ΑρχικήinetΚίνα: Γυναίκα μεταφέρει λαθραία 200 Intel CPU κάνοντας την έγκυο

Κίνα: Γυναίκα μεταφέρει λαθραία 200 Intel CPU κάνοντας την έγκυο

Κινέζοι τελωνειακοί υπάλληλοι συνέλαβαν μια γυναίκα που προσπαθούσε να περάσει λαθραία στη χώρα 200 Intel CPU και 9 iPhone.

Σε μια περίεργη τροπή των γεγονότων, μια γυναίκα από την Κίνα συνελήφθη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα να προσπαθεί να βγάλει λαθραία από τη χώρα σχεδόν 200 Intel CPU χρησιμοποιώντας μια τεχνητή κοιλιά εγκύου. Η γυναίκα είχε τυλίξει τα αντικείμενα γύρω από τον κορμό της και τα κάλυψε με μια ψεύτικη κοιλιά εγκύου, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τον εντοπισμό. Το περιστατικό αναδεικνύει τόσο τα μέτρα που φτάνουν οι άνθρωποι προκειμένου να διακινήσουν παράνομα αντικείμενα όσο και τη δημιουργικότητα των λαθρεμπόρων.

Η επερχόμενη λαθρέμπορος ήταν μια νεαρή γυναίκα που ταξίδευε μεταξύ του Μακάο, ενός ανεξάρτητου εδάφους, και του Zhuhai, μιας πόλης στην επαρχία Guangdong κοντά στο Χονγκ Κονγκ. Την πρόσεξε ένας τελωνειακός υπάλληλος λόγω της περίεργης συμπεριφοράς της στο λιμάνι Gongbei.

Κίνα: Γυναίκα μεταφέρει λαθραία 200 Intel CPU κάνοντας την έγκυο
Κίνα: Γυναίκα μεταφέρει λαθραία 200 Intel CPU κάνοντας την έγκυο

Δείτε επίσης: Η Tesla προσπαθεί να καταπνίξει τις φήμες για χαμηλή ζήτηση στην Κίνα

Ο υπάλληλος παρατήρησε αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τη γυναίκα με το καφέ φόρεμα εγκυμοσύνης – δεν είχε την τυπική στάση του σώματος μιας εγκύου στο τρίτο τρίμηνο. Αφού τη διαχώρισαν από το υπόλοιπο πλήθος, ανακάλυψαν ότι ήταν μόλις 5 ή 6 μηνών, παρόλο που έμοιαζε κοντά στην ημερομηνία γέννησής της. Αφού την ψιλάφησαν, βρήκαν όχι μόνο μια προσθετική κοιλιά αλλά και μια κρυμμένη αποθήκη hardware με Intel CPU και iPhone κάτω από όλα αυτά.

Κόλλησε 202 Intel CPUs και 9 iPhone στο στομάχι της, τυλίγοντάς τα πρώτα με μεμβράνη. Με βάση τη φωτογραφία που δημοσίευσε στο διαδίκτυο, φαίνεται ότι οι CPUs είναι μοντέλα Intel Alder Lake ή Rocket Lake με βάση τη συσκευασία τους LGA 1700. Τα iPhone φαίνεται να είναι μαύρα μοντέλα X ή XS. Αν όλες οι Intel CPU είναι υψηλής ποιότητας, θα μπορούσαν να κοστίζουν συνολικά περίπου 100.000 δολάρια.

Στα κινεζικά σύνορα, το λαθρεμπόριο είναι διαδεδομένο λόγω των υψηλών φόρων που επιβάλλουν στις εισαγωγές. Στο παρελθόν, επίδοξοι λαθρέμποροι επιχείρησαν να διασχίσουν τα σύνορα με CPU και τηλέφωνα δεμένα στο σώμα τους.

Ένας άνδρας συνελήφθη να προσπαθεί να περάσει λαθραία 160 επεξεργαστές και 16 πτυσσόμενα τηλέφωνα μέσω του λιμένα Γκονγκπέι τον Μάρτιο. Το σημερινό ρεκόρ για τις περισσότερες λαθραία διακινηθείσες CPU κατέχει ένα ζευγάρι οδηγών φορτηγού που, κατά την επιστροφή τους από το Χονγκ Κονγκ, είχαν 256 επεξεργαστές δεμένους στα άκρα μεταξύ τους. Το ρεκόρ για τα περισσότερα λαθραία κινητά τηλέφωνα είναι επίσης 146 iPhone -επίσης τα έφερε από το Χονγκ Κονγκ ένας μόνο άνδρας.

Δείτε επίσης: Κίνα: Η Apple περιορίζει την επιλογή «Everyone» του AirDrop σε 10 λεπτά

Μια υπόγεια αγορά ημιαγωγών έχει αναπτυχθεί στην Κίνα από το 2020, όταν μια παγκόσμια έλλειψη τσιπ άρχισε να διαταράσσει τις προμήθειες για τα πάντα, από τα Intel CPU μέχρι τα οχήματα. Η απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν σαρωτικούς περιορισμούς στις εξαγωγές υψηλής ποιότητας ημιαγωγών και εξοπλισμού κατασκευής τσιπ προς την Κίνα, εν μέρει για να αποτρέψουν τη χρήση τους για στρατιωτικούς σκοπούς, έχει αναστατώσει περαιτέρω την αγορά.

Για την αποτροπή των πιθανών λαθρεμπόρων, το λιμάνι Gongpei θα μπορούσε να εγκαταστήσει ανιχνευτές μετάλλων. Αλλά μέχρι στιγμής, οι μόνοι λαθρέμποροι που έχουν συλληφθεί μετέφεραν είτε Intel CPU είτε τηλέφωνα. Αν θέλετε να συμμετάσχετε στη δράση, σκεφτείτε να κάνετε λαθρεμπόριο μερικές CPU AMD Ryzen ή DDR5 κολλώντας τα στο στομάχι σας και δοκιμάζοντας την τύχη σας.

Πηγή: techspot.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS