ΑρχικήinetAmazon απολύσεις: Άλλοι 18.000 θα χάσουν τη δουλειά τους

Amazon απολύσεις: Άλλοι 18.000 θα χάσουν τη δουλειά τους

Η Amazon ανακοίνωσε ένα σχέδιο για τη μείωση του εργατικού δυναμικού της με την κατάργηση πάνω από 18.000 θέσεων εργασίας σε μια προσπάθεια αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Δυο ακόμα μεγάλες εταιρείες έχουν ανακοινώσει πως θα προχωρήσουν σε περικοπές λόγω του “αβέβαιου” οικονομικού κλίματος.



Δείτε επίσης: Xiaomi – Απολύσεις: Θα περικόψει το 10% του εργατικού δυναμικού

Είχε ανακοινωθεί αρχικά πως ο αριθμός των απολύσεων θα ήταν πολύ μικρότερος. Μαθαίνουμε τώρα πως η Amazon θα πραγματοποιήσει 18.000 απολύσεις, κυρίως από το τμήμα λιανικής και το HR.

Από αυτή τη κίνηση θα επηρεαστούν πάρα πολλοί υπάλληλοι της εταιρείας, μιας και αυτή σηματοδοτεί το μεγαλύτερο σύνολο απολύσεων στην ιστορία της Amazon.
Η πλειονότητα των περικοπών θέσεων εργασίας αφορά τα καταστήματα της Amazon που συνδέονται με τις θέσεις εργασίας στα Amazon Fresh και Amazon Go, καθώς και στους οργανισμούς PXT (People Experience and Technology Solutions) που χειρίζονται το ανθρώπινο δυναμικό και άλλες λειτουργίες της.

“Η Amazon έχει αντιμετωπίσει οικονομικές δυσκολίες και στο παρελθόν και θα συνεχίσει να τις αντιμετωπίζει”, όπως αναφέρει και ο CEO της Amazon, Andrew R. Jassy.
Ένα πράγμα που οδήγησε σε αυτό το μέτρο, συμπληρώνει ο Jassy, είναι ότι η εταιρεία έχει κάνει πολλές προσλήψεις τα τελευταία χρόνια.

Από την περίοδο που «μεγάλοι» οργανισμοί της τεχνολογίας, όπως το Twitter, Facebook, αλλά και άλλες εταιρείες της Silicon Valley είχαν ξεκινήσει τις απολύσεις, η Amazon είχε προβεί σε πάγωμα προσλήψεων.

Σύμφωνα με το site layoffs, το οποίο παρακολουθεί τις περικοπές θέσεων εργασίας στον κλάδο της τεχνολογίας, δείχνει πως περισσότεροι από 150.000 εργαζόμενοι απολύθηκαν πέρυσι.



Δείτε επίσης: Windows Server 2012: Φτάνει στο τέλος υποστήριξης τον Οκτώβριο

Μπαίνοντας στο 2023, η Salesforce και η Vimeo ανακοίνωσαν επίσης ότι έρχονται απολύσεις
Η Salesforce δήλωσε ότι θα μειώσει περίπου το 10% του προσωπικού της. Ο αριθμός αντιστοιχεί σε περίπου 8.000 θέσεις της, ενώ η Vimeo δήλωσε ότι θα μειώσει τον αριθμό του προσωπικού κατά 11%.
Ο CEO της Salesforce, Marc Benioff, δήλωσε πως αναλαμβάνει όλη την ευθύνη, μιας και την περίοδο της πανδημίας του covid-19, προσέλαβε πάρα πολύ κόσμο.

Το προσωπικό που θα απολυθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πάρει ως αποζημίωση μισθούς περίπου πέντε μηνών, ασφάλιση υγείας, πόρους για την επαγγελματική σταδιοδρομία (συστατικές επιστολές κ.α.) και άλλες παροχές.

Η επικεφαλής της Vimeo, Anjali Sud στο μήνυμά της προς τους εργαζομένους επικαλέστηκε και την «αβέβαιη οικονομία» για τις απολύσεις, λέγοντας πως η απόφαση ήταν πάρα πολύ δύσκολη.

Πηγή πληροφοριών: independent.co.uk

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS