ΑρχικήUpdatesDashlane: Κάνει τον πηγαίο της κώδικα open source στο Github

Dashlane: Κάνει τον πηγαίο της κώδικα open source στο Github

Η Dashlane δήλωσε ότι ο πηγαίος κώδικας για τις εφαρμογές Android και iOS είναι πλέον διαθέσιμος στο GitHub, ελεύθερος προς χρήση με την άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0.

Προκειμένου να ενισχύσει τη διαφάνεια και να ενθαρρύνει την ανοιχτόμυαλη συνεργασία για τις εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας της, η γνωστή εταιρεία διαχείρισης κωδικών πρόσβασης και ψηφιακού πορτοφολιού Dashlane που βασίζεται σε συνδρομές προχώρησε σε μια πρωτοποριακή κίνηση, δίνοντας στη δημοσιότητα τον πηγαίο κώδικά της. Με την απόφαση αυτή, στοχεύουν στην ενίσχυση ενός περιβάλλοντος αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ενώ παράλληλα προωθούν τις τεχνολογικές εξελίξεις τα επόμενα χρόνια.

“Η διαφάνεια και η εμπιστοσύνη αποτελούν μέρος των αξιών της εταιρείας μας και προσπαθούμε να αντικατοπτρίζουμε αυτές τις αξίες σε ό,τι κάνουμε. Ελπίζουμε ότι η διαφάνεια σχετικά με τη βάση του κώδικά μας θα αυξήσει την εμπιστοσύνη που έχουν οι πελάτες στο προϊόν μας.”, ανέφερε η Dashlane.

Dashlane: Κάνει τον πηγαίο της κώδικα open source στο Github
Dashlane: Κάνει τον πηγαίο της κώδικα open source στο Github

“Πιστεύουμε επίσης σε έναν πιο ανοιχτό ψηφιακό κόσμο στον οποίο οι προγραμματιστές μπορούν εύκολα να συμμετέχουν και να συνδέονται μεταξύ τους. Αυτή είναι η συνεισφορά μας σε αυτή τη φιλοδοξία και ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση”, προσθέτει η ανακοίνωση.

Ανοίγοντας τον πηγαίο κώδικα της εφαρμογής της στο κοινό, η εταιρεία αυτή ελπίζει να λάβει ανατροφοδότηση σχετικά με το πώς να την κάνει ακόμα καλύτερη και ασφαλέστερη. Επιπλέον, προσδοκά να λάβει πολύτιμες γνώσεις για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και από ερευνητές.

Δείτε επίσης: Galaxy Note 20: Νέα ενημέρωση ασφαλείας Φεβρουαρίου 2023

Η εταιρεία διαχείρισης κωδικών πρόσβασης πιστεύει ότι η πράξη του “ανοίγματος” του κώδικά της θα εμπνεύσει τους μηχανικούς της να βελτιώσουν την ποιότητά του, καθιστώντας τον πιο κατανοητό για ανθρώπους με διαφορετικό υπόβαθρο και τεχνικές ικανότητες.

Η Dashlane δεσμεύεται να ενημερώνει τα στιγμιότυπα του κώδικα στο GitHub κάθε τρεις μήνες, αλλά θα μπορούσε ενδεχομένως να επιταχύνει αυτό το χρονοδιάγραμμα ανάλογα με τις βελτιώσεις που θα γίνουν στις σχετικές διαδικασίες.

Dashlane: Κάνει τον πηγαίο της κώδικα open source στο Github
Dashlane: Κάνει τον πηγαίο της κώδικα open source στο Github

Η ανοικτή διάθεση του λογισμικού επιτρέπει σε οποιονδήποτε να αναλύσει τον κώδικα, δημιουργώντας μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο προϊόν. Επιπλέον, δίνει στους προγραμματιστές ένα ακόμη παράδειγμα για το τι μπορεί να επιτευχθεί όταν ένα επιτυχημένο έργο χρησιμοποιείται ως παράδειγμα.

Για να διασφαλιστεί περαιτέρω η ασφάλεια, η ομάδα ερευνητών της Dashlane ενθαρρύνει ανεξάρτητους χάκερ να ρίξουν μια ματιά στον κώδικα και να αποκαλύψουν τυχόν προβλήματα που μπορεί να έχουν παραβλεφθεί. Ένα επικερδές πρόγραμμα HackerOne απονέμει αμοιβές έως και 5.000 δολάρια για κρίσιμα ελαττώματα που εντοπίζονται από αυτούς τους κυνηγούς σφαλμάτων – καθιστώντας το μια συναρπαστική ευκαιρία με άμεσες ανταμοιβές.

Παρόλο που η μετακίνηση της Dashlane σε ένα έργο ανοικτού κώδικα δεν πραγματοποιήθηκε εν μία νυκτί, η κοινότητα δυστυχώς δεν θα μπορεί να συνεισφέρει άμεσα. Ωστόσο, τα σχόλια και οι ιδέες είναι ευπρόσδεκτα και θα εξεταστούν προσεκτικά.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το “άνοιγμα” του πηγαίου κώδικα ισχύει μόνο για τις εφαρμογές Android και iOS– τα macOS και Windows παραμένουν κλειστού κώδικα.

Αν και ο πηγαίος κώδικας για τις εφαρμογές-πελάτες κινητών τηλεφώνων έχει διατεθεί στο κοινό, ένα μεγάλο μέρος του συστήματος διαχείρισης κωδικών πρόσβασης εξακολουθεί να λειτουργεί στους διακομιστές της Dashlane και δεν έχει κυκλοφορήσει. Αυτό σημαίνει ότι ένα σημαντικό μέρος του προϊόντος τους παραμένει ιδιόκτητο.

Dashlane: Κάνει τον πηγαίο της κώδικα open source στο Github
Dashlane: Κάνει τον πηγαίο της κώδικα open source στο Github

Παρά το γεγονός ότι αυτό είναι μόνο το αρχικό βήμα προόδου, η Dashlane έχει ήδη ως στόχο να κάνει περισσότερα για να εκπληρώσει την αποστολή της. Αυτή η πρωτοποριακή προσπάθεια δεν πρέπει να παραβλέπεται- ο πωλητής έχει δεσμευτεί να κάνει περαιτέρω προόδους.

Η Dashlane παρουσιάστηκε το 2012 ως υπηρεσία επί πληρωμή για χρήστες Windows και Mac. Προφανώς, το γεγονός ότι οι εφαρμογές τους είναι ανοιχτού κώδικα δεν σας επιτρέπει να τις εκμεταλλευτείτε χωρίς κόστος – θα εξακολουθείτε να χρειάζεστε μια ενεργή συνδρομή για να έχετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας.

Δείτε επίσης: Netflix: Νέος κανόνας θα απαιτεί νέο κωδικό πρόσβασης κάθε 31 ημέρες

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της μετάβασης για την ικανοποίηση των απαιτήσεων MV3 του Google Chrome, η Dashlane θα κυκλοφορήσει την επέκταση του προγράμματος περιήγησης ιστού ως προϊόν ανοικτού κώδικα.

Συνολικά, η απόφαση της Dashlane να ανοίξει τον πηγαίο κώδικα των εφαρμογών της για κινητά είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός τόσο για τους προγραμματιστές όσο και για τους χρήστες. Δίνοντας τον κώδικά της στο κοινό, η Dashlane δίνει στους προγραμματιστές πρόσβαση σε πολύτιμα δεδομένα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να βελτιώσουν τα δικά τους προϊόντα, ενώ παράλληλα διασφαλίζει ότι τυχόν προβλήματα ασφαλείας αντιμετωπίζονται με την ελάχιστη δυνατή διακοπή λειτουργίας για τους πελάτες.

Πηγή: bleepingcomputer.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS