστήριξης της BitKeep είναι διαθέσιμη για να προσφέρει μια λύση το συντομότερο δυνατό για όσους έχουν την ατυχία να υποστούν hacks (συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα).

Αν και η BitKeep παραμένει αβέβαιη για το ακριβές ποσό που χάθηκε σε αυτές τις παραβιάσεις, η υπηρεσία παρακολούθησης συναλλαγών της PeckShield εκτιμά ότι μέχρι στιγμής έχουν αφαιρεθεί περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε επίσης: BTC.com hacked: Hackers έκλεψαν crypto αξίας $ 3 εκατομμυρίων

Καθώς η επίθεση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και καθώς οι απειλητικοί φορείς έχουν χρησιμοποιήσει την περίοδο των διακοπών για να επωφεληθούν από τις καθυστερήσεις ασφαλείας, οι απώλειες προβλέπεται να συσσωρευτούν.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS