ΑρχικήsecurityΗ ομάδα Ισραηλινών Jorge Team χειραγωγεί εκλογικές διαδικασίες

Η ομάδα Ισραηλινών Jorge Team χειραγωγεί εκλογικές διαδικασίες

Μια έρευνα έφερε στο φως μια ομάδα Ισραηλινών που ονομάζεται Team Jorge, η οποία φέρεται να έχει αλλοιώσει τα αποτελέσματα περισσότερων από 30 εκλογικών διαδικασιών παγκοσμίως, χρησιμοποιώντας στρατηγικές όπως hacking, σαμποτάζ και αυτοματοποιημένες εκστρατείες παραπληροφόρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Tal Hanan, ένας 50χρονος πρώην πράκτορας των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων, λειτουργεί με το ψευδώνυμο “Jorge” και επηρεάζει διακριτικά τις εκλογές παγκοσμίως για πάνω από δύο δεκαετίες.

Μια διεθνής κοινοπραξία δημοσιογράφων αποκαλύπτει έναν άνθρωπο που είναι γνωστός ως Hanan και τη μυστική μονάδα του, που αναφέρεται ως “Team Jorge”.

Team Jorge

Γνωρίστε την ομάδα Team Jorge:

Jorge

  • Πραγματικό όνομα: Tal Hanan, 51
  • Δεξιότητες: Hacking και παραπληροφόρηση
  • Ρόλος: Ο αρχηγός
  • Ιστορικό: Συμβουλευτικές υπηρεσίες ασφάλειας και άμυνας

Nick

  • Πραγματικό όνομα: Zohar Hanan, 55
  • Δεξιότητες: Hacking-for-hire και influence
  • Ρόλος: CEO

Max

  • Πραγματικό όνομα: Mashy Meidan, 63
  • Δεξιότητες: Ψυχολογικός πόλεμος, επιχειρήσεις επιρροής
  • Ρόλος: Σύμβουλος και στρατηγική

Δείτε επίσης: Νέο pig butchering scam υπόσχεται κέρδη από επενδύσεις σε χρυσό

Παγκόσμιο πανδαιμόνιο και σύγχυση που προκύπτει από τη διατάραξη και την παραπληροφόρηση

Δείτε παρακάτω ορισμένες χώρες στις οποίες η Team Jorge ενήργησε:

Κένυα

Η ανακήρυξη των εκλογικών αποτελεσμάτων τον Αύγουστο του 2022 προκάλεσε έκρηξη βίας και νομικές ενέργειες που αμφισβητούσαν τη γνησιότητά τους. Σε απάντηση, ξεκίνησε μια μακροχρόνια εκστρατεία απονομιμοποίησης που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Ο ρόλος της Team Jorge: Ο Hanan παρουσίασε τους χακαρισμένους λογαριασμούς Telegram πέντε ανώτερων μελών της εκστρατείας του William Ruto στους μυστικούς δημοσιογράφους. Ο Ruto κέρδισε τις εκλογές και τώρα είναι πρόεδρος. Δύο από τα στελέχη της εκστρατείας των οποίων οι λογαριασμοί παραβιάστηκαν κατηγορούνται τώρα για χακάρισμα της εκλογικής επιτροπής για να «κλέψουν» ψήφους.

Μεξικό

Αφού ο Tomás Zerón, πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Μεξικού, διέφυγε στο Ισραήλ τα τελευταία χρόνια και απέφυγε να δικαστεί με την κατηγορία ότι βασάνισε ανακρινόμενους που σχετίζονταν με την απαγωγή 43 φοιτητών που διαδήλωναν κατά της κυβέρνησης το 2014, το Μεξικό επιδιώκει την έκδοσή του.

Η Team Jorge αξιοποίησε το ισχυρό δίκτυο avatar της για να κάνει μια δήλωση υπέρ του Zerón και να τονίσει τη συμμετοχή του στη σύλληψη του “Ελ Τσάπο“. Επιπλέον, προσπάθησαν να απαξιώσουν οποιεσδήποτε υποψίες εναντίον του Zerón ως πολιτικά υποκινούμενες.

Εκουαδόρ

Το 2012, ο William και ο Roberto Isaias καταδικάστηκαν για υπεξαίρεση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στο Εκουαδόρ. Εδώ και χρόνια, η χώρα ζητούσε την έκδοσή τους, ενώ οι ίδιοι εξακολουθούν να διαμένουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα μέλη της Team Jorge συνεργάστηκαν για να ξεκινήσουν μια εκστρατεία που υπερασπίστηκε τους αδελφούς Isaias και παρουσίασε τις δυσκολίες τους ως πολιτικά καθοδηγούμενα αντίποινα.

Καλιφόρνια

Σε απάντηση σε αναφορές για πιθανούς κινδύνους για την ασφάλεια, ο κυβερνήτης Gavin Newsom αποφάσισε να μην παρατείνει την άδεια λειτουργίας ενός πυρηνικού εργοστασίου.

Η Team Jorge έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μάχη κατά του Newsom: χρησιμοποίησε μια εντυπωσιακή ορδή από avatars για να ηγηθεί της διαδικτυακής εκστρατείας, η οποία τελικά οδήγησε στη νίκη και στην ανανέωση της άδειας.

Δείτε επίσης: MortalKombat ransomware: Στοχεύει συστήματα στις ΗΠΑ

Νιγηρία

Το πρωί των εκλογών του 2015 στη Νιγηρία, περιέργως όλα τα τηλέφωνα που ανήκαν σε υποψηφίους της αντιπολίτευσης απενεργοποιήθηκαν μυστηριωδώς. Η Cambridge Analytica είχε προηγουμένως συνεργαστεί με την προεκλογική εκστρατεία του εν ενεργεία προέδρου Γκούντλακ Τζόναθαν και πρώην εργαζόμενοι στην εταιρεία ανέφεραν ότι υποτιθέμενοι “Ισραηλινοί χάκερς” προσέφεραν πρόσβαση σε ιδιωτικά ιατρικά και οικονομικά έγγραφα που αφορούσαν τον αντίπαλο υποψήφιό του.

Η εμπλοκή της Team Jorge αναγνωρίστηκε από τον Hanan, ο οποίος παραδέχτηκε ότι αυτός οργάνωσε την επίθεση στα τηλέφωνα των αντιπάλων. Τα έγγραφα της Cambridge Analytica το επιβεβαίωσαν, αποκαλύπτοντας τον Hanan και την ομάδα του ως τους “Ισραηλινούς χάκερ”.

Ισραήλ

Πριν από περίπου δεκαπέντε χρόνια, μια υπηρεσία ασφαλείας στο Ισραήλ προμηθεύτηκε από τον Hanan μια οικονομική έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς τα περιουσιακά στοιχεία που κατείχαν το Ιράν και η Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με κάποιον που γνώριζε το περιστατικό, τους κόστισε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια και τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν παραπλανητικές ή κατασκευασμένες πληροφορίες.

Ινδονησία

Σύμφωνα με τον Hanan, ήταν ο εγκέφαλος πίσω από την κυβερνοεπίθεση που στόχευσε τους υπολογιστές του KPU στην Ινδονησία κατά τη διάρκεια του 2019. Συνέχισε να δηλώνει ότι ο στόχος του για την επίθεση αυτή ήταν να φανεί ότι προέρχεται από την Κίνα, ώστε ένας συγκεκριμένος πολιτικός υποψήφιος να ενοχοποιηθεί ως αντίπαλος των Κινέζων.

Καταλονία

Ο Hanan ανέλαβε με τόλμη την ευθύνη για μια επίθεση DDoS που είχε ως στόχο να διαταράξει το δημοψήφισμα του 2014 για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, αλλά ευτυχώς η ψηφοφορία διεξήχθη χωρίς προβλήματα.

Τρινιντάντ και Τομπάγκο

Ο Hanan διακήρυξε ότι είχε παραβιάσει με επιτυχία τα ηλεκτρονικά μηνύματα του προσωπάρχη της τότε πρωθυπουργού Kamla Persad-Bissessar και αποκάλυψε στρατηγικά ένα έγγραφο για να προκαλέσει πολιτική αναταραχή.

Μοζαμβίκη

Σε μια δημόσια διαδήλωση, ο Jorge αποκάλυψε τον παραβιασμένο λογαριασμό Gmail του Celso Ismael Correia, του Υπουργού Γεωργίας. Αρχικά, ο κ. Correia παραδέχτηκε ότι επρόκειτο πράγματι για τη δική του διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου- ωστόσο αργότερα ανακάλεσε τη δήλωσή του αυτή.

Βενεζουέλα

Ο Hanan ισχυρίστηκε ότι διέδωσε κακόβουλα ψευδείς πληροφορίες σε δημοσιογράφο του ABC σχετικά με τον πρώην πρόεδρο Ούγκο Τσάβες, με σκοπό να επηρεάσει τις εκλογές του 2012.

Μογγολία

Ο Hanan παρουσίασε έγγραφα τα οποία, κατά την επιθεώρηση, ανακαλύφθηκε ότι περιείχαν τα ιδιωτικά φορολογικά αρχεία του πρόσφατα εκλιπόντος δημόσιου προσώπου Batkhuu Gavaa.

Μαρόκο

Το 2022, το δίκτυο του Hanan ξεκίνησε μια viral καμπάνια με το #PolisarioCrime που υπογράμμιζε τις υποτιθέμενες συνδέσεις μεταξύ του Μετώπου Polisario – ενός κινήματος για την απελευθέρωση της Δυτικής Σαχάρας – και της Χεζμπολάχ και του Ιράν.

Βρετανία

Το 2021, το δίκτυο του Hanan ανέπτυξε μια εμπνευσμένη εκστρατεία σχετικά με μια κλινική στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία βρισκόταν υπό διερεύνηση για τη χορήγηση παραπλανητικών αποτελεσμάτων COVID-19.

Κατάρ

Το 2022, το δίκτυο του Hanan υποκίνησε μια διαδικτυακή εκστρατεία που ισχυριζόταν ότι ο Ali Bin Fetais Al-Marri, εκπρόσωπος του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της απάτης και της διαφθοράς, ήταν ο ίδιος διεφθαρμένος.

Πηγή πληροφοριών: haaretz.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS