ΑρχικήsecurityΟι ιδρυτές της πλατφόρμας Forsage DeFi κατηγορούνται για απάτη ύψους $340 εκ.

Οι ιδρυτές της πλατφόρμας Forsage DeFi κατηγορούνται για απάτη ύψους $340 εκ.

Ομοσπονδιακό σώμα ενόρκων των Ηνωμένων Πολιτειών με έδρα το Όρεγκον απήγγειλε κατηγορίες σε τέσσερις Ρώσους υπηκόους, τους ιδρυτές της πλατφόρμας επενδύσεων κρυπτονομισμάτων αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) Forsage, για την υποτιθέμενη διαχείριση ενός παγκόσμιου σχεδίου Ponzi (οποιαδήποτε χρηματική απάτη στηρίζεται σε «πυραμίδα» επενδυτών) που εκτιμάται ότι συγκέντρωσε 340 εκατομμύρια δολάρια.

Το Forsage προωθήθηκε ως ένα «σύστημα έξυπνων συμβολαίων» που διανέμει αυτόματα εισόδημα στους επενδυτές με βάση έναν αλγόριθμο, χωρίς να απαιτεί χειροκίνητα αιτήματα ανάληψης.

Πρόταση: PyPi python packages κλέβουν crypto μέσω Chrome extensions

Το project υποσχέθηκε 100% διαφάνεια, πλήρη αποκέντρωση, συναλλαγές peer-to-peer, χωρίς ιδιοκτήτη/διαχειριστή, καμία περίπτωση απάτης ή ξαφνικού τερματισμού λειτουργίας και καμία εταιρεία ή τρίτο μέρος να εμπλέκεται. Παρόλα αυτά, η πραγματικότητα απείχε πολύ από αυτό, καθώς οι περισσότεροι επενδυτές της Forsage σύντομα αντιλήφθηκαν ότι δεν είχαν κανένα κέρδος και σε πολλές περιπτώσεις έχασαν όλες τις επενδύσεις τους.

Οι κατηγορούμενοι, Vladimir Okhotnikov, Olena Oblamska, Mikhail Sergeev και Sergey Maskalov, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για προβολή επιθετικών ψευδών διαφημίσεων στα social media, ωθώντας παραπλανητικές επενδύσεις και επιχειρηματικές ευκαιρίες που σχετίζονται με το Forsage σε επίδοξους επενδυτές.

Δείτε επίσης: Crypto hacks: Πέρυσι κλάπηκαν 3,8 δισεκατομμυρία δολάρια

Αντί για ένα νόμιμο επενδυτικό σύστημα, οι κατηγορούμενοι έχτισαν κώδικα και ανέπτυξαν έξυπνες συμβάσεις στο Forsage που ουσιαστικά συστηματοποίησαν έναν συνδυασμό Ponzi και σχημάτων πυραμίδας στα blockchains Ethereum, Binance Smart Chain και Tron. 

forsage

Χρησιμοποιώντας ανάλυση blockchain forensic, επιβεβαιώθηκε ότι πάνω από το 80% των επενδυτών του Forsage έλαβαν λιγότερο ETH από ό,τι είχαν επενδύσει μέσω του Forsage και περίπου οι μισοί δεν πήραν απολύτως τίποτα.

Τα έγγραφα του δικαστηρίου δείχνουν πως οι ιδρυτές της πλατφόρμας χρησιμοποίησαν κακόβουλο κώδικα, ώστε να κατευθύνουν μεγάλα τμήματα των κεφαλαίων εκτός του Forsage και σε πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων που έλεγχαν.

Αυτό έρχεται σε αντιπαράθεση με τις υποσχέσεις της εταιρείας Forsage στους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου ότι «το 100% του εισοδήματος πηγαίνει άμεσα και με διαφάνεια στα μέλη του έργου με μηδενικό κίνδυνο».

Εάν οι τέσσερις κατηγορούμενοι κριθούν ένοχοι για τα ισχυριζόμενα εγκλήματα, αντιμετωπίζουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών ο καθένας.

Διαβάστε επίσης : Οι χάκερ κερδίζουν 10 εκατομμύρια δολάρια το μήνα από το DeFi

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι το site και τα κανάλια social media της Forsage εξακολουθούν να είναι online, υποστηρίζοντας ότι η πλατφόρμα έχει διανέμει πάνω από $2,3 δισ. σε πάνω από $2 εκ. επενδυτές (δεδομένα Twitter) ή $1,5 δισ. έως $2,7 εκ. επενδυτές (δεδομένα site).

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS