ΑρχικήsecurityΈρευνα: Οι χάκερ χρησιμοποιούν το ChatGPT

Έρευνα: Οι χάκερ χρησιμοποιούν το ChatGPT

Το ChatGPT συνεχίζει να γίνεται γνωστό – αλλά αυτή τη φορά για όλους τους λάθος λόγους, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Οι ερευνητές κυβερνοασφάλειας του Check Point Research (CPR) αποκάλυψαν ένα εργαλείο που χρησιμοποιούν οι κακόβουλοι φορείς για να βελτιώσουν – ή ακόμα και να δημιουργήσουν από την αρχή – επικίνδυνα κακόβουλα προγράμματα και ransomware.

ChatGPT

Δείτε επίσης: Χάκερ: Ο Lukashenko δεν έκανε τεστ PCR COVID-19 πριν συναντηθεί με τον Putin

Η ομάδα αποκάλυψε τα ευρήματα της μελέτης της, παραθέτοντας μια σειρά από αναρτήσεις σε υπόγεια φόρουμ hacking, όπου οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου συζητούσαν την κατασκευή infostealer, εργαλείων κρυπτογράφησης και άλλων τύπων κακόβουλου λογισμικού – με τη βοήθεια του ChatGPT. Για να γίνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα, ορισμένοι χάκερ έλεγαν ότι έχουν ελάχιστες έως καθόλου γνώσεις προγραμματισμού, γεγονός που υποδεικνύει ότι το εργαλείο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα εισόδου για τους μελλοντικούς εγκληματίες.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου αξιοποιούν τα chatbots που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, προκειμένου να δημιουργήσουν υποστηρικτικό λογισμικό. Ένας χάκερ περιέγραψε ότι χρησιμοποίησε το εργαλείο για να δημιουργήσει ένα marketplace, όπου άλλοι χάκερ μπορούν να εμπορεύονται παράνομα και κλεμμένα αγαθά, όπως δεδομένα πληρωμών, κακόβουλο λογισμικό, αλλά και ναρκωτικά και πυροβόλα όπλα. Όλες οι πληρωμές που πραγματοποιούνται στην πλατφόρμα γίνονταν σε κρυπτονομίσματα.

Δείτε επίσης: Το Play ransomware υπεύθυνο για την επίθεση στην Rackspace

Πρόσφατα, ο Sergey Shykevich, Threat Intelligence Group Manager της Check Point, παρατήρησε ότι οι χάκερ άρχισαν να χρησιμοποιούν το ChatGPT για εγκληματικές δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο. “Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου προσκολλώνται στην πλατφόρμα”, σχολίασε ο Shykevich. “Έχουμε εντοπίσει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τώρα γράφουν κακόβουλο κώδικα με αυτήν”.

Δείτε επίσης: Ψεύτικος Pokemon NFT game installer επιτρέπει το hijack του PC σας

Το πρόσφατο λανσάρισμα του ChatGPT από την OpenAI προκάλεσε αναστάτωση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς πολλοί άρχισαν να αναρωτιούνται τι μπορεί να σημαίνει αυτό το chatbot με τεχνητή νοημοσύνη για την Google και άλλους τεχνολογικούς γίγαντες. Ορισμένοι ανησυχούν ότι εργαλεία όπως το ChatGPT θα μπορούσαν να απειλήσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα ή ακόμη και να θέσουν τους προγραμματιστές λογισμικού εκτός εργασίας. Τέτοιες εικασίες μας παρακαλούν να αναλογιστούμε αν αυτές οι ανησυχίες είναι βάσιμες ή αν απλώς αντανακλούν αβάσιμους φόβους για μια νέα τεχνολογική εξέλιξη.

Πηγή πληροφοριών: techradar.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS