ΑρχικήsecurityΝέο pig butchering scam υπόσχεται κέρδη από επενδύσεις σε χρυσό

Νέο pig butchering scam υπόσχεται κέρδη από επενδύσεις σε χρυσό

Οι ειδικοί της Sophos σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ανακάλυψαν ένα pig butchering scam που στοχεύει τα θύματα με την υπόσχεση τεράστιων κερδών από επενδύσεις σε χρυσό.

pig butchering
Νέο pig butchering scam υπόσχεται κέρδη από επενδύσεις σε χρυσό

Πρόσφατα αναδείχθηκαν δύο ευρέως διαδεδομένα συστήματα απάτης, τα οποία χαρακτηρίζονται ως εκστρατείες “pig butchering”. Οι χάκερ στο παρασκήνιο μεταμφιέζονται σε πλούσιες και ελκυστικές κυρίες στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να εντοπίσουν τους στόχους τους. Αυτές οι απάτες μπορεί να είναι μακροχρόνιες και με μεγάλη εμβέλεια.

Δείτε επίσης: PyPi python packages κλέβουν crypto μέσω Chrome extensions

Μετά από μερικές ανταλλαγές, οι δράστες προσπαθούσαν να παρασύρουν τους στόχους τους να επενδύσουν σε μια ψεύτικη πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων με υποσχέσεις για πλούτη. Στην πραγματικότητα, όλα τα επενδυμένα κεφάλαια θα καταλήξουν τελικά στους λογαριασμούς των χάκερ.

Επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία

Αυτές οι νέες εκστρατείες “pig butchering” είναι αξιοσημείωτες ως προς το γεγονός ότι οι δράστες επέλεξαν να διαφοροποιήσουν το χαρτοφυλάκιό τους. Συνήθως, επιλέγουν την κλοπή κρυπτονομισμάτων ανθρώπων, καθώς είναι ευκολότερο να τα κλέψουν και δυσκολότερο να τα ανακτήσουν οι αρχές επιβολής του νόμου.

Οι εγκληματίες έχουν τώρα στρέψει την προσοχή τους στα πολύτιμα μέταλλα και διεξάγουν δύο μεγάλες εκστρατείες. Το ένα από τα κυκλώματα λειτουργεί από το Χονγκ Κονγκ, όπου έχει δημιουργήσει μια απατηλή αγορά εμπορίας χρυσού, ενώ το άλλο βρίσκεται στην Καμπότζη και επικεντρώνεται στην κλοπή των κρυπτονομισμάτων των ανθρώπων. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αυτοί οι απατεώνες κατάφεραν να κερδίσουν 500.000 δολάρια μέσα σε μόλις ένα μήνα!

pig butchering
Νέο pig butchering scam υπόσχεται κέρδη από επενδύσεις σε χρυσό

Ο Sean Gallagher της Sophos ανέφερε ότι οι επιτιθέμενοι δεν ήταν τόσο πειστικοί όσο άλλοι κακόβουλοι χειριστές, ωστόσο από τεχνικής άποψης ήταν πιο προηγμένοι.

Οι απατεώνες εργάζονταν συνεχώς για να βελτιώσουν και να διατηρήσουν το δίκτυο απάτης τους, διασφαλίζοντας ότι παρέμενε ενεργό.

Δείτε επίσης: MortalKombat ransomware: Στοχεύει συστήματα στις ΗΠΑ

Για να προστατευτείτε από την εξαπάτηση και τη χειραγώγηση, να είστε πάντα σε επιφυλακή για δόλιες δραστηριότητες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα με τεχνολογίες όπως το bitcoin ή άλλα κρυπτονομίσματα που αναδύονται στη δημοσιότητα. Όπως και σε κάθε τεράστια οικονομική κίνηση, πρέπει να κάνετε την έρευνά σας προτού επενδύσετε σε κάτι νέο, να προσέχετε όσους ζητούν εκ των προτέρων πληρωμή σε κρυπτονόμισμα, να μην λαμβάνετε υπόψη τις εγγυήσεις για τεράστια κέρδη χωρίς μεγάλη προσπάθεια και να μην δέχεστε επενδυτικές συμβουλές από αγνώστους.

Πηγή πληροφοριών: techradar.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS